onsdag 18 november 2009

Gamla ljus blir nya


Detta användes och är rester från förra året. Toarullarna samlar vi i en papperskorg på toaletten. Vaxet är från trädgårdsmässan i våras. Pinnarna är från kökslådan.

Jag har under året samlat på alla blockljusrester och ljusstumpar. Dessa hackas och läggs i ett vattenbad som jag tyvärr glömde fota. Men det är ungefär som när man smälter blockchoklad.
Elliot var med och hackade ljusbitarna och jag var lite orolig över hans små fingrar.

På botten av rullarna läggs papper och sedan tejpas det ordentligt. Vi var lite slarviga, så det rann ur två stycken. Veken fästes på pinnen och läggs i i mitten.

Toarullarna är smart rullade och lätta att dra loss när det har stelnat.

Mitt färdiga ljus med några silvertrådar i vax och änglar. Inte helt perfekt, trådarna hade gått av och blivit lite skadade i lådan. Eftersom jag slarvade med botten och allt rann ut fylldes det med sked tillbaks igen och blev lite ojämn för att det stelnade i efterhand.
Jag kan inte skylla på att de är handgjorda eftersom det finns de som är jätteduktiga på att göra ljus. Det är i och för sig andra gången, några gånger till och de kommer att bli mycket finare.

Barnens små söta ljus de fick klippa bitar av bivax och lägga på. Elliot och Leonards favorit är silver tråden. Elliot skulle kunna klä in ett helt ljus med silver trådar. När Leonard såg Elliots ljus sa han - jag vill också ha rutschkana på min. Leonards ljus hade även den en slarvigt tätad botten så det är också lite spräckligt.

5 kommentarer:

 1. Låter som ett mysigt pyssel som får mig att tänka på min pappas ständiga ljusstöpande, fast då efter hand som ljusen brinner ner och han matar dem med bitar av stearin. Osar förfärligt. De här blir mycket finare!

  SvaraRadera
 2. Har aldrig prövat själv att göra ljus, så i mina ögon är dom jättefina! Lite handgjord känsla över dem får det väl vara, det gör det lilla extra tycker jag. Säkert roligt för barnen att vara med och göra ljus.

  SvaraRadera
 3. Dom ser hur fina ut som helst! I min värld ett nytt BRA sätt att göra ljus! Har stöpt ljus med mitt gamla jobb o det var såå jobbigt, tror vi gick några mil den dan, runt runt o doppade vekar... ehh, jag tror hellre jag köper stöpta ljus för dyra pengar än att göra egna på det sättet! Men din idé kan jag gärna prova!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Åh det var längesedan jag stöpte ljus, det är ju hur kul som helst! De blev verkligen jättefina. Jag syr lite olika i olika storlekar, men de kommer inte att finnas i alla storlekar, så det är blandat i storlekarna. Bra eller dåligt vet jag inte, men jag syr ju för skojs skull. Jag kan bli uttråkad av att sy i alla storlekar på raken. Men är det så att någon vill ha i en annan storlek som inte finns, så kan jag ju alltid sy upp i efterhand. Skulle gärna vilja ha lite tips från dig som är mer van vid att sälja kläder och så, nu inför marknaden. Jag har ingen aning om hur mycket det kan kosta och allt som man behöver tänka på inför att stå och sälja. Jag kanske slänger iväg ett mail till dig i dagarna. Det skulle vara skönt med lite tips och ideér kring bordets upplägg och så. /petra.h

  SvaraRadera
 5. Oj, så flink du er som samler opp rester etter lys og faktisk lager nye, og de nye ble jo også så lekre, likte spesiellt godt den med englene. Det er jo så hyggelig og gjøre litt forskjellig pyssel med barna, desverre har ikke jeg alltid tolmodighet til slike prosjekter, men nå før jul skal jeg ta meg sammen og gjøre litt med jentene, blant annet papirklipp og selvsagt julebakst:) Ha en fin dag! //Ruby

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!