onsdag 30 juni 2010

Puffbyxa till prickig klänning och en hätta



En kompis till mig ska gifta sig om en dryg vecka och idag var hon här och hämtade sin klänning. Hon hade en köpt klänning och ville ha hjälp med axelband och piffa upp den lite. Bilder kommer efter bröllopet. Jag håller också på med en bröllopsklänning till en annan kompis, som måste sys från grunden.Men den får ni vänta till september innan ni får se.

Eftersom dottern till brud nummer 1 ännu inte fick något efter födseln fick hon ett sex månader försenat klänningset som består av en prickig klänning i babystorlek och en vit puffbyxa med ankstjärt och en liten hätta. Hon fick själv välja vad hon ville ha i mitt jätteröriga syrum.

Modellen kommer från Kånkarong och jag vet inte om hon har den med på sin blogg. Hon hade den modellen på Galleri Hemsytt sydd i retrotyger, det är som en slags sjalettmössa. Mina är sydda i två lager tunna bomullstyger, prickigt på utsidan och vitt på insidan. Sedan har jag kantat den med lite brodyr fram.


Man kan också vika upp brodyrkanten så ser man ögonen på den lilla bättre. Eftersom jag sydde på brodyren utan att ta bort tyg i framkant så är den nästan två cm längre. Det gjorde att den blev lite för vid upptill så nästa gång får jag nog ta bort brodyrbredden eller sy ett veck uppe så att den inte strutar sig. Jag skall se om jag lyckas få några bilder på bröllopet.


Idag har det varit ännu en varm solig sommardag och det verkar inte mina barn ha förstått. De satt i gummibåten med flytväst, mössa och vantar. Och inte bara en mössa - Juliette har två och Leonard har lyckat klämma på sig tre.

Just nu är det lite glest mellan inläggen och det känns som det kommer att vara så hela sommaren. Tiden räcker inte riktigt till just nu. Man vill ju hinna njuta av sommaren innan den tar slut. Men mellan roliga sommaraktiviteter håller vi på att rensa och städa upp i förrådet dit jag ska flytta ner och det kommer att bli en kombinerad syatelje/butik, det skall bli så kul.

Juliettes rum är snart färdigt och pojkarnas ska inredas. Jag har en brudklänning och två klänningar till mig som ska sys. Dessutom är det en hel del som måste vattnas nu när det är så varmt, det blir en kvällssyssla.
Det låter som mycket men sakerna anpassas efter vädret. Om det är varmt och soligt så badar vi. Vi tar dagen som den kommer helt enkelt. De två senaste dagarna har vi bara badat och igår tog Kenneths bror med oss på en båttur, sedan blev det bad hos farfar.

Nu ska barnen läggas och växthuset vattnas. trevlig kväll!

söndag 27 juni 2010

Kokosnötter i apelsinträdet och rabatt på kjolar



Mataffären hos oss brukar under våren ha en stort tält med blommor och i mitten av sommaren har de en rea. Jag köpte ett nytt apelsinträd eftersom det flyttat in konstiga små djur i vårt gamla, som vi i och för sig har kvar. Det tvättas och torkas varje dag för att få de små djuren att flytta på sig.

När vi skulle fotografera mig i kjolen tyckte Kenneth att vi skulle göra något roligt och en kokosnöt fick flytta in hos de små apelsinerna.


Mudden och spetsen är vit och volangen är lite bredare än på den vita. Jag gillar den bredare bättre för det blir så härligt fall och när man går och det studsar så härligt mot benen. Vet inte riktigt hur jag skall förklara men den blir tyngre och rör sig på ett annorlunda mot exempelvis den blå som inte har någon volang.


Någon som har ett bra tips på hur man lättast öppnar en kokosnöt? Jag brukar först göra två hål och hälla ut mjölken för att sedan hamra tills den öppnar sig.
Jag har nu satt in kjolarna på hemsidan med 100 kr rabatt och tanken är att man ska kunna välja färg, med eller utan volang och hur bred volangen skall vara. Storleken anpassas efter kundens längd, midjemått och stuss som skrivs i meddelanderutan. Rabatten gäller till den och med den 4 juli.

Mina nyköpta träskor från Knulp.se, jättesköna! Tack Homeriver för tipset.

torsdag 24 juni 2010

Kjol- och trädgårdsbilder


Vet att jag hade lovat att lägga upp kjolarna och ett erbjudande på dem i dag men jag har inte mått så bra de två senaste dagarna. Har haft en förkylning som har satt sig i bihålorna kryddat med lite migrän. Trodde att det var bättre idag och åkte in till stan på förmiddagen för att köpa knoppar till Juliettes klädskåp. Men när jag kom hem mådde jag så dåligt att jag tog några tabletter och la mig i hamocken och sov. Jag hade på mig min nya mullvadsfärgade kjol idag och var redo för att fotografera den. Nu kan jag skriva vilken färg det är på den efter alla era kommentarer. Tack för hjälpen.

Tänk att man skall behöva bli sjuk för att bara ligga och njuta av det man har skapat. När jag vaknade upp såg jag allt det här framför mig. När vi flyttade in var det bara gräs och jag har verkligen kämpat för att få en lummig och hemtrevlig tomt. Om några år kommer pionerna som knappt syns på bilden att vara stora och fina och den lilla kryddön vara full, humlen har rotat sig så mycket att det blir ett jätte valv till altanen och vindruvsplantan har klättrat upp och kommer att vara full med vindruvor. Men än så länge är de alla små bebisar som behöver mycket vatten.


Den egentillverkade lekstugan av gamla jalusier. Här ser man den ena lilla nyplanterade pionen och kryddön. Syns inte så bra nu men snart.


Och det lilla växthuset som jag byggde förra våren av några fyndade fönster, nu har det verkligen börjat växa ordentligt där.

Idag såg alla tre barnen den enda röda färdiga jordgubben i blomlådan framför/under fönstret och alla ville äta den. De sa till och med att de kan dela på den. Men än så länge hänger den kvar och i morgon är den nog riktigt ätmogen.

När jag började lägga upp hemsidebilderna på kjolarna insåg jag att det var lite suddiga, tänk att det skall vara så svårt att ta bra bilder på kläder. De finns där men rabatten är inte inlagd ännu. Huvudet funkar inte riktigt som det ska och jag känner att det måste bli rätt på hemsidan. Men jag misstänker att det inte är någon brådska eftersom de flesta kommer att vara bortresta under midsommar och inte sitta framför datorn. Jag ska försöka lägga in det under helgen. Nu ska jag sova och jag hoppas att jag mår bättre imorgon.

Hoppas att ni alla får en trevlig midsommar!

tisdag 22 juni 2010

Vinnaren i utlottningen är...


Vad jobbig det var att skriva alla namn, klippa ut och vika ihop lapparna. Tur att jag fick lite hjälp av Leonard att vika och lägga ner dem i glaset . Nästa gång skall jag skriva ner namnen så fort personen anmäler sig så jag slipper sitta en timme dagen eller samma dag som dragningen är.


Leonard fick även dra vinnar loppan (som han kallad det) och det blev...

Madeleine. Ett stort grattis till dig! Jag minns inte vilken färg och storlek du ville ha men du får titta på hemsidan på torsdag då lägger jag in alla färger och modeller.


En halvfärdig kjol visar jag här och det är den senaste i kjol kollektionen. Vet faktiskt inte vad färgen kallas men den är lite grå,brun beige. Jag har ännu inte sytt fast mudden som kommer att vara vit eftersom det är den mest passande som jag har hemma just nu men jag tror faktiskt att det kan bli fint eftersom spetsen är vit .

Alla tre kjolarna går att beställa med eller utan volang och jag kommer på torsdag att lägga in kjolarna på hemsidan. Då kommer det även att läggas in en rabatt på dem.



måndag 21 juni 2010

Något att hänga teckningar på nr 2


Tänkte visa er Ls "teckningsstreck", här hittar ni Js. Denna är sydd av jeanstygsrester från en sådan lång smal bit. Överkastet har jag visat tidigare och det är gjort av gamla jeansbyxor.


Jag har gjort den lite böjd, den är sänkt cirka 1,5 cm i mitten för att den skall falla lite mer som en båge. För att den inte skulle bli för tjock har jag använt snedslå på baksidan. Ena sidan sys fast räta mot räta och andra pressas sömnsmånen in för att sys på kant i kant, någon som förstod? Här ser ni Leonards början till ett filthjärta. Jag tyckte att det var ett roligt sätt att förvara ofärdiga projekt för barn, nålen sitter fast med en knut så det är inget som ramlar ner i sängen. Hela strecket sitter dessutom ganska högt upp för att man inte skall råka dra ner något i sömnen.


För att få ett lite mer tufft utseende har jag satt små öljetter som jag sedan har hängt gardinkrokarna i. Kanterna har avslutats med snedslå och en liten ögla att hänga upp den i.

Nu är det endast några timmar kvar tills jag drar en vinnare och jag antar att hela kvällen går åt till att skriva lotter. Sist jag kollade var det 100 stycken som anmält sig på bloggen och då har jag ännu inte räknat mailen. Här hittar ni till utlottningen och kl 0.00 går tiden ut.

Trevlig kväll på er alla som tittar in idag.

söndag 20 juni 2010

En något för stor herrskjorta



Igår fyllde Kenneth år och jag har inte haft tid att köpa någon present vilket jag i och för sig aldrig har. Vi är lite dåliga på att köpa och ge presenter när det förväntas, som födelsedagar, alla hjärtansdag och andra årsdagar. Vi tycker att det är roligare att ge något oväntat och inte när det förväntas. Det är trots allt inte presenten som ges vid födelsedagen eller andra högtider som avgör hur mycket man älskar varandra. Jag sydde i alla fall en skjorta igår som jag har tänkt göra länge. Tyget köpte jag för nästan ett år sedan och redan då var det tänkt att det skulle bli en sommarskjorta.

Jag tycker att skjortan är snyggast med uppvikta/uppkavlade ärmar eftersom det skall vara en lös och ledig skjorta. Ett bandkantat ärmslut och manschett.

Tyget är ett tunt ljusblått bomullstyg med lite glansiga ränder, perfekt till sommarkläder. Passar fint till ett par blå jeansshorts, linnebyxor eller kanske ett par uppvikta jeans.

Bak är ett ok och ett litet veck där jag dessutom sydde på en sådan krok/ögla. Jag tycker att det är en fin detalj. Hade tänkt göra en sådan på Emilskjortorna men där sitter kinoko-märket så det blir lite trångt.

Skjortan blev fin och jag är nöjd förutom att den blev alldeles för stor både på längden och bredden. Födelsedagsbarnet tycker att det mer såg ut som en tunika än en skjorta där han inte alls behövde ha byxor under, så nu ska den kortas och vidden minskas innan den används.
Jag har använt mig av samma mönster som jag gjorde till tomtedräkten så rörelsevidden är ganska stor vilket jag borde ha förstått.

Nu är det bara två dagar kvar till utlottningen av en kjol, här kan ni anmäla er. Idag är det sol och jag ska sy.... tur att jag tycker att det är så roligt.

fredag 18 juni 2010

Fåret Ulle på grönbete


Jag har länge tänkt att jag ska snickra ihop en häst till barnen som de kan sitta på, klättra påoch mata. När jag byggde lekstugan förra året kom Kenneths pappa inte bara över med jalusierna utan även lite andra restbitar, bland annat en vit stor konstig grej (som är kroppen). Dessutom har jag fyllt på med fler träbitar efter växthuset. Igår kände jag att spillhögen med träbitar började bli lite stor. Jag delade den stora konstiga träbiten i tre delar och nu är det första djuret färdigt. Det skulle bli en häst men som ni ser så liknar han mer ett får. Grannflickan tyckte han skulle heta Ulle. Just nu ser gräsmattan runt lekstugan inte så rolig ut, det ser nästan ut som ett får har varit där och betat på riktigt.

När jag visade er bilder på utsidan av lekstugan förra veckan glömde jag visa den lilla parkeringen som finns bredvid. När jag ändå var i farten med penseln så gjorde jag ett P på ena staketstolpen.


Nu har äntligen blommorna blivit smultron och jordgubbar och mycket är det. Förra året var det något djur som åt upp alla jordgubbsblommor och vi blev så ledsna. Men i år klarade sig blommorna och vi väntar nu på att de gröna bären skall bli röda.


Jag planterade en chokladmynta förra året som nu har spridit sig i kryddön det mesta där har nu börjat växa ordentligt.

Kul att det var så många som gillade teckningsupphängningen. Jag har sytt en till Leonard i jeanstyg idag. Bilder på det kommer en annan dag.

torsdag 17 juni 2010

Något att hänga teckningar på

Nu börjar det bli färdigt i Juliettes rum och egentligen är det inte mycket som har gjorts om, allt som tidigare varit målat i gul har blivit vitt. Jag ville ha en vit grund för att sedan fylla på med färger och saker. Ovanför sängen sitter det smala hyllor som man kan lägga små favoritsaker på och ett band för teckningar har hängts upp på väggen. Tavlan vid huvudändan fick jag av min farmor när jag föddes och den är broderad av henne.


Teckningsbandet är gjort av ett satinband som jag sytt spets på. Sedan har jag tagit gardinklämmor och hakat i spetsöglorna. Jag är nog inte den enda som har en hög med teckningar som barnen ritar och den blir aldrig mindre. Detta är ett lite roligare sätt att visa dem på.


Idén kommer från Zink & vita ting som hade hängt upp sina florabilder på ett spetsband. Men eftersom det var barnen som skulle hänga upp teckningar kände jag att det kanske borde vara något mer hållbart, därför sydde jag fast spetsen på ett satinband innan klämmorna sattes dit.

I fönstret står nu en stor burk med pärlor. Den är gjord av en gammal olivburk som fått lite vitt tyg på locket och spets runt om. Jag sydde även på ett liten hjärta och skrev pärlor på, inte för att jag tror att någon missar vad den innehåller. Färdiga halsband får ligga löst på fönsterbrädet och de få pärlor som inte fick plats ligger i en lerskål som Juliette gjort.

I fönstret hänger nu den prickiga gardinen med ett ljusblått satinband. Tänk att rött och ljusblått passar så fint ihop.

Nu ropar barnen dags att gå ut i solskenet. Önskar er alla en härlig torsdag.

tisdag 15 juni 2010

Blommigt klänningset


Fick en beställning av vardagsresa på ett klänningset. Hon har tidigare gett bort ett vitt set som de var väldigt nöjda med, så de köpte ett större till sin Thailandresa i vintras. Eftersom hon fortfarande kan ha det vita setet så tänkte jag att det kunde vara kul med ett annat tyg men i samma modell. Så det fick bli ett småblommigt tyg med vit spets.


Små tillhörande puffbyxor som döljer den tråkiga blöjan och den har fått vit mudd i bensluten och i midjan. Denna gången skippade jag ankstjärten. Tyckte att det blev för mycket med massa blommor och spets på rumpan.

För att matcha vita mudden blev det vit spets i nedkant på klänningen. Modellen är lite vidare så att hon kan ha den nästa år som tunika till kortbyxor eller kjol.


Så här ser det vita setet ut, fler bilder finns på hemsidan.

Jag gjorde ett byte med Made by mama för nästan ett år sedan och fick en fin grönblommig klänning. Till henne skickade jag en jeansjacka som tyvärr inte finns kvar då det rutiga tyget är slut. Men det skall komma en ny variant till hösten. Vill ni se jeansjackan, titta här.


Glöm nu inte bort min utlottning av en kjol, nu är det bara en vecka kvar ....

måndag 14 juni 2010

Sovrumsfönster och Award


I vårt sovrumsfönster byts sakerna ut ganska ofta, så är det faktiskt i hela huset. Jag flyttar och byter plats på allt hela tiden och det har jag nog efter min mamma som var likadan. Lampan i fönstret är gjord av en billig IKEA-skärm, gammalt nött lakan, satin band och lite spets.

Vita spetsgardiner från Ikea (7 kr/meter) och över dem en kappa som är ett gammalt lakan med spets. På gardinstången hänger min farmors gamla underklänning eller nattlinne, jag vet faktiskt inte vilket år den kommer ifrån. Jag och min syster hade flera stycken i olika färger som nattlinne men detta är det enda som finns kvar. Framför hänger en klänning som min farmor virkat. Den har både jag, min syster och Juliette använt.



I fredags kom Kenneth hem med fina blommor i den här söta kannan som vas. Jag som älskar blommor blev så glad. Jag hade haft en jobbig och stressig vecka med tre barn som alla vill olika saker och massa saker att sy.

Detta skall bli inspirationsfärgerna till sovrummet nu. Vitt, turkost, rosa och grönt. Juliettes rum börjar bli färdig, det är en vägg kvar att måla och ett skåp ska bli garderob.


Förra vecka fick jag en Beatyfull blogger Award av Nettan med fina pysselbloggen Pysselstugan. Som ni vet så ingår det att man skall berätta sju saker om sig själv så jag slår nu ihop den med en utmaning som jag fick av Krokkofin (jag vet faktiskt inte vad hon heter ) för nästan en månad sedan där man skulle berätta saker om sig själv så här.

Visste ni att:

Jag bor i hus

Jag är 31 år

Jag har varit gift i snart 5 år

Jag träffade Kenneth när jag var 18 år

Jag fick inte godkänt i alla ämnen på gymnasiet. Jag har ett IG i marknadsföring, men tänk att det blev något av mig ändå även om jag inte trodde det då.

Jag måste dra upp persiennerna och öppna fönsterna innan jag går ner och äter frukost



Jag räknar ofta antal saker när jag tex syr eller lägger upp mat på barnens tallrikar. Det måste var 3,5 eller fler. Jag är inte knäpp utan har bara små konstiga idéer.


Hon hade skrivit många fler saker men jag höll mig till sju eftersom jag slog ihop två olika. Nu ska utmaningen och awarden skickas vidare andra bloggare.


Maddies country living dreams


Siris design


Singh Skapar


Tisa


Syltigt och saftigt


Lönnbacka


Vit som snö




Dessutom skickar jag den vidare till de två som jag fått den. Nu ska barnen läggas och kläder sys.