lördag 24 oktober 2009

verkligheten

Idag hade vi middag för en trebarnsfamilj och ett par utan barn och detta är resulatet efter sex barn. Trebarnsmamman hade varit lite orolig över att komma hem till oss för att det såg så fint och välstädat ut hemma hos oss på bloggen. De tyckte att jag skulle visa vardagen. Så här är den, nästan.


Det är inte så här stökigt hemma hos oss en vanlig dag men det kan hända när jag är med i en utställning eller mässa och måste sy, eller när det kommer andra barn och man låter dem leka fritt. Eftersom jag tycker att det är viktigt för barn att vara kreativa bryr jag mig inte så mycket så länge de leker och har kul. Städningen går fort om man har bra ordning och förvaring. Men det är inte alltid kul att få oväntat besök speciellt inte nu när jag hållit på att måla skåpet från blocket. Då har det legat luckor i hela hallen och golvet var fullt med färg fläckar. Medans de torkade pysslade jag med barnen i köket . Det klipps klistras och glittras och mitt i allt är det dags för lunch.

Syftet med bloggen är inte att få folk att tro att vi bor i ett perfekt välstädat hem, det är ett slags inrednings återvinning. Det mesta jag visar är gamla saker som fått nytt utseende eller får en annan funktion.
Eftersom jag är hemma med barnen på dagarna blir det rörigt och stökigt framför allt i köket och då tycker jag om att titta på bilderna och tänka att det är fint ibland.
Nu är det bara tv som väntar på att bli utbytt, vi har nämligen fortfarande en tjock tv och tycker att det är onödigt med en ny så länge den fungerar. Jag bör tillägga att fjärrkontrollen inte fungerar och att vi måste höja och sänka ljudet framme på tvn. Gratis motion i vardagen.
När det är gjort är det inga stora saker kvar att göra och det kommer inte att bli så rörigt hemma på dagarna. Sen har jag lovat att inte börja på fler saker varje dag, en stor sak per dag.
Nu skall jag städa färdigt och god natt.

Ni behöver inte vara oroliga över att det var stökigt när ni gick för det tar bara en kvart.
Pärlorna är redan upplockade. Hoppas att ni hade trevligt och det var kul att ni kom.

5 kommentarer:

 1. hehe, orolig jag? ni skulle se hemma hos mig när som helst. bra att du visar såna naturliga bilder. kram!

  SvaraRadera
 2. Vet ju varför jag tycker du är sympatisk ;) Vilken fin röra ni har!! Alla vi som själv har blogg vet ju hur det "funkar" och att det inte är hela verkligheten man ser och visar pa en blogg.

  SvaraRadera
 3. Shit, var det SÅ illa eller ser det värre ut på bild!?!? Vi hade i alla fall väldigt trevligt och barnen hade superkul, alla 3 somnade i bilen hem. Tack så jättemycket för god mat och trevligt sällskap. Ni får komma och rasera vårt hem nästa gång!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tänk att sá ser det ut hos mej med. Vi har en viss stil :)
  Men det är väl som med "barn som inte fár smutsa ner sej är inga lyckliga barn"

  SvaraRadera
 5. Hihi...vad skönt att de "verkligheten" också. Jag kan förstå trebarnsmamman. Fast jag är tvärtom; jag är lite skeptisk mot att ta hem folk som alltid har det så välstädat och välinrett hemma hos sig. För så har vi det nästan aldrig. Hos oss ser det nog oftast ut som verkligheten hemma hos dig. Men visst försöker vi :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!