lördag 26 september 2009

några virkade rutor

Nu har jag i två kvällar virkat rutor. Jag har fått lite hjälp av prettoflamingos som har virkat en jättefin mormorsfilt. De är inte jättefina men med lite mer övning kanske det finns hopp om en mormorsfilt innan året är slut. De ligger i tillverknings ordning den första till vänster och sista till höger.

3 kommentarer:

 1. Hej där! De går framåt ser jag, det är ju det som räknas. Jag tycker du börjar få till det nu om man jämnför med de första. Absolut finns det hopp! En annan viktig sak är ju också att ha rätt storlek på virknålen i förhållande till vilket garn man använder. Det kan man se antingen när man köper garnet, på den pappersbiten som följer med eller så märker man det när man virkar, för att luftmaskorna bl a blir väldigt lösa och stora. Jag ser fram emot att se hur filten blir. Vill du ha mer hjälp så säg bara till, jag kan annars maila dig min beskrivning, ala Petra. /petra.h

  SvaraRadera
 2. Lycka till med det projektet!! Fördelen med virkning är att man kan göra det lite överallt i motsats till att sy.
  Trevlig helg er med!

  SvaraRadera
 3. oj då, jag kan inte alls virka, så jag är helt imponerat, t.o.m. sugen på en försök men underbara prettoflamingos hjälp.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!