tisdag 30 november 2010

Torgvantar


Förra året beställde jag ett par vita torgvantar, men under Japanresan i våras tappade jag bort den ena i Helsingfors och den andra i Tokyo. Vill ni läsa mer och titta på bilder från vår underbara resa till Japan kan ni göra det här. Eftersom jag gillade vantarna så mycket beställde jag ett par nya och när jag ändå var i farten fick det bli ett par svarta också.

Många fina detaljer

Ett fint band runt varje vante hade hon knutit. Lite kallt för dem just nu men när det blir lite varmare kommer de att användas mycket.

Hon som gjort de här fina torgvantara är Emilia, titta gärna in på hennes blogg där det finns många fina stickade och virkade saker.

Jag vill även tacka för alla fina kommentarer om klänningen, vi får hoppas att besökarna på Galleriet gillar den lika mycket.

En trevlig tisdag önskar jag er som tittar in idag.

måndag 29 november 2010

Denimklänning med prickar

Denimklänning där livdelen är fodrad med prickigt bomullstyg,

och ett prickigt band i midjan...

...som knyts ihop till en rosett bak.

Detta är helgens nyhet och den kommer att finnas med på Galleri Hemsytt som startar på torsdag. Har du inte fått en inbjudan kan du anmäla dig till vår mailinglista, då får du en inbjudan som ger dig 10 % under invigningskvällen.

Tyvärr räckte det prickiga tyget bara till fyra klänningar där en av dem är Juliettes. Storlekarna på de jag kommer att ta med är 86/92, 98/104 och 110/116, priset är 350 kr. Om det är någon som vill reservera en redan nu går det bra att maila mig. Denimklänningen kommer att finnas senare också, dock med ett annat foder och bandtyg.

söndag 28 november 2010

Denimklänningen på

"Undrar hur mycket snö det egentligen kommer denna vinter?"


"Jag får nog leta efter något varmare att ta på mig"

"Äh, jag stannar inne och bygger med klossar istället."

Jag tycker klänningen är finast som den är men vill man så går det att ha en tröja under på vinterhalvåret. Eller en kofta som jag föredrar då det är lättare för barnen att ta av sig om de bli varma.

Flaskor

De här fina gamla flaskorna köpte jag då jag besökte tre små rum förra veckan.

med porslinslock..
Olika fina turkosa toner ger lite färg i vårat hem som annars är vitt, grått och svart.

I går var min mamma här hela dagen och tog hand om barnen medan jag satt i syrummet bredvid. En ny klänning blev det och lite påfyllning av byxor. Bilder på klänningen och de nya förbättrade byxorna kommer i veckan. Dessutom har jag en fin vinst att visa upp och ett par torgvantar som jag har beställt av en annan bloggare.

Önskar er alla en trevlig första advent, idag börjar vi plocka fram julpyntet.

fredag 26 november 2010

Avklädd puff

En sypuff som jag tagit över efter Kenneths farmor ska få nya kläder. Jag klädde om den under min bruna period (som nu är över).

Jag minns inte att den var så här fin under men det var under min "allt måste vara nytt och fräscht"-period då jag inte uppskattade gamla fina hantverk. Det blå möstrade tyget är så fint och jag minns att min farfar hade madrasser i det tyget med små klädda knappar. Jag har sett ett liknande tyg på Tygverket och funderat på att köpa det många gånger. När jag såg Saltaste bönans fina kuddar förra veckan sydda i det tyget ville jag åka och köpa det direkt.

Men tyvärr hade jag redan hittat det här tyget på Myrorna. Hur puffen ser ut färdig får ni se en annan dag.

Trevlig helg önskar jag er alla som tittar in idag.

torsdag 25 november 2010

Virkat kuddfodral


Minns ni mormorsfilten som jag virkade klart för några veckor sedan? Det blev lite garn över och jag började genast virka på ett kuddfodral. Men garnet räckte inte och den har legat i virkkorgen sedan dess.

Allt som behövdes var två vita nystan och en timme.

Samtidigt som jag gjorde klart kuddfodret lärde sig min man att virka. Något motvillig i början, men sedan hade han svårt att sluta. Vem vet, kanske det kommer ett inlägg en dag med något fint virkat av honom.


Nu i juletider säljs clementiner i söta små trälådor, en sådan använder jag till våra hemmagjorda ljus. Ljusen som ligger i lådan kan ni se fler bilder på här.

tisdag 23 november 2010

En rosa jul

I helgen när jag var i stan passade jag på att besöka Sirlig i Gamla stan för att köpa julkulor. Vi har tidigare haft plastkulor i rött och guld från stora varuhuset men de har gjort sitt efter sju år. Jag trodde nog att plast skulle hålla länge, det är plastupphängningen som ramlar av så den går ju att limma på igen. Plast är jättebra när man har små barn, de går inte i tusen bitar när någon nyfiken kommer för nära.


Egentligen hade jag tänkt mig en julgran i vitt och fattigmanssilver men så såg jag dessa söta rosa som också fick följa med hem. Nu är det bara de gammelrosa kuddfodralen som ska sys.

Nog för att jag gillar rosa, men något man inte ska göra när man är virrig är att lägga in tvätten på morgonen och knäppa på maskinen på kvällen mitt i middagsstressen. Jag var helt säker på att det var rosa och röd tvätt i maskinen och slängde in en röd mössa innan jag knäppte på. Så när K skulle hänga upp tvätten såg han inte rött, men rosa.... Nu får nu han gå med rosa linnen under skjortan och vi vi har fått "nya" rosa handdukar till badrummet.

måndag 22 november 2010

Samma tyg - tre olika klänningar

Nu har jag nog hittat den rätta modellen till den ljusa prickiga klänningen. Här ser ni de tre olika klänningarna, fler bilder hittar ni här och här.

Blommorna åkte bort, jag tyckte inte att det blev rätt balans med en rund blomma i mitten på en sådan här modell. Jag vet att det låter jättepetigt men jag vill känna mig nöjd med helheten när jag tittar på plagget. Och omlottmodellen fick vara kvar eftersom den är lättast att ta av och på en liten.


Två knappar på vardera sida.

Till slut spets i samma ton som klänningen i nederkant. Söt men ändå inte jättesöt....
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg. Hemma hos oss har det varit mycket inför Stortorgets Julmarknad som nu pågår varje dag fram till den 23 december. Tur att man har hjälpsamma föräldrar och vänner som har tid att stå där på vardagarna. Galleriet börjar om 11 dagar och jag vill gärna hinna med att sy klart allt nytt.
Nu ska jag försöka få undan lite kartonger från köket och bära ut kläder till syrummet som ska sys, innan jag hämtar minsta trollungen.

Ha en trevlig måndag.

fredag 19 november 2010

Nej, det är ingen vanlig dag


Idag firar vi Juliette som fyller sex år. Känns som det var igår hon hade bråttom till världen läs mer om det här.Enligt Elliot får man komma försent till skolan om någon i familjen fyller år. Jag har inte frågat läraren men jag litar på min son och barnen fick en lugn morgon med lite kalasmys. Efter förra helgens besvikelse när hon inte fick någon sminkdocka fick hon den idag. Gissa om hon blev glad, även tomten glömde bort det förra julen.

En trevlig helg önskar jag er som tittar in idag. Själv ska jag stå på Stortorgets Julmarknad i Gamla Stan som börjar i helgen. Igår var jag och målade båset med en snorig och hängig Leonard. Att måla utan att få färg på sig är inte lätt, i alla fall inte om man heter Mia. På hemvägen klev jag på tunnelbanan med färg i håret, ansiktet och med väldigt vita händer. Jag hade inte tid att tvätta av mig innan jag hämtade skolbarnen heller - en hämtning som blev två timmar senare än jag lovat dem.

torsdag 18 november 2010

En värmande vinst


Igår morse hade farbror rimfrost varit i farten. Trädens grenar, gräs och mark var täckta av vit frost. Några blad som ramlat ner på min halvfärdiga betongbänk har frusit fast.

Tur att vinsten från Nåni by Smillas har kommit med posten så jag inte behöver frysa om mina händer.

De har en rolig och annorlunda design och är sydda i mjuk skön stretchdenim och fodrade med röd microfleece. Sitter som en smäck!

Idag blir det invändig målning av boden på Stortorget och lådbygge. Några klädbeställningar ska göras färdigt. Tänk om just den här dagen kunde ha 30 timmar istället för 24. Eller jag kanske har orimliga krav på hur mycket som ska hinnas med på ett dygn när man har tre barn.

onsdag 17 november 2010

De växer...

För några veckor sedan målades de här ramarna svarta (tidigare i ek). I ramarna sitter ultraljudsbilder på barnen. Eftersom bilderna man får från ultraljudet inte håller så länge lämnade jag in några i fotoaffären som de kopierade så att det blev riktiga fotografier.

Tänkt att man så tydligt kan se den lilla bebisen.

Den lilla ryggraden,

de små fingrarna (fem små punkter till höger),

eller den lilla lilla näsan.

Så här ser trollungarna ut i dag. E 7,5 år, J 6 år och L 4 år i kläder från Kinoko. Byxorna, E:s och J:s jackor, mössorna, mameluckerna och klänningen. Bilden togs förra veckan då vi hade en härligt solig höstdag.

Jag funderar på vad jag behöver komplettera kollektionen med för att få ett helt set? Sjalar, koftor (som tar för lång tid men kanske till mina egna barn), T-shirts och ziptröjor i trikå är väl det som ligger närmast.

tisdag 16 november 2010

Klänning och lådan i pysselskåpet



Tack så mycket för era fina kommentarer om klänningen. Som ni ser så är den mycket finare på än hängandes på en galge.

Vad ligger nu i den långa lådan i det vita pysselskåpet? Jo, presentpapper, band, tejp, helt enkelt allt som behövs för att slå in paket. Perfekt lådstorlek där inga rullar med papper och band inte kan ramla ut då man letar efter ett passande papper.


Lätt för barnen att hämta papper och band att slå in paket med. Nästan för lätt, det slås in en hel del paket när de leker. Det är ofta en docka, ett mjukisdjur eller en plasthund som fyller år. Eller så är det presenter till "riktiga" kalas.



Ett tips på vad som kan göras med pappret som ligger i pappersrullen på t ex IKEAs eller ICAs presentpapper, alltså den lilla pappersbiten som fyller ut de 5 meter som finns på rullen.
Vik i önskad storlek, klipp två jack där bandet sedan läggs i och knyts för att hålla ihop paketet. Var det någon som förstod? Jag får nog fota en beskrivning eller så får ni titta på "Pippis jul", det är nämligen därifrån jag fått idén.


måndag 15 november 2010

En julklänning

Det kanske inte är det första man tänker på när man ser klänningen men jag tycker den är ett fint alternativ till julklänning. Men den går ju lika bra att använda vid andra tillfällen.


Stora runda virkade knappar (köpta) som sitter på en sorts "bröstlapp" med volang.


Rund virkad knapp i bak som knäpps med en handgjord träns.

Spets på underklänningen.

Imorgon får ni se hur klänningen ser ut på och då får ni även veta vad som gömmer sig i lådan som är i bakgrunden på sista bilden.

fredag 12 november 2010

Årstidsfönster



I vår trappa har vi ett fönster där årstiderna blir som en tavla. Just nu är trädens löv gula, snart ramlar de av och lämnar kvar tomma grenar. Jag målade några ramar svarta för några helger sedan för att hänga upp under fönstret.


Men så blev det inte. I stället kom två hyllor upp på väggen bredvid och där ställde jag vaser och små murgrönor.


Murgrönorna kommer säkert att bytas ut vid jul och då får hyacinter bo i vaserna till vänster.

Eftersom det hänger en stor svartvit tavla ovanför hyllan tror jag att det blir rörigt med en massa småramar så just nu är det fortfarande bara en klocka under fönstret.

I helgen blir det tidigt födelsedagsfirande för Juliette i tre dagar. Middag hos mormor idag, barnkalas imorgon och kombinerad farsdags- och födelsedagsmiddag hos farfar på söndag. Däremellan klämmer jag in lite sytid.

Trevlig helg!!

torsdag 11 november 2010

Klädd sänggavel


Jag klipper ut kläder varje kväll som ska sys ihop i helgen. Även på dagarna händer det att jag klipper till lite. Men en liten paus från utklippning, matlagning, städning, hämtning och lämning av barn blir det ibland och då gör jag andra saker. Idag klädde jag äntligen in sänggaveln till Leonards rum. Enkelt, det tog inte lång tid att fixa.

Nu kan jag äntligen gå och lägga mig på på kvällen utan att vara orolig över att han skall trassla in sig i lampsladden. En träbit cirka fem cm nedanför ovankanten fick bli som en liten hylla för böcker (och lampsladd).



Tyget jag använt påminner om jeanstyg men mycket mjukare jag tror att det är en bomull och polyester blandning.

Allt som behövs för att klä in en sänggavel är
En träbit. Jag har använt en kökslucka från fyndavdelningen på IKEA för 29kr.
Tyg
Vadd, ett gammalt täcke eller fleecetyg
Häftpistol eller småspik
En träbit och skruv till hyllan

Allt hittades i mina "bra att ha"-gömmor.

onsdag 10 november 2010

Tillbaka till sommaren

Igår när jag letade efter nya bilder till hemsidan hittade jag den här bilden som just nu är min favoritbild. Den påminner mig om den härliga sommaren vi fick i år. Samtidigt som den är så somrig och härlig får den mig att känna en lätt panik över att det är så långt kvar tills sommaren är här igen. Bilden togs när vi var på vår knasiga fisketur som slutade med att ett fiskespö fastnade i trädet efter en timme.

Bilden får vara mitt bidrag till awarden Cherry on Top, som jag har fått tidigare. Förra gången visade jag inte någon bild så den fick komma idag och de tre sakerna kan ni läsa om här. Jag fick awarden av en för mig ny blogg, Wikit wikit, som ni hittar här .


Jag fick även den här fina av Lillofant förra veckan.

Senaste veckorna har jag fått en del nya besökare och några av dem skickar jag dessa vidare till.