Idag var en sån dag då jag intevet vad jag skulle skriva om eftersom jag har flera hundra saker på gång och allt är halvfärdigt. När jag nu på morgonen började plocka i köket hittade jag dessa krutonger som faktiskt var färdiga. Har ni brödbitar som börjar bli gamla är detta ett utmärkt sätt att ta tillvara på dem.
Skär brödet i små tärningar och lägg på tork på skärbrädan någon dag, blanda olivolja, vitlök, salt och någon torkad bladkrydda, t ex oregano. Häll på det torkade brödet och rör om. Sedan in i ugnen tills de fått lite färg och blivit ännu knaprigare. Billigt, gott och du minskar på sopor.
Detta kan också användas till gamla brödkanter när man har barn som inte gillar kanter. Skär bort och lägg på tork. När du fått ihop tillräckligt så kan du smaksätta dem.
Idag är det barnkalas och jag tänkte baka en chokladtårta eftersom det är så många barn som inte gillar vanlig tårta. Dessutom tänkte jag försöka mig på att baka surdegsbröd. Nu har surdegen nog legat lite för många dagar men den lever så det skall nog gå att få till ett gott bröd.
Mer om det och bilder kommer en annan dag.
På lördag är det dags för bröllop så på söndag får ni se bilder på bröllopsklänningen, om jag lyckas knäppa några bra.
Imorgon blir det nog lite mer dockhus för er som är nyfikna på sovrummet....
Trevlig fredag önskar jag er som tittar in i dag.