fredag 30 april 2010

Fortfarande bortkopplade

Vår bredbandsuppkoppling funkar fortfarande inte vilket är väldigt frustrerande och olyckligt när hemmet är ens arbetsplats och man är helt beroende av fungerande e-post och Internet.

Jag hoppas att det ska komma igång efter helgen, men eftersom jag inte når eventuella beställningar från kinoko.se ber jag er att mejla till denna adress så länge om ni vill göra en order, väntar på en leverans eller vill komma i kontakt med mig.

Jag önskar er alla en trevlig Valborgskväll och en skön helg!

Hälsar Mia genom Kenneth

tisdag 27 april 2010

Hemma men bortkopplade

Nu är vi hemma från Japan, det blev lite senare än beräknat men vi utnyttjade bonusdagarna väl och hade ju boende ordnat så det var inte så synd om oss. Tyvärr verkar vår hemtelefon och Internet också ha tagit semester för inget funkade när vi kom hem. Vi väntar på repartör och hoppas att det blir löst under dagen.

I värsta fall dröjer det några dagar till innan nästa inlägg och leveranstiden på beställningar som är gjorda på kinoko.se eller via e-post kan bli något försenade.

Sköna vårhälsningar från Mia genom Kenneth.

fredag 23 april 2010

Vinnaren i tävlingen är...


... först vill jag säga att det är så roligt att så många ville vara med i utlottningen av börsen. Förra gången hade jag cirka 50 personer som var ville vara med och den här gången var antalet mer än dubbelt så många. Många lotter blev det och jag har tyvärr inte hunnit titta in hos er alla ännu. Jag brukar vanligtvis försöka titta in hos alla som anmäler sig till tävlingar och utlottningar men har inte hunnit det den här gången. Som ni vet så har jag inte haft så mycket tid över till datorn nu under Japanresan eftersom jag vill passa på att umgås med min släkt och vänner som jag inte kommer att få se på några år. När jag kommer hem skall jag titta in hos er alla. Nu är ni förstås nyfikna på vilka som vann....

Lotterna ligger på ett bord som min morbror har gjort.

Vinnarna drogs av K och från blogg-lådan blev det Skogsflickan och i ickeblogg-lådan blev vinnaren Charlotta Stockendahl. Grattis till er båda två, ni kan maila mig er adress så kommer ett litet paket när jag varit hemma ett par dagar, jag hoppas att ni blir nöjda med vinsten. Ni som inte hade tur denna gången får hålla utkik efter nästa tävling. Vad det blir då vet jag inte riktigt själv ännu.

Och tack för alla grattishälsningar på Elliots födelsedag.

torsdag 22 april 2010

Elliot 7 år

För 7 år sedan gick jag runt Djurgården och hade picknick med värkar varje timme och på natten föddes Elliot. Kan inte förstå att det var sju år sedan, det känns som igår.
Dagen började med frukost på sängen och sedan blev mitten på dagen jättetråkig, tre övertrötta barn som skrek så fort någon rörde vid dem och Elliot sa att det var den värsta födelsedagen han haft i hela sitt liv. Att det regnade hela dagen gjorde det inte bättre och i morgon ska det också regna, det får bli en utflykt till Gotemba Outlet där det ska finnas en fin oljekanna som jag vill ha med mig hem. Men kvällen slutade i alla fall trevligt med hamburgare och pannkakstårta och E fick vara uppe lite längre och mysa med oss.


Att laga svensk mat här är inte så lätt ännu svårare är det eftersom min morbror inte har någon fungerande ugn. Vi har råstekt pommes i flera timmar och istället för tårta fick det bli en pannkakstårta som uppskattades av både barn och japaner. Den här våren har varit kallare än vanligt och grönsakerna är väldigt dyra, japaner köper tydligen inte gärna in frukt och grönt från andra länder utan allt odlas här förutom grapefrukt tror jag.
Idag fick vi ett nytt datum för hemfärden och hoppas nu att vulkanen inte får för sig att släppa ut mer aska så vi får åka hem.

Ni som ännu inte anmält er till utlottningen har fortfarande några timmar kvar på er innan lotterna läggs i en korg.

Trevlig kväll önskar jag er alla som tittar in i dag!

onsdag 21 april 2010

Ägglandet i Hakone



Idag har vi haft sol och varmt så vi tog en utflykt till "ägglandet". Jag har alltid kallat detta ställe för ägglandet, det ligger i Hakone ungefär 30 minuters bilfärd från min morbrors hus. Bilden är tagen från parkeringen och de andra bilderna är tagna där det lilla gula huset i mitten på bilden är. Träden har inte fått några löv ännu, så därför är miljön ganska torr vid den här tiden på året.

Uppe vid de varma källorna var vi 1050 meter över havet och det luktar ruttna ägg. Lukten kommer inte från äggen som kokas i källorna utan det är svavel från ångorna om jag inte minns fel. Vi vet inte riktigt var idén med att sälja svavelkokta ägg kommer ifrån, men det är ett måste för alla turister som besöker Hakone att äta dem.


Utsikten uppe från det gula huset där de även säljer äggen med svart skal. Härifrån kunde vi se toppen på Mt Fuji som ligger bakom bergen.


Här kokar de äggen i det 80 grader varma vattnet och det är snören och skyltar överallt så ingen skall röra vattnet.


Äggen är vita då de läggs ner i det varma vattnet och när de tas upp är de svarta och ser ut som äggformade grillkol-bitar.


Inuti ser de ut som helt vanliga ägg med vit vita och gul gula. Barnen tyckte att det var lite konstiga att äta men eftersom det var så roligt att få skala svarta ägg åt de även upp äggen som smakar precis som vanliga hårdkokta ägg.


Den lilla linbanan som tar upp äggen till källorna på höger sida ser ni en liten svart prick och det är linbanan som tog oss ner till Lake Ashinoko.


En bild från linbanan som var ganska läskig att åka eftersom vi var väldigt högt upp.



Väl framme fick barnen åka i en svan-trampbåt med pappa K i sjön Ashinoko som faktiskt är resultatet av ett vulkanutbrott för 3000 år sedan. Det finns väl en mening med allt och Islands vulkanutbrott gjorde att vi hann med att besöka den vackra sjön och ägglandet. Jag vet faktiskt inte vad det heter på riktigt, jag ska ta reda på det med min halvdanna Japanska till en annan dag.

Imorgon är det sista dagen att anmäla sig till utlottingen av den lilla börsen så har ännu inte gjort det så kan du göra det här, det går att anmäla sig under hela dagen imorgon. Jag hade tänkt ha dragningen när jag kommit hem till Sverige men eftersom vi inte kom hem som vi skulle så hoppas jag att vinnarna inte har bråttom att få hem vinsten.

tisdag 20 april 2010

Klänning med spets


Ännu en bild på Mt Fuji, kan det bli för många? Det tycker inte vi i alla fall, denna bild tycker jag blev så fin med solen på kvällen i bakgrunden.

Idag fick vi reda på att vi inte kommer att kunna flyga hem imorgon och blir troligen kvar här många dagar till. Så det kommer att bli ett besök till Yokohama och ett återbesök till Tokyo, där jag tänkt besöka Nippori Textile Town igen. Jag ska se om jag kan få tag i en symaskin och kanske hinna sy några börser till Galleri Hemsytt.

I brist på egenproducerat så får ni se på några fina saker jag har köpt i Tokyo, mina kusiner bor i ett väldigt mysigt område med massa små fina butiker som har öppet till ett på natten. I en av butikerna hittade jag den här söta klänningen för ungefär 150 kr, "made in India" som många av de tunna bomullsklänningarna här. Det finns finns många små butiker som säljer tunna bomullsklänningar, både blommiga och enfärgade med eller utan spets.


När jag stod ute och hängde upp tvätten igår då solen sken stod dörren till deras lilla förråd öppen och det nästan ropade efter klänningen . Att det sedan fanns en bunt med torkad hö eller vass och en träborste där var som en trevlig bonus och allt känns helt plötsligt så somrigt och lantligt. Den blommiga sjalen är köpt i en annan butik och det fanns en tunika i samma tyg i butiken mittemot.


I Japan finns det 100 yen-butiker (ungefär 8kr) överallt och i Tokyo hittade jag en som hette Natural Kitchen med massor av fina saker till hemmet. Jag har köpt många söta korgar, pinnar och pappersblommor till kransen i vardagsrummet. Jag får skriva lite om det en annan dag.

Årets först groda hittade barnen igår när de var ute i solen och lekte, jag brukade också fånga dessa små söta gröna grodorna (kaeru på japanska). Eftersom de har dörren öppen hela dagarna så smiter det ibland in en och annan groda. Jag kommer själv ihåg när det en kväll satt en på dörrhandtaget och jag klämde den. Den klarade sig utan skador och hoppade vidare ut.

söndag 18 april 2010

Vulkaner och barbecue

Fuji för två veckor sedan, tycker det var en passande bild nu när när himlen är full med vulkanaska. Fuji är en sovande vulkan och har inte haft utbrott på många många år.

Nu är vi tillbaka i Gotemba hos min morbror och jag kan återigen läsa mail men det går fortfarande inte att skicka mail. På onsdag var det tänkt att vi skulle åka hem men som ni vet så ser det lite mörkt ut på himmelen just nu. Lite konstigt känns det att inte veta när man kommer att kunna flyga hem men man vill ju att de är försiktiga så det inte händer något allvarligt. Jag väntar hellre några dagar längre för att vara säker på att jag kommer hem ordentligt. Vi skall ringa flygbolaget imorgon och fråga om det är någon idé att åka ut till flygplatsen. Vi vill ju inte sitta på en flygplats med tre barn i flera dagar. Hellre några trevliga dagar här än där och dessutom vi vet ju inte hur turordningen är när det gäller flygen. Jag vet att jag skrivit att jag skulle kunna bo här ett tag men detta kom så fort och utan en plan och budget. Om några veckor är det Galleri hemsytt och jag måste hem och sy till det och Kenneth har ett jobb som väntar. Men det finns värre saker och vi får göra det bästa av situationen och passa på att se och göra det vi inte hunnit. För med tre små barn tar allt lite längre tid än beräknat....


I dag var vi bjudna på barbecue på en japansk campingplats/naturpark och barnen har lekt och haft roligt med många japanska barn. Bilden ovan visar grillen innan vi börjar och i mitten av bordet lägger man i kolen sedan lägger man på ett galler eller en plåt som ingår i hyran sedan är det bara att grilla och äta.

Det grillades en hel del bl a korv, kött, kyckling köttbullar, fisk, räkor, bläckfisk och yakisoba
(nudlar med vitkål, lök och kött eller skaldjur). De grillade även gristarmar och det kunde jag inte äta. Jag äter och provar gärna ny mat men det var nog bland det värsta jag ätit (eller jag kan inte direkt påstå att jag ätit, jag försökte bita av en bit av den sega tarmen men det kom bara ut massa äcklig saft som smakade ruttet). Det till och med luktade illa då de grillades. De grillade även tunga och det provade jag inte ens eftersom man såg små tungfjäll på den som taggarna på taggsvampen. Nu kan jag bocka av tarmar, hela råa minibläckfiskar och rå fisklivmoder som jag åt på rullbandsushi. Inga höga poäng får de men jag har i alla fall provat.

Området där vi grillade var så fint höga träd och små floder. Tittar ni noga på bilden ser ni Elliot mitt i bilden på stenarna som ligger i vattnet på ån.

Jag tror att det har varit den roligaste dagen på hela resan för barnen, till och med roligare än Disneyland i Tokyo. Att få leka som man vill med andra barn och utan vuxnas tråkiga regler som att sitta still på tåget, inte springa, inte peta på allt man ser, inte hoppa runt utan helt enkelt ses men inte höras. Mina minnen från Japan då jag var lite är hur vi lekte och fångade insekter, fiskar och krabbor i alla de små åarna runt risfälten. Tänk att de kan leka trots att de inte kan prata med varandra. Efter grillningen var vi och fikade hemma hos en av familjerna och ingen av barnen ville hem. De lekt ute och inne och var totalt 10 barn i ungefär samma åldrar. Och jag hoppas att de kommer att ha samma fina minnen som jag har när de blir äldre och att de vill resa tillbaka. Om vi blir kvar kanske det blir fler sådana här dagar innan vi åker hem.

Återkommer när jag har mer koll på hemresan.

tisdag 13 april 2010

Torgvantar


Nu har vi kommit tillbaka till staden som inte har prickar dvs Tokyo. Min dator gar fortfarande inte att koppla in internet till sa jag lanar min kusins dator. Vi lyckades inte heller lagga in bilder med kabeln sa jag far anvanda nagra kort fran forra gangens overforing da jag fick hjalp av min kusin som just nu ar pa jobbet. Vi har gjort massa roligt, bl a har vi varit pa Kyoto studio som ar ett stalle dar de spelar in Ninja och samurajfilmer. Elliot har fatt en svart Ninja drakt med skor och ar sa glad. Bilder pa det och Ueno Zoo kommer nar min kusin har tid att hjalpa mig eller da vi atervant till Gotemba.
Har ar Julitte med sin nyfodrade kappa pa tunnelbanan i Japan och pa handerna har hon de nya virkade torgvantarna. Bilder pa det blommiga fodret kommer en annan dag.

Jag har virkat dem av mormors rutor som skulle bli en filt jag borjade padet forra aret men har insett att jag inte har talamod att gora klart filten, sa rutorna repades upp i Gotemba och virkades om till torgvantar. Nar resandet till de andra staderna borjade har vi inte haft sa mycket tid over till annat an sjalva resandet. Pa kvallarna har vi umgatts med alla hjalpsamma, trevliga och snalla personern som tar hand om oss och later oss bo i deras hem. Vi har verkligen fatt leva som Japaner gor. Det borjade lite trakigt med minus grader, regn, sno och ovader men de senast dagarna har faktisk varit underbart harliga. Huset som vi bodde i i Kyoto hade golv varme och varmvatte och Kenneth har nu ocksa vant sig vid att sova pa golvet efter tre veckor.
En natt sov vi pa hotell med riktiga sangar i ett vasterlanskt rum och det var trakigt det kandes som vi hade kommit hem till Sverige igen. Nu ar det inte manga dagar kvar av resan och det kanns sorligt jag skulle vilja stanna annu langre. Tjejen vi bodde hos i Kyoto har en syster i Tokyo som vill hyra ut sitt hus i nagra ar, jag kanske kan overtala Kenneth.

Kul att det ar sa manga som tycker om att lasa om var Japanresa jag har fatt en fraga fran Vita rosor och forgatmigej som undrade om jag kunde spraket. Jag kan prata lite och forstar om personen pratar langsamt och tydligt. Nar det galler lasning sa kan jag de enkla bokstaverna som finns i barnbocker men efter resan skall jag forsoka prata mer sa jag kan prata battre till nasta gang. Familjen i Kyoto pratade vi engelska och lite japanska med och med min morbror pratade jag nastan bara japanska med. Har hos mina kusiner ar det engelska och japanska de vill garna prata engelska for att ova och jag japanska sa vi blandar lite. Men i ovrigt ar det svarta att prata engelska med japaner vet inte om de inte kan eller inte vill.


Little Perky hade fatt en helt annan bild av japan efter att ha last om varan resa hon har alltid trott att det ar mycket hoga hus och bilar. Men det finns mycket gront och det mesta ar byggt efter naturens form. Sma aar rinner aven pa gatorna i Tokyo och det finns mycket stora vackra trad med mycket historia. Men mitt i city ar det mest hoga hus, bilar och manniskor. Bilen ovan togs forsta dagen i Tokyo da korsbars blommingen var som finnast. Till hoger ser ni den lilla an med blommor och stenar. Familjer och vanner samlas under traden med matlador och dryck och umgas ni ser lite av det till vanster. Det finns manga fina stora parker i stan och det ar verkligen haftigt att se skogen med tempel och storstadens hoga hus samtidigt.

Hoppas ni forstod nagot av det pricklosa inlagget det ar svar och blir sa konstigt skall be K titta igenom det nar han vaknar innan laggdags. Tyvarr kan jag fortfarande inte lasa eller skicka mail.

lördag 10 april 2010

Kyoto


Det finns ju listor och böcker om saker man ska göra eller se innan man dör, och då är nästan alltid körsbärsblomningen i Kyoto med som ett måste. Och det kan vi nog skriva under på efter två dagar här. Vissa vyer är så vackra att man tappar andan.

Ovan ser ni Kinkaku-templet (Golden Pavilion), detta är inte originalhuset för det brändes ner för ungefär 40 år sedan av en munk som var verksam där.

Idag var vi i Kiyomizu-templet. Det är en stor träbyggnad som står på höga pålar uppe i skogen. Här är utsikten från byggnaden, "terrassen" lutade en del så det var lite läskigt att stå där. Vi var lite oroliga att vi skulle missa körsbärsblomningen i Kyoto men träden blommar fortfarande så hela stan är full med rosa fluffiga träd. Idag på väg till templet åkte vi på en tre kilometer lång väg med körsbärsträd hela vägen vid flodkanten bredvid.


Så här ser byggnaden ut nerifrån, imponerande höjd.


Visst är det vackert med alla körsbärsträd mitt bland de gröna nyanserna. De höga träden i bakgrunden är cederträd och de ljusa är japanska lönnar.

Kyoto är också geishornas stad, och idag finns det cirka 50 aktiva geishor. Vi fick ta kort på en "kopia". Under några dagar på våren kan nämligen vanliga japanska tjejer betala massa pengar för att kläs och utsmyckas som en geisha och gå runt i staden.

Vi har haft tur med vädret några dagar och idag har vi faktiskt gått i t-shirts och svettats lite, över 20 grader och sol! Vi bor hos en vän till min syster och hennes familj och de är så vänliga och tar så väl hand om oss och visar oss runt i sin vackra stad.

torsdag 8 april 2010

Takayama


Efter några dagar i Tokyo var det dags för vår lilla reseturné som pågår en vecka. Vi började med att åka nordväst till den gamla byn Takayama. Tågresan dit fick oss att gapa. Dels gapa åt barnen att de skulle sitta still och inte väsnas för mycket, dels gapa åt den vackra naturen. Höga berg, en turkos flod som följde järnvägen, små dammar och vattenfall och en del utslagna körsbärsträd. Bland det finaste vi sett.... men barnen såg hellre på Tom & Jerry på datorn. Lite svårt att fånga det fina på bild men ovan är ett försök i alla fall.

I Takayama bodde vi på ett litet minchuku, kallad Hachiman. Man hyr ett rum och sover på golvet på tatamimatta och futonmadrasser. Allt ingår och du kan välja om du vill äta middag och frukost där.

Måltiderna serveras i ett separat middagsrum och man sitter på golvet och äter. Barnen tycker fortfarande att det är konstigt att sitta och äta på golvet så det är lite röriga middagar. Och det är lite tråkigt för allt är så fint serverat. Vi har inte ätit maten på det här sätter tidigare, på små keramikbordsgrillar. Inget fett utan allt tillagas i vätskan från grönsakerna och fettet från köttet.

Till frukost var det också ris och även då i en bordgrill med grönsaker och röra/sås av miso, den sojabönspasta som används till misusoppa.

Innan vi åkte till Takayama sa alla till oss att vi måste prova på den den lokala Hida-biffen så vi tog våra tre barn och gick ut på restaurang och beställde tre olika varianter av Hida-biff på restaurangen här nedan. Figurerna med långa armar och ben vet vi inte vad det är men de finns även med på en bro.


Vi vuxna åt biffen på en bordsgrill där det tillagades under tiden som vi åt de andra små rätterna och barnen fick strimlad biff som teriyaki och allt var så gott. Jag hade även velat prova den råa varianten som äts på ris med ett rått ägg men den var tyvärr slut istället blev det kokt med nudlar. Till maten drack vi äppelvin från trakten.


På förmiddagen var vi på en "morning-market", där såldes lokala produkter tillverkade och lagade av folket i byn. Vi köpte bla osembe (japanska riskakor) av mannen nedan. Det mesta på marknaden var saker man åt som pickles, osembe, frukt och grön.


Kvällen avslutades i det japanska badet på minshukut där vi bodde och vattnet var riktig onsenvatten från varma källor.



Vi besökte även Hida Village som är en bevarad gammal by som visar hur man bodde förr (ungefär som på Skansen). Tyvärr har vi inga bilder att visa just nu eftersom kameran laddades ur på vägen dit.
Men vi tog några bilder med en jättedyr engångskamera som vi lyckades hitta i turistbutiken.


Nu är vi i Nagoya (Japans fjärde största stad) och barnen har fått en egen dag med pizza till lunch, besök på jätteakvarium med delfinshow och McDonalds till middag (utan matförgiftning den här gången). Imorgon åker vi vidare till Kyoto, den gamla kejsarhuvudstaden och efter helgen tillbaka till Tokyo.

söndag 4 april 2010

Korsbarsblomming i Japan


Nu ar vi i Tokyo hos mina kusiner lite krangel med datorn och eftersom vi inte kunde koppla in varan sa lanar jag min kusins dator darfor finns det inte nagra prickar pa de bokstaver som skall ha det. Men har kommer nagra bilder pa korsbarsblomningen och dessa ar tagna vid en beromd byggnad dar man bla har konserter har var aven en stor korsbarsblommings festival denna helgen med god mat och goda sotsaker. Byggnaden heter Nippon Budoukan

Eftersom det var svart att skriva med ett Japanskt tangentbord blir det inte mycket text idag.

Utsikten fran varat fonster en hel alle med korsbarstrad det forsta vi ser nar vi oppnar fonstret pa morgonen. Hoppas ni alla har haft en trevlig pask.

lördag 3 april 2010

Oväder




Natten till igår var det ett riktigt oväder. Vi åkte till ett fantastiskt onsen på kvällen och blev därefter bjudna på en god middag på en stor restaurang. När vi sedan skulle åka hem började det regna och just som vi satte oss började det spöregna. Väl hemma började det blåsa jättemycket sedan fortsatte det hela natten vi vaknade flera gånger under natten av den starka vinden. Jag väntade på att det skulle flyga in något genom fönstret. Tågen var inställda och elen bröts flera gånger, men runt lunchtid upphörde det. Tydligen hade det varit värst där vi är och det var tak som flög av och folk fick saker i huvudet och skadades. Bilden här visar ett skjul/förråd hos grannarna mitt över fältet som vänt sig, jag vet inte riktigt hur de skall vända tillbaka det. Det bor en äldre stakars person där så jag hoppas hon får hjälp. Några av min morbrors bonsaiträd ramlade ner men de stora sitter fast med snören ifall det skulle bli jordbävning.


Vi har nu fått uppleva mer än vår här. När vi kom såg det ut som på bilden till vänster några dagar senare kom snön sedan regn och oväder. Det föll så mycket regn att risfälten såg ut som små sjöar.


Idag är det lite sol och varmare så vi hoppas på vår när vi åker vidare till Tokyo där körsbärträden nu är 100% utslagna. Man kan följa hela blomningen i landet på tv och de skriver hur många procent av blommorna slagit ut. Mina kusiners lägenhet där vi ska bo har utsikt över en allé och man kan se träden från fönstret. Jag hoppas att vi får igång Internet och dator i de andra städerna. Har ännu inte visat vårjackan på, Julietts nyfodrade jacka och torgvantar.

Glad påsk önskar jag alla som tittar in idag. Vi ska snart åka till stationen och ta bussen till Tokyo.

torsdag 1 april 2010

Vår sovplats, sushi och glass


Här är fönstret från sovrummet ut i trädgården. De har inga små fönster utan alla går från golv till tak med skjutdörrar. Trädgården är mycket finare på sommaren då risfälten är gröna.


Ett litet fönster som går ut mot den lilla korridoren mellan rummet och fönstret.


Golvet, mellanrummet och skjutdörren. Vi sover i rummet med det gröna golvet (tatami på Japanska). Skjutdörrarna är klädda med rispapper och går lätt sönder så man får hålla koll på barnen så de inte pillar sönder det. Det är lika kul som att peta hål på plasten på köttfärsförpackningarna i affären....

Här ligger vi på madrasser (futon på japanska) och sover alla fem. Madrass, frottélakan, tjock filt, duntäcke eller tjockt täcke och en varm ullfilt över. Kuddarna är ganska hårda och Kenneth har inte riktigt vant sig vid att ligga på det hårda golvet.


En bild på taket och lampan där man släcker och tänder med snöret som hänger i mitten.


Igår var vi på rullbands-sushi och åt massa god tonfisksushi billigt. Kön in var ganska lång men efter 30minuter fick vi plats. Tyvärr fick man inte fotografera inne så jag kan inte visa hur det såg ut, men fisken är 0,5cm tjock och 8cm lång så det är mycket mer än det man får i Sverige där sushin till stor del består av ris. Barnen åt tonfisk och gurkrullar.
Efter att ha ätit god prisvärd sushi gick vi och åt glass som kostade lika mycket, kanske var det för att de sjöng samtidigt som de blandade ihop det. Jag åt en glass med smak av grönt te, bröd och grädde, så gott!

Snön är nu borta istället regnar det och det kommer säkert att göra hela dagen. Vi skall på eftermiddagen gå på onsen, bad i varma källor utomhus.
Tack snälla för alla kommentarer om den blå klänningen med spets, hoppas att min kusin och hennes vän tycker om den lika mycket. På lördag åker vi vidare till Tokyo till min kusin och hoppas att det är lite varmare där.