torsdag 29 juli 2010

Utlottning



Idag öser regnet ner och delar av gräsmattan låg i nyss vatten. Dagen har spenderats inomhus och jag har snickrat ihop två sängbord som jag sågade till igår. Jag har hunnit med att måla dem vita, men jag ska måla fler lager i andra färger innan de är färdiga.

Något som är färdig är min bild som jag skall ha som länk till min hemsida. Jag har fått hjälp med texten av Vita rosor och förgätmigej. Tack så jättemycket för hjälpen, utan din hjälp hade det nog dröjt flera månader till. Jag har nämligen inte lärt mig hur man "photoshopar" än.

Dags för utlottning igen! Vinsten är en valfri underdel från Kinokos barnklädeskollektion.

För en lott - skriv en kommentar till detta inlägg eller skicka ett mejl till info@kinoko.se om du inte har någon blogg.
För två lotter - skriv en kommentar och länka till tävlingen med bilden ovanför
För tre lotter - skriv en kommentar, länka med bilden och skriv ett inlägg om tävlingen

(ange i kommentaren hur många lotter du har rätt till)

Och för er som behåller bilden på bloggen efter tävlingen erbjuder jag 10% i butiken så länge loggan finns kvar, men då ska länken gå till hemsidan kinoko.se istället. Det erbjudandet gäller på hela sortimentet, även Mia-Marias kjolar och börser som kommer in i helgen.

Sista dagen att anmäla sig är den 19 augusti. Fredagen den 20 augusti drar jag en vinnare.

Lycka till!!!

onsdag 28 juli 2010

Röd manchesterbörs


Nu har jag börjat klippa i manchestertygerna och först ut är en jacka i samma modell som den här och den här. Av en restbit gjorde jag en börs så ni får en liten tjuvtitt på tyg och färgkombinationen.


Fodrat med ett väldigt mönstrat och färgglatt bomullstyg för att vara Kinoko och Mia-Maria.


Den röda färgen känns väldigt höstig och passar fint till det blommiga linnet och de blåtonerna som ingår i resten av kinoko-kollektionen. För er som gillade Juliettes rosa jacka har jag även hittat en rosa bredrandig manchester, hur den kommer att se ut får ni se en annan dag.

tisdag 27 juli 2010

Trångt i växthuset



Nu börjar det bli trångt i odlingshuset och det som växer mest är allt på nedervåningen.


Physalisen blommar och några har det redan blivit frukt av.


Tomaterna är ännu gröna.


Pumpan börjar känna att det är trångt och växer utanför. Det kanske är dags att plantera ut den i grönsakslandet med de andra.


Vattenmelonerna är väldigt små och om inte värmen kommer tillbaka blir de nog inte så mycket större.


Det smiter inte in mycket djur men igår när jag skulle fota så satt denna söta lilla gröna insekt på ett av auberginbladen.

Idag har jag varit i stan hela dagen med Anna som har den fina bloggen Vita rosor och förgätmigej. Vi lunchat, tittat i tygaffärer och fikat på Rosendals Trädgård.Tack för en trevlig dag, hoppas att vi ses snart igen.

söndag 25 juli 2010

Sound of Music



Tänkte visa er min klänning som jag hade på bröllopet i för två veckor sedan. Tyget köpte jag i Japan när vi var där i våras. Jag fick ett tips av Kånkarong om en gata full med tygaffärer och jag hade några timmar på mig och hann bara med tre av säkert 50 butiker.


Axelbanden kom lite långt ut och gick inte att ändra eftersom jag provade klänningen första gången efter att jag sytt färdigt den.


Fyra veck i midjan både fram och bak gör att klänningen får vidd på ett mjukt sätt. Jag gjorde även ett skärp genom att klä in ett spänne (som finns att köpa i tygaffärer) med samma tyg som klänningen och bandet fick ett vinrött tyg för att bryta av lite.


Skor till detta fick bli ett par gamla som jag hade hemma och de hade precis samma färger som klänningen. Det hade varit kul med ett par vinröda också men ibland får man ta det billigare alternativet. Den tunna sjalen fick jag av morbrors fru i Japan, den är alldeles lagom till varma sommarkvällar.


Vi tog inte många bilder men när vi skulle ta de sista bilderna hade Leonard tröttnat och ställde sig mitt framför kameran. Självklart bär han ett par kinokobyxor som är väldigt välanvända.

Så här ser tyget ut. Egentligen är det ett inredningstyg så jag känner mig lite som barnflickan Maria i Sound of Music när hon gjorde kläder till barnen av gardinerna i sovrummet. Jag tror att det även finns liknande som tapet.

I fredags åkte vi ut till Värmdö för att vara husvakt och såklart ska det regna då. Idag har det varit molnigt men inget regn vilket gjorde att vi tog en utflykt till Siggesta gård. Där har vi spelat minigolf, gått träsktrollsstigen, ätit god middag och jag tittade lite på bakluckeloppisen som idag bara bestod av cirka 10 bilar på grund av vädret.

fredag 23 juli 2010

Vi går och fiskar

I onsdags var vi och fiskade med barnen i en liten sjö som ligger fem minuters bilfärd hemifrån. Vi köpte ett fiskekort, packade picknickkorgen med smörgåsar, ägg och dricka.


Leonard fick ha flytväst ifall hans små vingliga ben skulle tappa balansen.

Juliette var inte så intresserad av fisken, hon ville hellre gå ner till stranden och bada fötterna. Hon har ett blommigt linne från Kinoko och manchester kortbyxor från H&M.

Med denna kombination av kläder fick jag en ny idé till hösten, så nu är det dags att leta efter brun smalspårig manchester.

Efter två timmar åkte vi hem med en liten abborre som vi gav till igelkotten och den blev så glad och åt upp fisken på en halvtimme.

När man tittar på bilderna ser det ut som vi haft en lugn och mysigt fiskekväll men den var ganska rörig. Barnen klättrade runt på stenarna, Leonard som var rädd för att ramla i skrek så fort någon var för nära honom. Elliot hade inte riktigt ro att sitta stil och letade hela tiden efter en bättre plats och efter en timme hade han fastnat med metspöt i ett träd. Det spöt gick inte att använda mer efter det. Juliette är livrädd för myror och skrek så fort hon såg en myra och det finns ju några i skogen. Det var rörigt men mysigt och alla som var och badade i närheten hade något att titta och prata om. De var aldrig osams utan skrek till när de blev rädda. Vi kommer nog att göra det fler gånger och då kanske jag tar med en virkning och lite kinokokläder så jag kan ta bilder till hemsidan.

torsdag 22 juli 2010

Cupcakes och en taggig vän




I går hade vi cupcake-tillverkning hemma .Leonard har velat göra det sedan förra onsdagen då de gjorde det på sommarlovsmorgon men som ni vet så bodde vi på sjukhuset då. Nu är han frisk och springer runt och leker så det firade vi med cupcakes.

Vår strösselsamling har hamnat i nya burkar, dessa är från IKEA. Vi hade dem i vår första bostad och de har legat i köksskåpet i minst sju år och väntat på en ny ägare eller att få återanvändas.



Juliette pyntar och pyntar noga, noga och varje strösselsak hamnar på sin plats...


men pojkarna häller på strösslet och äter fort upp dem innan jag hinner fotografera det färdiga resultatet.



Alla små pappersbakformar har legat huller om buller i skåpen men härom dagen då jag städade och kom jag tillslut på att de skulle kunna få bo i glasburkar. Lätt att se vad som finns i och snyggt på samma gång. Nu längtar jag efter öppna hyllor så de kan stå framme och se fina ut. En burk för varje storlek. Burkarna är köpta på Brisak på Värmdö för 13 kr styck.



Titta vad som har flyttat in hos oss! En söt liten igelkott, vi gav honom en skål med vatten. Han verkar inte se så bra och inte höra heller för han går fram till fötterna och nosar. Och barnen tjoar och leker och den verkar helt oberörd av allt ljud.

Idag får vi besök av Little Perky med familj det ska bli så trevlig. Vi skulle ha setts tidigare men som ni vet så har Leonard varit sjuk i två veckor så nu hoppas vi att ingen blir dålig under dagen.

onsdag 21 juli 2010

Skyltar och picknickkorg


Förra veckan fick jag ett stort paket och i det låg mina kryddskyltar och en söt picnic korg från Vita rosor och förgätmigej.

Det blev så fint och nu kan alla som kommer på besök själva läsa vad som växer i kryddön. Tänkte beställa fler eftersom det tillkommit lite nytt.



Titta gärna in i hennes bloggbutik där du hittar massa fint som hon har gjort.

När vi ändå är i trädgården tänkte jag visa min gula squash som nu flyttat ur växhuset och ner i landet. Tre små gula korvar har det kommit på plantan. Det är så roligt att se hur det växer och nu när sommaren har varit så varm så växer allt så bra.

Nu har det äntligen kommit upp några pumpor också. Jag har varit så ledsen att blommorna ramlat av men helt plötsligt en dag ser jag flera små pumpor. Så nu måste det vattnas ordentlig så de inte ramlar av.



När vi var i Japan köpte jag med mig lite frön, bland annat jordnötter. De planterades ut lite sent och växer väldigt långsamt men de skall inte skördas förrens i oktober-november så de hinner nog växa till sig till dess.

Nu när Leonard är frisk igen ska vi vara ute hela dagen, men vi håller oss nog hemma. Idag har jag lovat att den lilla poolen skall fyllas med varmt skönt vatten och inte iskallt från trädgårdsslangen.

Ni får ha en skön dag i den härliga värmen.

måndag 19 juli 2010

Sommarförvaring för täcken



När värmen kom behövdes inte längre de varma duntäckena. Det är ett problem varje år, var ska de tjocka täckena förvaras? Jag köpte en påse man suger ur luften ur på IKEA förra året men de höll inte tätt, dessutom är de inte så roliga att förvara synligt.

Såg att Ellinor med bloggen Ellas hus hade gjort så fint med kuddar och filtar på skåpt, men jag hade då inga kuddar eller täcken över. Och man kan ju inte köpa fler kuddar bara för att ha fint på skåpet. Men förra veckan kom jag på en smart lösning, varför inte lägga täcken i kuddfodral. Det blir fint och täckena skyddas från damm. Jag tittade igenom bland mina gamla kuddfodral och hittade dessa i olika blå/gröna toner. Perfekt eftersom det ska bli de nya färgerna i sovrummet. Dessa hade vi i vårt första hem för tio år sedan då vi hade sängen som soffa och säng eftersom lägenheten var så liten. Kuddfodralen är sydda av ett IKEA-tyg.


Spegeln har nu fått sällskap av en gammal kamera med fin väska och hänger tillsammans med en gammal svandunsboa. Jag har inte köpt boan, den gavs bort eftersom de inte var flamsäkra när jag jobbade på H&M. Spegeln har dessutom fått flytta till andra sidan om skåpet.


Den här stolen fick jag av min mamma och har lovat att jag inte ska måla den vit eller någon annan färg. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra med den, jag kanske bara syr ett överdrag som matchar med sänggaveln (som är under konstruktion i huvudet).

En liten detaljbild på klänningen som jag hade på bröllopet förra helgen, jag ska försöka ta bilder med den på.


Leonard mår nu mycket bättre, han är lite svag i benen och orkar inte stå och gå länge. Prata gör han också en hel del nu och det är aldrig en tyst minut. I helgen har familjen varit delad i två. Jag och Leonard har varit hemma och tagit det lugnt och Kenneth har varit i Motala på 40-års kalas med Juliette och Elliot.

Ni får ha en mysig dag i sommarvärmen och idag verkar det ha blivit lite svalare men solen skiner.

fredag 16 juli 2010

Hemma på permission




Tack för alla "krya på"- och "vi tänker på er"-hälsningar. Det måste ha hjälpt för i går fick vi komma hem på permission då sänkan kommit ner till 30 och febern håller sig på 38 utan alvedon. De har även tagit bort antibiotikan. Han är fortfarande stel i nacke och går som en gammal gubbe de få gånger han är uppe och går. Han orkar bara med några steg innan han får ont men nu skriker han i alla fall inte varje gång man lyfter, bär eller kramar honom.


Med oss hem fick vi bandage, plåster och sprutor att leka med. Många prover har tagits och hela kroppen är undersökt men de har ändå inte hittat vad som är fel (de tror att det kan vara en rejäl virusinfektion). Men det viktigaste är att han mår bättre.

Apan som bott med oss på sjukhuset blev genast jättesjuk när vi kom hem och behövde ta prover och medicin. Han har fått ett stort bandage och är förberedd för stick- och blodprover på magen. Leonard har plåstrat om apan själv och vet precis hur man ska göra när man ger medicin.

Ingen av sköterskorna eller läkarna läser min blogg men jag vill ändå säga att de har varit så vänliga och tagit så bra hand om oss. Alltid glada och de har fått både oss och Leonard att känna oss hemma. Jag vet inte hur vi ska kunna tacka dem för allt. Jag såg att de fått några teckningar med hälsningar så det får väl bli något sådant.

Andra kvällen när jag och Leonard varit på en liten promenad och köpt klubbor i sjukhuskiosken sa jag:
-Nu går vi hem och äter klubban.
Leonard tittar upp på mig i vagnen och säger
-Men mamma skulle inte vi äta dem när vi kommer upp.
-Jo, jag menade det.
För mig hade sjukhuset blivit hemma men inte för en fyraåring.

Nu när Leonard är på bättringsvägen och kvällarna åter är lugna kommer jag att ha tid med bloggen. Lite småpyssel har hunnits med mellan allt tråkigt. Att pyssla och fixa får mig att må bra, det ger mig helt enkelt något annat att tänka på.

Ni får ha en trevlig helg så ses vi nästa vecka.

tisdag 13 juli 2010

Några dagars paus i bloggen

Bilden är tagen några minuter innan vi åkte ner till MR, tårarna syns inte men de var där i ögonvrån och rann snabbt ner.

Ibland blir det inte som man tänkt sig och febern som vi trodde skulle gå över snabbt ville inte ge med sig. De senaste dagarna har vi varit på sjukhuset för att ta prover som ska tala om vad det är med lilla Leonard. Men de har inte lyckats ta reda på orsaken till hans höga feber och värk i axlar och ben som gör att han inte kan vända sig själv. Normalt ska man ha en sänka på 8-10 och han har haft 150 som högst men i dag efter antibiotikan han fick igår är den nere på 90 så vi kanske får vi åka hem snart.

Idag skulle han sövas för att de skulle göra ett MR och ta ett ryggmärgsprov han var så ledsen innan. Vi låg i sängen och grät tillsammans och jag vet att det är meningen att man ska förklara att det kommer att gå bra men det är svårt när tårarna rinner ner för kinderna på sitt barn att inte gråta själv.

Jag vet egentligen inte varför jag skriver detta men det är mest för att ni inte ska undra varför det inte skrivs något. Jag känner att jag behöver några dagars paus för att ta hand om familjen.


Detta är vad jag har sysselsatt mig med på kvällarna när jag är på sjukhuset då han sover. En mysig filt till kalla vinterdagar (som jag hoppas kommer sent i år). Visst är det varmt men jag föredrar värme, sol och bad framför snö, mössor och skidor.

Ni får ha det bra i det underbart varma sommarvädret så ses vi snart igen.

lördag 10 juli 2010

Brudklänning


Idag var det dags för det första bröllopet och bruden skall ha denna söta klänning på sig. Grund klänningen är köpt och jag har sytt på lite saker som skall få den att kännas lite mer som en bröllops klänning. Axelbanden har gjorts bredare och ett chiffong band har knutit fast under bysten.

Bak hålls bandet ihop med en rosett där banden är lite längre så de kan fladdra lite i vinden. Vi skall nämligen vara på en båt och äta tårta och dricka bubbel.


Tränsar i sidsömmar som håller bandet uppe, dessutom sydde jag på lite satinband i volangsömmen längst ner på klänningen.


Ovan kanten på klänningen dekorerades med chiffong och en rosett gjordes vid ena axelbandet.

En före bild.

Ni får ha en trevlig dag i det soliga härlig vädret jag hoppas att kvällen kommer att vara varm och fin eftersom vi skall var på en båt. Men först skall jag sy färdigt min klänning.