måndag 16 november 2009

En danskjolEtt önskemål om en kjol med mudd och detta är slutresultatet. Har tidigare haft en kjol med mudd men den var lite för snäv och åkte upp hela tiden. Nu kom jag (det finns säkert någon som redan gjort denna modell) på den här enkla men fina modell, en rundkjol som var lätt att göra mönster till och att sy. Dessutom är den väldigt söt och dansvänlig vilket kommer att uppskattas av Juliette och säkert av flera danstokiga flickor.

Kjolen är helt rund med ett hål i mitten och hålet användes till fickor. Vet inte om det var någon som förstod.... Cirkeln delades på två och fick ett litet veck för att få lite rymd i fickan. Överkanten bandades med snedslå. Hade planer på att bandkanta neder kanten men tyckte att det kanske skulle bli för mycket.

Rolig bild på kjolen underifrån. Provkjolen syddes i storlek efter kunden och det kanske inte var så smart eftersom det nu inte finns någon att prova den på. Skall göra ett mönster till J så ni får se den på.

Glöm inte, sista dagen att rösta sen skall jag sluta tjata och vara glad över alla nya som vill titta in här.

8 kommentarer:

 1. Den var verkligen jättefin o inte verkade den jättesvår att göra - eller?! Jag är väldans ovan när det gäller att sy kläder, men den här kanske man skulle våga sig på till lilltjejen!
  Ha en bra måndagskväll,
  Marie

  SvaraRadera
 2. Åh, den var jättesöt! Gillar verkligen den modellen! /petra.h

  SvaraRadera
 3. jättefint, söt kjol som kommer att bli upskattat, och du kommer att sy flera mer. ja har redan skickat den gröna juliettsklänning, så kalar de två här den klänning, för de frågar "är det till mig mamma?", och jag svarade, "nej, det är till juliette", hehe.

  SvaraRadera
 4. Ojj vad duktig du är på att sy. Håller också på med lite sömnad men inte alls på din nivå. Jag håller mig till säkra kort som gardiner, lagningar, kuddar och lite pyssel.

  Nej jag har inte provat att sy efter skolästerna...Har du provat?

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 5. Jätte-söt kjol - snygg modell!

  SvaraRadera
 6. Fin! Den ser verkligen dans- och snurrvänlig ut :)

  SvaraRadera
 7. Vad fin, och vad mycket fint pyssel i inläggen nedan... Önskar det vore lite juligt här med, men det är lite för varmt för att pyssla med julsaker här...

  SvaraRadera
 8. Hej Mia!
  Vilken supersöt kjol!!

  Ha en trevlig kväll:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!