måndag 30 mars 2009

trädgårdsmässan

Det lilla slagbordet som var tänkt till barnen har nu förvandlats till mitt planteringsbord, det uppskattas även av barnen som fått plantera vitlök. Den vita långa krukan innehåller en varsin vitlöksklyfta. Lille Leonard tycker att det är kul med något ätbart och går gärna dit för att smaka på vitlökstråna, då luktar det vitlök upp till övervåningen, men det är ingen långvarig doft.





Var på trädgårdsmässan i helgen, hade med mig Elliot som är intresserad av växter. Han tyckte att det var roligt i 2 timmar sedan ville han hem. Jag hade nog kunnat gå runt en helg dag eller flera om jag haft tid och pengar. Köpen jag gjorde var bla en orkidee av bröddeg som en kvinna gjort själv, den ser så riktig ut. Om du vill se mer saker hon gjort så kan du gå in på hennes hemsida http://pratoom.se/. Det andra jag köpte som inte var en direkt växt var bivax, med det kunde man göra egen hudkräm genom att blanda det med kallpressad olja. Eftersom jag är så ivrig så satte jag igång att göra krämen mitt i den röriga middagstiden. Ensam hemma med tre hungriga barn får jag för mig att smälta ner vaxet i oljan, kanske inte den bästa timingen men det gick. Jag hittade en burk i mitt skåp med "bra att ha burkar till ifall att jag..."skåp, tog bort etiketten och klistrade på en ny och satte igång att röra. Man skulle röra tills vaxet smält och medans det kallnade annars skulle det bli grynigt. Nu är det bara att smörja in torra vinter händer. Annorlunda present att ge bort. En äppelympnings kvist blev det också och lite ranunkel frön/lökar, och massa tips och inspiration.

tisdag 24 mars 2009

Som ni ser har jag en följare och det är jag. Jag är inte självgod bara lite förvirrad när det gäller datorer. Skall göra mitt bästa för att få bort det.

ljuslykta

För en månad sedan jobbade jag min sista helg på H&M, i lördags hade jag en liten middag för några av de jag jobbat med. De hade en present med bla de två lyktorna som står bredvid soffan. De står nära ljuslådan som är klädd med samma tyg som armstöden på soffan, prydnads kuddarna och fotöljen i hörnet. Armstödsskydden är inte bara lätta att ta av och tvätta de är billigt och lätt att byta ut. Perfekt för en barnfamilj eller om man vill tillföra lite färg i en vit soffa. Jag sydde också i tre fickor för fjärrkontrollerna så de slipper ligga och skräpa på bordet. Den mörka mattan var inte den mest praktiska, alla små smulor syns och det tar inte mer än fem minuter efter att den damsugits. Mörka färger är inte alltid praktiskt.

tisdag 17 mars 2009

slagbord


Hittade detta lilla slagbord i min favorit butik "tre små rum" som ligger i en villa i fullersta. Jag har letat efter ett bord att ha i köket till barnen, men det får ej vara för stort. Det här bordet blir 10cm brett från väggen när man fäller ner det. Jag skulle egentligen titta på krukor när jag såg bordet. Lite färg och det blev som nytt med gammal stil. Nu är det stolar eller pallar som saknas.

onsdag 11 mars 2009

fotografering







Att få ett barn att vara modell är inte det lättaste. Igår försökte jag ta lite nya bilder till min hemsida. De jag har är lite suddiga och inte jättebra, kanske lite tråkiga. De nya bilderna blev roligare men fortfarande lite gryniga vi måste nog köpa en ny kamera. Jag passade även på att ta några bilder att ha på canvas. Min syster i New York vill gärna ha något nytt i sin ram än de snart två år gamla porträttbilderna. Inget fel på dem de ser likadana ut nu fast några år äldre. Det var inte helt lätt att få lille Leonard att göra som jag ville efter några kullerbytter och en glass som belöning gick det bättre. Det gjorde inte saken bättre av att batteriet tog slut i kameran och minneskortet blev fullt. Hur kan man ha sån otur. När Elliot dessutom vill fotas med sin favorit, en härlig sommar tunika var tanken. Men det första han säger när han ser den är -ooh en Luke Skywalker tröja var är byxorna? Nu har den förvandlats till en karate dräkt. Men den är fortfarande en favorit i hans garderob efter t-tröjorna med pop och rock tryck. Randigt funkar inte lägre till en fem åring. Juliett har en denim kjol. Bilden med alla barnen är en denim byxa med mudd och en kantarell på bakfickan. . Leonard säger -Du, jag tänker inte låta dig fotografera mig.