torsdag 2 januari 2014

Fluffig klänning

Jag tycker om flätor. Finast är de man gjort kvällen innan och sedan vaknar upp när de är sådär lagom rufsiga. En ny favorit är de inbakade som man flätar runt huvudet. Jag börjar på en sida och slutar på samma. Eftersom Juliettes hår inte är så långt räcker den runt precis så det har varit lite svårt att avsluta den fint. Men ett spänne över gummisnodden och det är löst.
Nu skulle inte inlägget handla om flätan, utan om den nya fina fluffiga klänningen.
Jag har inte sytt något nytt till henne på väldigt länge vilket verkligen behövs. För hon växer och klänningarna hon har börjar bli för små. Alltid när vi går i affärer så önskar hon sig en klänning och håller upp något fint och jag är alltid lika tråkigt och säger att en sån kan jag sy. Alldeles för många gånger har jag sagt det utan att det blivit något sytt. Men nu blev det äntligen något! 

En fluffig ballongklänning av tyg med massa chiffongrosor sydda på. Modell bestämde hon själv och det blev ju jättebra, hon börjar kunna det där med klänningsdesign. Jag vet inte hur jag hade tänkt mig att jag skulle fållat den om jag valt att inte göra en ballongklänning såsom det var tänkt från början.   

Tyget var ju lite smalt och inte jättebilligt så jag tog en meter och trodde att det skulle räcka. Men inte till mönstret jag hade, så jag fick ta bort lite vidd vilket nu inte alls gjorde något för det var så mycket fluff att det blev lagom ändå. Och vi båda älskar den.

 Hoppas att ni haft ett trevligt nyårsfirande! Vår afton var lugn, eller så lugn den kan bli med fyra barn och två tonårskusiner. 

Gott nytt år önskar jag er, hoppas ni vill följa mig även i år! 

Mia

13 kommentarer:

 1. Vilken dröm...! Och flätan... tänk när jag kan göra såna på mitt kalhygge till barn. ;) Fint som tusan, både klänning och frisyr.

  Och grattis i efterskott också!!

  SvaraRadera
 2. Både klänninen och flätan var jätefin:)

  SvaraRadera
 3. Åh, så vakker både dattere, fletten og ikke minst kjolen!
  Godt nyttår til deg også:)

  SvaraRadera
 4. superfin... gott nytt år till dej med!

  SvaraRadera
 5. Helt underbart! Flickan, flätan, klänningen, tapeten.......Vad är väl en bal på slottet?
  Hon är ju en prinsessa!!!

  SvaraRadera
 6. Underbart! Både fläta och klänning..... önskar så att någon av mina döttrar ville ha klänning, men de är nu 9½ och 17, så klänningstadiet är passerat (ja, inte hos 17-åringen, men hennes klänningar är så långt från Juliettes man kan komma!).... snyft..... Finaste jag sett på väääldigt länge! /Caroline

  SvaraRadera
 7. Härlig fluffklänning och finfläta!

  SvaraRadera
 8. Underbar klänning och finfin flätfrisyr! Jag gillar också flätor, både på mig själ och dottern......och jag tackar netflix för att majkis sitter still så länge att jag hinner bli klar :-D!

  SvaraRadera
 9. vilken helt fantastisk kläning och frisyr! Du är minsann duktig du!

  SvaraRadera
 10. Vad du e snitsig, både på sömnad o hår. Så väldigt fint. Hon e ju så bedårande, er dotter.

  SvaraRadera
 11. Underbar klänning! Flätan var också jättefin, måste prova något liknande på min dotter!

  SvaraRadera
 12. Din blogg är det mest underbara jag kikat in på! WOW!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!