söndag 29 november 2009

Lovikarutor

Nu när jag varit tvungen att åka tunnelbana till Gamla stan flera gånger har jag passat på att virka lite på tåget. En ruta dit och en ruta hem och lite när jag sitter i det lilla röda båset. Och för att inte bryta mot fler regler i utmaningen hos Bea tog jag det som fanns hemma, lovikagarn. De vita köptes i somras på Taxinge slott som har norra Europas största kakbord och mysiga butiker. Det gråa är garn som min syster köpt på en garnrea i New York när hon ringde mig i fredags och bad jag henne skicka mera så det kommer förhoppningsvis ett paket i veckan med mera garn.

Vet faktiskt inte riktigt vad jag håller på med jag bara virkar och virkar för att jag tycker att det är kul, kanske blir det en vinterpläd snart. Gillar att det blir lite grovt det passar nu när det börjar bli lite kallare. Snart är det nog dags att börja virka andra saker men det verkar så svårt. Hur syr jag ihop dessa rutor nu? Någon som kan hjälpa mig?

Nu skall jag nog gå upp och klippa till ett par kantarellbyxor till mig själv kanske får ni se dem imorgon.

9 kommentarer:

 1. Fina rutor, jag köpte en virkbok på loppis för att jag tänkte lära mig virka. Saken är den att jag fattar nothing. Det är massa olika virkstygn eller vad det nu heter, och inga bilder direkt. Alldeles för invecklat....

  SvaraRadera
 2. Pretty, pretty...Garn is on its way.

  SvaraRadera
 3. jag skulle lära virka, men som lillabarn, fattar ingenting, man får lära känna sina gränser, jag kan helt enkel INTE. men fina är dina rutor, det kommer säkert att bli nånt fint, vi längtar. kram!

  SvaraRadera
 4. Go morron Mia;)!!
  Hoppas det varit en mysig advent!
  Så fint du virkat! Gjorde en babyfilt av mormorsrutor i sommras..ca 130 rutor!!Kul,,men nu vill jag börja på en ny!
  Fint mossarr. nedan med!
  Ha en fin vecka ♥ kram Millan

  SvaraRadera
 5. Ser fina ut! Du kan sy ihop rutorna på lite olika sätt, t.ex. lägga dem räta mot räta och sy kaststygn.
  Jätte-söta "ankstjärtsbyxor" längre ner på sidan!

  SvaraRadera
 6. god dag,
  takk for at du ville bli min følger å være med på min utlodding.
  lykke til,trekning i morgen.
  koselig blogg du har,å flink til å lage klær.
  ha en herlig dag.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 7. Så fina rutor du får ihop! Jag virkade ju en dockfilt till min dotter men fattade inte heller hur man fick ihop rutorna. Så jag improviserade och sydde ihop dem med vanliga virkmaskor. (grejar inte heller beskrivningar, blir snurrig av alla fm, lm, sm och allt.) Men min lilla mor berättade att man lättast syr ihop dem med något som heter kaststygn (Emilia har tipsat ovan). Så nu när jag börjat på ny kula, mormorsrutor är beroendeframkallande, skall jag sätta ihop dem så. Men det lär dröja, skall bli en stoor pläd till soffan. Nästa Bea-utmaning kanske?

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 8. Hej Mia!
  Vilka fina färger på dina rutor! Vilken snygg pläd det skulle bli:)

  Coolt att syrran skickar garn från NY;)

  Ha en trevlig vecka!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Många fina inlägg! Helt underbara kläder i inlägget med den beställda sommarklänningen. Det blir fina rutor! Jag har bestämt mej för att börja virka rutor ihop istället för att sy ihop dem. Jag har tidigare sytt med kaststygn, och det har inte hållit så bra. Men kanske ylle garn, som inte är så halt som bomullsgarn håller bättre ihop då man fäster.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!