onsdag 28 oktober 2009

Pumpaklänning

Den första dräkten är färdig till halloweenfesterna. Vi är bjudna på två kalas en spökfest vid lunch och en läskig fest på kvällen med skaldjursbuffé.
Juliettes klänning är sydd av duken som vi hade på bröllopsmiddagen ett vanligt tunt bomullstyg, mössan och västen är av en gammal fleecefilt. Kanske kunde det ha varit mer vidd och kanske lite fyllning i kjoldelen men då hade den inte varit så lekvänlig.


Dräkten är lite Elsa Beskow-inspirerad. Just den här ser lite ut som en klänning från boken Lasse i trädgården. Nu finns det inte någon pumpa med i den men skulle det ha funnits en pumpa hade den nog sett ut så här tror jag.
Nu är Elsa Beskow-utställningen riven på Junibacken och jag hade velat se den en gång till trots att jag redan varit där minst fem gånger och barnen har lekt i sagovärlden. Det är den bästa utställning de någonsin haft. Och föreställningarna med Farbror Blå, Kotten och Älvan var helt underbar, jag satt med en tår i ögat varje gång jag såg den för att den var så fin.

7 kommentarer:

 1. Vad fint! Jag vill också klä ut mig!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin pumpa! Äsch att jag inte hinner sy några halloween-dräkter i år. Får väl hitta på juldräkter istället :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin klänning! Mina tyckte att jag skulle sy pumpaklänning till henne också. Men som tur var hittade jag en gammal ärvd häxklänning i källaren så jag slapp!! Tur det för det hade nog inte blivit något lustigt resultat!!!
  Håller med om att ElsaBeskow-utställningen var helt underbar. Typiskt också att de byter ut den mot Lennart Hellsing, hans böcker gillar jag inte alls. Hoppas att utställnigen blir rolig i alla fall. Vi ses på fredag, kram!

  SvaraRadera
 4. Fin pumpa-klänning - sötaste halloweendräkten!

  SvaraRadera
 5. kul med utklädesprojekt! Vad sött hon poserar med mössan pa kortet nedan förresten.

  Du undrade om jag skriver mina inlägg på tre språk eller om det översätts automatiskt, jodå jag skriver allt själv, därför står det inte alltid exakt samma på alla språken. Litar inte helt på den där googleöversättaren nämligen...

  SvaraRadera
 6. Vad söt hon är i sin fina pumpa outfit! Kanske skulle sy nåt åt Max och Jade för Halloween... Fast det blir nog inte av...

  SvaraRadera
 7. Hej du! Jättesöt liten pumpa du hittat! Den ser verkligen ut att komma från Elsa Beskow. Hon är lite av en favorit för mig samt även Astrid Lindgren.Hoppas ni får en finfin Halloween! /petra.h

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!