måndag 31 oktober 2011

Utlottning!


Jag lovade en utlottning när hemsidan var färdig. Men det kommer nog inte ske i år om jag väntar på det.... jag kan inte bestämma mig för hur den ska se ut. Vad som skall bort och bytas ut mot nytt. Igår kväll när jag letade efter en bild till utlottningen slutade det med den här bilden som inte har något att göra med barnkläderna. Men den kan nog vara början till en ny grund till hemsidan, samma färger som på kinoko-märket. Den påminner också om japanska flaggan och för kanske tankarna till enkel design, precis som mina barnkläder.

Jag hade även tänkt att få ordning på fb-sidan som just nu verkar vara det senaste för bloggar och företag. Och det går sådär. Jag har en sida som några Gillar, uppdateringar från bloggen skedde automatiskt de första gångerna men sedan var jag tvungen att göra det själv och då hamnar allt på min privata fb-sida. Jag vill helst inte att de som inte valt att Gilla ska behöva läsa blogginläggen.


Men en utlottning är lovad och här är den:


Denna gång är det ett pris och det är ett valfritt plagg för max 350 kr. Om det blir över hundra deltagare lottar jag ut ännu ett plagg.

Regler för utlottningen är som tidigare


1 lott för kommentar eller mail
2 lotter för kommentar/mail och länk från blogg allternativ Gilla på den halvfärdiga fb-sidan.

(Gillar du sedan tidigare har du två lotter.)


Lycka till!

fredag 28 oktober 2011

Jag har blivit med lugg




Idag bjuder jag på en bild av mig själv med min nyklippta lugg. Med en mamma som är japanska tycker jag att jag borde ha fått sånt där tjockt, mörkt och blankt hår som hon har men tyvärr så fick jag inte den genen. Istället fick jag tunt, superrakt och volymlöst hår (som min far fast lite tjockare). Jag lägger helst inte så mycket tid på att fixa håret utan det åker bara upp i en knut mitt på huvudet, jättetråkigt men praktiskt. Och varje vinter med undantag för förra året klipper jag lugg. I år blev jag väldigt förvånad över att det nu efter klippet faktiskt ser ut om jag har massor av tjockt hår. Det måste vara för att jag helt plötsligt har hår i pannan som fyller ut ansiktet och huvudet. Ibland behövs det inte mycket för att man ska få den där känslan av att ha något som man inte har.

Barnen tycker att jag ser ut som min syster och jag tycker att jag ser ut som Lilla My (bara den röda klänningen som saknas). Att fota sig själv är inte lätt. Ibland kommer man med, ibland blir man halv och ibland kommer man inte alls med (förutom en liten bit av axeln, se vänster hörn).

Trevlig helg!!!

Mia

torsdag 27 oktober 2011

Butik Emmaloppa




I går var jag och Kånkarong i Uppsala för att lämna in lite nya kläder hos Emmaloppa som nu även fyllt upp butiken med fina hattaskar, plåtlådor, termosar, böcker och kuddfodral. Mer om butiken och öppettider hittar ni på Emmaloppas nystartade butiksblogg.

onsdag 26 oktober 2011

Somliga går med trasiga skor



Storebror nöter skor, speciellt gympadojor. Varför vet jag inte, det är bara så.


Igår hade alla tre barnen sina nya byxor och av fröken byxkräsen fick de högsta betyg. Hon önskade sig till och med ett par till.

Idag åker jag och Kånkarong till Uppsala för att lämna in lite nytt hos Emmaloppa. Bilder på butiken kommer imorgon.

Önskar er en trevlig onsdag!

Mia

tisdag 25 oktober 2011

Byxor



Det blev inga färdiga vinterbyxor, däremot vanliga byxor. Barnen växer och det blir kallare och när de går i skolan används inte överdragsbyxor som på dagis, de åker på när snön kommer. Så byxorna blir ganska lortiga, speciellt storebrors. Jag klippte till byxorna förra veckan och igår sydde jag ihop dem.

Juliettes byxor har fått långa blå muddar, rundade fickor kantade med prickigt tyg och en midja med resår med liten kant ovanför.

Pojkarnas byxor har resårmudd upptill med hällor. Blå mudd eller resårmudd nedtill.

Alla byxor är sydda i mjuk, tunn, ljusblå denim.

Det här med byxor är svårt. Hur ska de se ut, sitta och vad vill man att de skall passa till. Olika byxor passar ju till olika överdelar och det kan tyckas vara lite överkurs när det gäller barnkläder. Men syr man och säljer som jag vill man gärna att barnen (som är bästa reklamen) har kläder som matchar.

måndag 24 oktober 2011

Fågelbur i papper






Lite papperspyssel i form av fågelburar. fick bli helgens pyssel. Jag såg nu när jag länkade att jag glömde pappersfåglarna. Burarna hänger nu tillsammans med "pompomsen" på den vitmålade trädgrenen. De fina skuggorna bildar ett nytt mönster på väggarna.



Hoppas att ni haft en trevlig helg. Själva har vi varit på två barnkalas och haft en middagsbjudning. Nu väntar ännu en härlig vecka i syrmmet. Det känns som barnens ytterkläder borde sys färdigt, för man vet aldrig när snön kommer och då står vi där med halvfärdiga vinterkläder (inga vinterskor har de heller).

Stackars barn, hur ska det gå är snön kommer. Inte nog att deras mamma ska sy deras vanliga kläder utan nu även vinterkläderna. Hur ska vi förklara det för fröken. -Jo du förstår, jag hann visst inte bli färdig. Men nästa vecka kan de nog leka ute för då borde de vara färdiga.

Men det blir väl så när man försöker förtränga att det faktiskt kommer en vinter i år också. Och de tre morgontrötta barnen ska dra på sig de tjocka vinterkläderna och gå ut i vintermörkret på morgonen. För när snön kommer går det inte att cykla eller sparkcykla utan det blir till att gå. Jag undrar om man ska köpa sig en spark - då kanske barnen tycker att det blir lite roligare.



Önskar er en trevlig måndag!

fredag 21 oktober 2011

Lite virkat

Ibland behövs det inte mycket för att man ska få köket att vara i balans. I vårt fall var en möbel som saknades och den hittade jag i vardagsrummet och stod här innan. Jag har länge tyckt att den varit lite tråkig och fick ett ryck och flyttade in den till köket. Då insåg jag att det är ju här den hör hemma. För helt plötsligt var den inte så tråkig och ful, det var helt enkelt en köksmöbel och inte en vardagsrumsmöbel. Det är så trevligt med lösningar som inte kostar någonting, förutom tiden att flytta den. Och det är oftast billigare och går snabbare än att leta efter rätt möbel.


Stolarna är äntligen vitmålade allihop och väntar på att få virkade dynor. Grytlappen virkades för länge sedan och väntar på kompisar i andra glada färger. Bordet har små glas, vaser och gamla vinägerflaskor, fyllda med mynta från trädgården och de sista pelargonerna.

Ett runt silverfat har blivit vårt frukostfat med kanel, råsocker och honung (som barnen har på havregrynsgröten). Tändstickor och ljus i kronan är ett måste nu när kvällar och morgnar börjar bli mörkare och eftersom vi inte har någon taklampa.

Önskar er alla som tittar in en trevlig helg!
Mia

torsdag 20 oktober 2011

Nymålat sängbord



Elliots rum har varit det minst roliga rummet med alla teak- och ekmöbler. Det har varit ljust men ändå murrigt och inte alls mysigt för en 8-åring. Så nu tog jag resterna som fanns kvar av den turkosa färgen och målade det gamla nötta 50-talssängbordet i teak. Vilken skillnad det blev! Hela rummet lystes upp och fick liv och ännu bättre blev det när jag la in en orientalisk matta efter farmor på golvet framför.


Städat är det aldrig på det här sängbordet. Lego- och Playmobilfigurer ligger redo att lekas med på morgonen, högar med böcker som läsas och en massa pennor som är bra att ha om man får för sig att rita lite på morgonkvisten.

Den turkosa färgen passar fint till den klädda sänggaveln med hylla för böcker bakom och under sängbordet står en gammal resväska med stora leksaker i, som Transformersfigurer.

Jag vet att jag skrivit det tidigare men för er som är nya så säger jag upp med hockeyspelet på väggen. Vårat hann bli något skadat innan jag kom på det men nu sitter det uppe som en tavla i rummet utan att man behöver snubbla över pinnarna.

Ibland känner jag att det är så väldigt svårt att få till fina helhetsbilder i hemmet. Jag inbillar mig att det är det mörka ekgolvets fel (eller så har vi för mycket prylar överrrallt). Vi hade en plan på att måla golvet i somras men det fanns helt enkelt inte tid till det och nu känns det som ett omöjligt projekt. Var skall man ställa alla möbler? Och orkar vi med att ha det så där rörigt som det skulle vara då man målar om 4 sovrumsgolv och ett vardagsrumsgolv. Nja, inte just nu kanske.

Ha en bra dag
Mia

onsdag 19 oktober 2011

Pompoms





Efter att ha sett dessa söta pompoms här, här och här var jag naturligtvis tvungen att prova göra dem också. Den enda färg vi hade på silkespapper dagen jag bestämde mig för att göra dem, var rött - så många röda blev det!

Det passar jättefint in i Juliettes rum då färgerna i rummet är vitt, rött och ljusblått. Dessutom kan man kan ju alltid fylla på med fler i andra färger.
För att slippa miljarders hål i taket gjorde jag som henne och målade en pinne vit och hängde upp pompomsbollarna i den, så blev det bara två hål i taket. En liten fågel vi hade hemma får sitta på en gren tills de färgade sys. Och skulle jag ha lite tid över kanske jag kan göra några sådana här också.


Beskrivning på hur man gör dessa jättesöta pompoms hittar ni här.


Lycka till!

tisdag 18 oktober 2011

Klassfest fin





Dotterns första klassfest var i fredags och hon önskade sig en fin klänning. Jag hade en bild av en tyllkjol med söt topp. Det blev lite bråttom och kjolen syddes fast i klänningen, som är sydd i ett kraftigare foderttyg. Snål var jag också när jag köpte tyllen så det blev alldeles för lite tyllkjol. Men kanske var det lika bra eftersom den mer ser ut som en ballerinakjol än discokjol. Nöjd blev hon i alla fall och söt som en liten älva med våfflat hår sprayat med gulfärg.

Idag skall jag hälsa på bebisen som ska få den här klänningen.

Ha en bra dag
Mia