tisdag 22 september 2009

äntligen färdiga.....nästan


Nu är byxorna nästan färdiga. Och jag har lyckats sy 33 par byxor två föll bort under tillverkningen. Det som är kvar är tvättrådslapparna som behöver stämplas och sys fast. De röda byxorna blev faktiskt mycket finare än jag trodde och jag önskar att jag sydde fler. Eller vad tycker ni?
Ikväll skall jag inte göra någonting och det är ganska ovanligt för jag har alltid något som skall sys, målas, klippas ut, ritas mönster till och mycket annat.
Tv var länge sedan om det finns något bra annars blir det nog något pyssel. Det kanske är dags att ta tag i virkningarna igen så mormors pläden blir färdig någon gång. Eller stämpla tvättråd dom sakerna kan man faktiskt göra framför tvn.

6 kommentarer:

 1. vad flitig du varit!! visst har du förtjänat dig en lat-kväll framför tvn :)

  SvaraRadera
 2. Oj vad du har sytt, och vad fint med de röda muddarna! Håller med Ikketikketheo, ta du en slapparkväll (om du kan). :)

  SvaraRadera
 3. Nice work sis! Lovely letar pants. Det är inte ofta man hittar kläder gjorda med kärlek. Hur som helst, säger som alla andra, hoppas du får en paus. Kanske du vill öva din sing star för nästa års möte.

  Nice work sis! Lovely looking pants. It's not often that one finds clothes made with love. Anyway, like everyone else says, hope you get a break. Maybe you want to practice your sing star for next year's encounter.

  SvaraRadera
 4. Hej där! Gillar din blogg, upptäckte den för en vecka sedan. Det där med mormorsrutefilten, så vet jag faktiskt inte om jag gör något speciellt, jag bara virkar. Min mormor lärde mig att virka när jag var 6 år gammal, hon sade alltid att det där med virkning...det sitter i fingerspetsarna. Kanske det är så. Jag använder mig av kombinationen 3 stolpar + 3 luftmaskor, samt vänder runt hörnen med 2 luftmaskor 3 stolpar på vardera sida. Ja, om du förstod. Jag brukar få själva rutorna raka, däremot när man syr ihop till en hel filt så kanske det blir lite bubbligt. Men när alla trådar är fästa samt att man virkat kanten runtom (blir snyggast så tycker jag) så använder jag mig av en fuktig trasa samt pressar filten, under tiden filten fortfarande är lite fuktig så kan man sträcka ut den för att få den snygg i finishen. Klart! Det är väl så gott som mina tips. Virkar du din filt i ull eller bomull? /petra.h

  SvaraRadera
 5. nej, men, hallå, vilka fina byxor blev de röda, och hur produktion låter 33 plagg, älskar dina byxor, och hoppas på att de säljes jättesnabb, men håller med andra, ta en lur, vila dig, och njut av stilheten. du son har den känsla för naturen, och enkelhet måste ge dig själv en liten kram och smek, varit jätteduktig!!!!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!