söndag 28 februari 2010

Bokhyllan i syrummet är färdig



Nu är äntligen bokyllan färdig i arbetsrummet, denna hyllan står på ena kortsidan av bordet. Ni har ju tidigare fått se sakerna i hyllan allt eftersom jag gjort om dem och nu är alla saker klara. Blev faktiskt riktigt nöjd. Vill ni se flera närbilder på sakerna i hyllan kan ni gå in här.


Några spikar på väggen där linjaler och kurv mallar får hänga så jag lättare skall hitta och nå dem när jag gör mönster. Idén med spets i burk är tagen efter fembarnsmamma jag tyckte det var ett smart sätt att förvara gamla små spetsbitar.


Ännu en IKEA moppebyrå har målats vit och fått text efter innehåll, lådan längst ner är full med verktyg som hammare, tänger till tryckknappar, saxslip och håltång. En liten låda uppe är till för saxar och de andra har jag inte riktigt bestämt vad de skall heta eller om de skall få bo kvar i lådan.


Sista hyllan är till för pennor, sudd, penvässare och andra bra att ha saker. Glasburkarna är gamla rom och sill burkar från Abbas och de har fått små virkade hattar, i ligger säkerhetsnålar, pärlor och hårclips. Gamla krosssadetomat burkar fick bli pennburkar.
Det är inte så här städat i resten av rummet bordet som hyllan står på är så fullt att jag inte får plat.

Har haft mycket i helgen men tittar in hos er andra ikväll nu skall det sys byxor till pojkarna så högen på bordet minskar. Jag har fått lite sytid idag Kenneth är på Torget med barnen.

Glömde skriva att den fina gröna klänningen som Juliette hade på sig lottdragningen kommer från Made by mama.

fredag 26 februari 2010

Vinnarna i tävlingen är.....





Kom just hem och har packat upp matkassarna. Därför är filmen lite mörk pga ljusbristen men jag har man lovat en dragning så måste den hållas. Vi har varit på IKEA, barnen var i lekstugan och jag och Kenneth fikade för 32 kr. Vi köpte lite ljus, växter och en ny matta till vardagsrummet. Middag i korvkiosen till barnen och sedan storhandla och trängas med alla andra miljarder människor. Vi har inte storhandlat på 3 veckor och förstod inte att det var lönefredag förrän vi såg den jättefulla parkeringen. Men nu var vi där och kylskåpet var tomt och vi skall ha middagsgäster i morgon så det var bara att ta två vagnar och handla. Leonard han få ett stort skrikutbrott innan vi kom in i affären. Han skulle han en bilvagn men inte sitta i den och alla ni som dragit de otympliga bilvagnarna förstår att man inte gärna drar en sådan om ingen sitter i förrar hytten. De är så svåra att styra att jag alltid lyckas köra på någons hälar.

Här kommer i alla fall en live-dragning i tävlingen. Tyckte det var lite kul och då vet alla att den är på riktigt. Kul att det var så många som ville vara med trots att man var tvungen att leta lite efter svaren. Det var totalt 98 lotter och 42 deltagare. Jag gjorde så att Elliot som föddes först fick dra första vinsten, Juliette som är nummer två fick dra andra priset och lille Leonard som är sist fick dra tredje vinst.

Här är vinnarna.

1.a priset går till Emma med bloggen Fembarnsmamman
som vinner ett valfritt plagg

2.a priset fick Linda med bloggen Familjen Granberg som vinner en snurrkjol eller muddbyxa med valfri muddfärg.

3.e priset gick till Nina med Little Perky som vann en haklapp men eftersom hon redan har en haklapp från ett byte sedan tidigare får jag hitta på något annat.

Grattis till er tre! Maila mig er adress tillsammans med vinst valet så kommer det ett paket hem i brevlådan.

Trevlig helg önskar jag er alla.

onsdag 24 februari 2010

Bilder på byxa nummer två



Här kommer bilder på byxa nummer två och de är jag jättenöjd med. De är en kopia av mina gamla favorit byxor som jag köpte för 10 år sedan. De användes så mycket att de blev tunna och dragkedjan gick sönder. Men eftersom jag tyckte så mycket om dem sparade jag dem i min minneslåda och bra att ha låda och det var tur för annars hade jag inte haft de nya. Jag gjorde ett försök förra året då de syddes i jeanstyget som jag har till mjukismuddisarna till barnen. Det var tyvärr för mjukt för den modellen och blev lite säckiga. Men de nya nu är sydda i samma kraftiga denim tyg som de jag visade i söndags.

Original byxan hade en paspoalficka men jag gjorde faktiskt två för jag tycker det är snyggare. Knapparna är gamla efter Kenneths farmor eller mormor de var de enda jag hittade två av i en blå nyans. Något slitna men det är lätt att byta ut när de går sönder. Ni får ursäkta den trådiga byxan fotografen glömde säga att det satt lösa trådar på, men de är nu bort borstade.


Ville visa fickpåsen till paspoallfickan bak tycker den blev så fin syns inte på utsidan men varje gång jag tar på mig dem och det är också viktigt. Det är inte alltid jag är så nogran när jag syr till mig själv men denna gången var jag det och det är jag så glad över. Gylfen är faktiskt i plast och det var det enda jag hade hemma.


Den fina midjedetaljen och den är sparad från de gamla så det är lite återvinning. Jag är så nöjd med dessa byxor att jag måste leta efter andra färger på kraftigt denimtyg för jag vill ha fler.
Mönstret till byxorna är de gamla byxorna som jag lagt på tyget. De byxorna jag visade i söndags är också gjorda efter det men med några ändringar.



Jag har anmält mig till vårutmaningen hos Tokigt å likt och här är reglerna.

VÅRUTMANING!

Vårkollektion

Man väljer ut 2-3 färger som man sedan syr/stickar/virkar plagg man trivs i, tex 2 över- och 2 underdelar som matchar varandra. Klänningar går givetvis också bra. Valet är fritt. Alla är vi olika och har olika smak så man donar med det man själv gillar.

Allt behöver inte vara hemmagjort, utan det går bra att blanda in köpta kläder eller kläder man redan har för att få en helhet.

Accessoarer är många gånger pricken över i:et så hinner man även med det så är det jättekul:)

Mitt första plagg i utmaningen är dessa byxor.


tisdag 23 februari 2010

Två dagar kvar...


1.a pris är ett valfritt plagg från Kinoko.

Då var det bara två dagar kvar till dragningen av bloggens födelsedagstävling. Dragning sker på ettårsdagen den 26 februari.


2.a pris är en muddbyxa eller snurrkjol med valfri muddfärg

Byxan finns nu även i svart med svart mudd

3.e pris är en haklapp i valfri färgkombination


Allt ni behöver göra är att svara på 3 frågor om kinoko och svaren hittar ni på hemsidan

1. Vad betyder kinoko på japanska?
2. Vilka två färger finns muddarna i på de blå byxorna och kjolarna?
3. Vad kostar morgonrockarna?

Tävlingsregler:

1 lott- mejla dina rätta svar till mig på info@kinoko.se

2 lotter - mejla svar samt länka till tävlingen på din blogg med en bild från detta inlägg eller (för dig som inte har en blogg) tipsa en vän om tävlingen via mejl.

3 lotter - mejla svar, länka samt bli fast följare på min blogg. Är du redan följare räknas den redan in.

Tävlingen pågår till och med den 25 februari. Stort lycka till!

måndag 22 februari 2010

Lapptäcke av gamla jeansbyxor och virkad matta


Här har ni Leonards del av rummet, vi har nämligen ett rum för lite eftersom jag har ett som syrum men som tur är det ena rummet väldigt stort. Juliette har ena halvan och Leonard har andra halvan sedan leker de även mycket med sakerna i Elliots rum. De har fått lära sig från början att deras leksaker även är syskonens leksaker och det gör att de har mycket mer olika saker att leka med.


Detta lapptäcke började jag på förra året och visste då inte vad det skulle bli men nu har jag funderat färdigt och det blev ett lapptäcköverkast till Leonard. Jag är faktiskt väldigt nöjd. Det är sytt av gamla jeansbyxor på en del rutor ser man var fickan har suttit på byxorna.


Jag har även virkat färdig mattan som blev som en blomma och denna matta är virkad av mitt gamla favorit påsklakan som jag alltid hade när det var klassresa och hemma. Nu var det så nött att delar av det var trasigt så täcket ramlade ut men med så mycket minnen ville jag inte bara kasta det. Nu har det fått ett nytt liv och en plats i Leonards rum. Någon som känner igen det eller haft ett likadant? Jag tror att det är ett gammalt IKEA påskakan från 80-talet med stjärnor, jag har faktiskt sett det i gamla filmer. Jag har försökt att virka så man skall kunna se stjärnorna och denna gången blev det inte ett snigel hus eftersom jag gjorde stolpar runt hålet och så gjorde jag inte förra gången. När jag var färdig ville Juliette byta för hon ville också ha ett hål i mattan. Ni som är nya hittar hennes matta här.


Han har även ett specialbyggt skrivbord som jag gjorde i höstas. Det är gjort av gamla skåpsluckor och rest bitar från lekstugsbygget. Jag har gjort de så det skall passa in mot den ojämna väggen för att ta vara på ytan i rummet. Jag satte även dit en liten hylla för papper och ritböcker under överskivan. En gammal plåtburk med kritor som jag fick på köpet när jag köpte stolen på Tre små rum i Fullersta och en glasburk Leonard har ritat på fick vara pennburk.


Leonard samlar på hundar och får han välja vad som helst i en leksaksbutik väljer han en sådan liten hund snart har han allihopa. De små hundarna står på den lilla hörnhyllan Morgonrocken hänger på en knoppbräda som en tax och den är efter Kenneths mormor.


På hyllan längst ner har han sin lilla duk han broderat lite trasslig men det gör den bara finare och en liten lerskål som han gjort på kyrkansbarntimmar.

Jag vill tacka för alla kommetarer ni lämnar de gör mig så glad att ni tycker om det jag gör. Ni skriver så fina, uppmuntrande saker som gör mig glad i hela kroppen och full med energi att ta tag i nästa sak på att göra listan. När den är färdig kommer min/familjens semester mer om det skriver jag en annan dag.


Detta hade jag glömt jag har även gjort det här idag och det är jättehårdkokta ägg. Jag satt på dem på spisen gick upp och sydde och hörde två smällar efter ungefär 30 minuter. Jag trodde det var en inbrottstjuv så jag smyger ner och det luktar konstigt. Äggen var klara, kastrullen tom på vatten och i den ligger två hårdkokta spruckna ägg. FARLIGT! Typiskt mig det är inte första gången jag glömmer något på spisen och Kenneth börjar bli lite smått less på brända kastruller. Det blir så när man gör fler saker samtidigt ändå lär jag mig aldrig. Vågar knappt skriva detta men som tur är har vi många brandvarnare.
De andra sakerna jag gjort får bli i ett annat inlägg.

söndag 21 februari 2010

Byxor till mig


Idag blev mina sailorbyxor färdiga, de är sydda i kraftigt blått denimtyg. Jag blev inte riktigt nöjd med dem de blev inte som jag tänkt mig, men de blir nog fina i sommar med sandaler och linne.


Sex knappar fram för att lättare kunna komma i byxorna.


Knapphålen är handsydda med vit knapphålstråd.

Två bakfickor med vita stickningar.


Idag skall jag göra om ett av knapphålen som blev åt fel hål och sy klart de andra byxorna. Tyget jag använt till båda byxorna är en stuvbit från Ohlssons Tyger. Biten jag köpte räckte till 2 par byxor och kostade 150kr
I helgen har jag blivit klar med en hel del saker som legat halvfärdiga ett tag, bl a Leonards lappöverkast och matta, mina byxor och en pall till köket. Bilder kommer nästa vecka.

fredag 19 februari 2010

Mitt köksfönster



Fick igår en utmaning från Claudia med bloggen Huset utanför stan och det var att visa hur man inrett sitt köksfönster. Så här ser ni hela mitt fönster och det är ett burspråk och där finns...


Blommor, en orchidee ( här kan ni hitta fina handgjorda som man kan ha när blommorna är i vila jag har en som ni hittar här men funderar på att beställa två till ) i varje sidofönster och en kruka men säsongens lökar som står i stora mitten fönstret och just nu är det pärlhyacinter i den med lite murgröna . Båda krukorna är från Miljögården och köpta på Tre små rum i Fullersta.



Bredvid säsongs krukan har jag två ljusstakar/lyktor vet ej vad det kallas köpta från en butik som heter In och Fin och det är verkligen så, de har mycket konstigt men ibland kan man göra fynd ungefär som Öb. I fönstret hänger två glas kulor och de har vi ljus i men i en ena har jag lagt en bit murgröna och vatten så den skall få lite rötter .


Jag har faktiskt fortfarande de röda julgardinerna och tycker så mycket om dem men snart skall de också bytas ut men jag tycker de passar så bra med barnens lilla kök som är på vänster sida om fönstret. De jag brukar ha hittar ni här och de är blå, och då byter jag ut snörena på lyktorna i fönstret också. Funderar på att byta ut gardinerna mot vita kappor som ser ut som hissgardiner men då blir det sådan insyn på sidorna från gatan, det är rätt så många som går där utanför, men man vet aldrig.

Jag lämnar över utmaningen till



I helgen är det både syfestival och antik och kuriosa mässa tur att de är på samma ställe då kanske jag kan ta en snabbis på båda.

torsdag 18 februari 2010

Barnens kök



Jag håller nu på att beta av min "att göra"-lista på halvfärdiga saker och nu är barnens lilla kök färdigt. Lådor, diskställ och bestickhållare har målats. Kaklet är av plast och kommer från en gammal skyltning från H&M.


Jag har skrivit på alla lådor vad som finns i för att underlätta städningen och barnen lär sig ganska snabbt vad som står och det ligger i som ett bildminne. Texten på lådorna har jag skrivit själv eftersom datorn var upptagen igår och jag kände att jag absolut måste skriva i mörkret just i går. Jag satt på köksgolvet med en liten lampa några meter ifrån. Vill man ha lite hjälp kan man skriva ut på datorn och använda ett kalkerpapper och sedan fylla i med en calligrafipenna. Ett tips från Vita rosor och förgätmigej.


I botten av lådorna har jag lagt prickigt papper och besticklådan har också fått lite vit färg.


På hyllan står en minivattenkokare och en burk efter Kenneths farmor. En röd metallklocka med vita prickar är ny och i den rings det när middagen är färdig. En minisoppborste med skyffel har fått band och hängts upp.


Burkar med bomull, röda filtbitar och nya tepåsar i burkar från IKEA. De används som grädde, sylt och te.



De gamla tepåsarna såg ut som gammalt snus efter allt doppande i vatten. Då undrar ni säkert varför de blir bruna och det är för att de är fyllda med riktigt te. Igår gjorde jag färdigt de nya tepåsarna och de har fått en liten filtbit som dopphandtag.


En bild på hela köket, som står längs med en av väggarna i vårat kök.


När jag hade fotat färdigt och de fick leka dukade Juliette och Elliot upp en festmåltid till mig och Leonard. Ser ni pannkakorna med sylt och grädde och den köpta sushin? Det som var tänkt som handduk har de använt som duk. På första plats tillsammans med Duplo så kommer lekkök för barn. Det uppskattas av alla barn från 1,5 år och av både killar och tjejer.

Jag satt även i mörkret igår och målade en pall jag gjort av vårt gamla soffbord men den är inte riktigt färdig ännu.

Glöm inte tävlingen som ni hittar här..... om en vecka drar jag tre vinnare.

tisdag 16 februari 2010

En blå kjol med spets



Nu finns den blåa kjolen jag sydde till mig även för barn. Jag har valt en vit tröja idag men den är säkert fin även med en röd tröja, som passar ihop med de röda skorna och det röda hårspännet även det från kinoko. Kjolen kan även kombineras med mamelucker från kinoko. Tyckte att min virkade matta passade så fint ihop med kjolen så den fick vara med på bilden.


Barnkjolen har även små söta fickor som snurrkjolen med dessa är lite kantigare med ett tydligare veck hela vägen och en spetskant istället för bomullsband.


Kommer att finnas på hemsidan till helgen.

Vill hälsa alla nya läsare välkomna det har blivit en hel del nya de senaste dagarna och jag hoppas att ni vill fortsätta följa mig. Jag försöker titta in i hos alla nya som lämnar kommentarer skulle det vara så att jag missat någon så är det bara att skriva igen.
Om ni har lagt er som följare och jag inte tittat in hos er så beror det på att det inte går. Däremot går det genom kommentarerna. Jag vet inte vad det beror på. Alla kanske inte heller har en blogg utan har kontot för att hålla koll på bloggar de följer.