lördag 5 februari 2011

Powerbars

Ta 125 gram nötter och 200 gram torkad frukt, detta var vad jag hade hemma. Och den enda vågen var det här gamla 25 kronorsfyndet som vanligtvis är förvaringsfat för olika löksorter. Den var inte den lättaste och snabbaste vågen men gick det bra förr så borde den även funka för mig nu.

Honung för att klistra ihop allt och yoghurt för bakterier. Honungsförvaringen köptes i Japan för ett år sedan och är mycket väl använd och omtyckt av barnen. Så här i efterhand kom jag på att det nog skulle passa med kanel också.

Nötter och torkad frukt hackas på en örtskärbräda, som jag köpt på IKEA för många år sedan men inte varit helt nöjd med när det gäller färska kryddor. Till nötter var den däremot jättebra och ett plus är att den funkar för fyraåringen också.

In i ugnen för lite färg och så att allt hålls ihop, skär upp lagom stora bitar och slå in några i bakplåtspapper.

Jag antar att jag inte är de enda som ibland har trötta och hungriga barn att hämta i skolan eller på dagis. För att stilla den värsta hungern och för att minimera gnäll då när ytterkläderna ska på kanske lite frukt- och nötgodis hjälper. Idén till min variant fick jag efter ett besök på Malins blogg. Jag har ändrat en del i receptet som hon hade men titta gärna in på hennes blogg för recept på powerbars med vaniljsmak. Det hittar ni här.

Efter "sjukpusslet" som byggdes när jag hade värken blev klart köptes ännu ett pussel och den här gången ett 1000-bitars.Eftersom även barnen tyckte det var roligt att bygga tyckte vi att detta pussel passade bra. Roligt att titta och prata om alla detaljer. Någon som blir sugen på en måltid lagad i detta kök?

Då var det helg igen och jag ska försöka sy lite, först ut är en pannkakskostym till Elliot som ska vara pannkakan i Sagan om pannkakan i skolans soaré.

Önskar er alla som tittar in en trevlig helg.

7 kommentarer:

 1. Vad smarrigt det ser ut. Tyvärr är nog mina barn alldeles för skeptiska för ett sådant mellanmål, men inte jag! Vad härligt att samlas runt ett pussel. Jättefin kudde i förra inlägget. Det blev ju snyggt med kryss i hörnen.

  SvaraRadera
 2. Det var ett bra tips, måste testa ngn gång!

  SvaraRadera
 3. Njae...inte så sugen på en middag från pusselköket MEN sugen på energibars gjorda av dej;) Dom såg ut som perfekta energikickar i stressiga sammanhang! Måste provas!
  Pannkakskostym...det ser jag fram emot att se:))
  Ha en mysig kväll!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Pepparkaksuniform spännande!

  Här är det nötförbud pga allergier så det får bli annat mellis.

  Kram Cia

  SvaraRadera
 5. Härligt och vilka fina bilder!!!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad gott det ser ut! Vilken bra ide på snabbt mellanmål, eller till barnen istället för godis!!

  SvaraRadera
 7. oj vad smarrigt, detta maste bara provas!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!