tisdag 24 november 2009

Mormorsrutor

Jag har brutit mot en av reglerna I Beas "använd det du har"-utmaningen. Först tänkte jag att jag inte skulle tala om det och skriva om det nästa vecka istället, men jag har svårt för att ljuga även om det är något som kanske inte är så allvarligt.... här kommer min ursäkt.

Att sitta i det lilla röda båset på vardagar är ganska segt och när min mamma kom för att lösa av mig så jag kunde gå på toa passade jag på att gå ner till garnbutiken i Gamla Stan för att be om tips på vilket garn som var lättast att virka rutorna i. Fick mycket hjälp och hon visade mig hur man virkade och jag såg direkt vad jag gjort för fel. Jag harr gjort fel på stolparna och glömt ett steg. Efter tipsen och garnvisningen kände jag mig tvungen att köpa något eftersom hon varit så hjälpsam. Kunde ju inte säga - jag kommer igen nästa vecka för då är Beas utmaning över. Eller? Hon skulle tycka jag var jättekonstig.
Det blev en rulle mjukt garn som skulle få vara mitt tidsfördriv resten av dagen. Jag lyckades på första försöket är så glad. Något litet skönhetsfel blev det men inte som de jag gjort tidigare. Här kan ni se mina tidigare försök. Jag är så glad!
Jag tänkte göra alla rutor naturfärgade och sätta ihop till en mysig filt att ha i soffan.

Nu kommer antalet besökare att sjunka från 30 till 10. Man brukar väl säga ärlighet varar längst. Ni får ha en trevlig vecka.

11 kommentarer:

 1. ja, men så är inte allvarligt, lite fusk skada inte, mysigt kommar att va´ med en sånt egen virkat filt. hoppas ni mår bättre och krya på allihopa!

  SvaraRadera
 2. Fint fusk blev det i alla fall. Känner igen det där med mormorsrutorna. Det är svårt att lyckas, men nån gång borde det ske. Verkar som du hittat vägen!

  SvaraRadera
 3. Så charmigt som du berättar tror jag inte du får hård straff. Lycka till med filten, är ocksa helt inne på min och har redan planer på nästa ;)

  SvaraRadera
 4. Jag háller med dej, ärlighet varar alltid längst. jag har ocksá en mormorsrutefilt i huvudet. Efter jul blir det nog.
  Virka pá, snart kommer du pá knepet och sen kan du inte sluta.

  SvaraRadera
 5. Kommer nog att bli jätte-fint!
  Du får väl hålla på med Beas utmaning en extra dag istället för att kompensera :)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt, jag håller nämligen också på med mormorsrutor. Mina blir av restgarner, och många av dem är inte riktigt virkvänliga, så de blir inte riktigt lika släta och snygga som dina :-). Men det blir för eget bruk, om det ska säljas är jag mer noga!

  Nämner här i samma kommentar att jag vill vara med i tävlingen! Grattis till alla besökare! Jag har svårt att välja något jag gillar bäst, allt är jättefint! Jeansjackan, blåpricikga klänningen, kjolarna, badrockarna t.ex. gillar jag.

  Jag länkar imorgon, och ska maila dej angående bytet!

  SvaraRadera
 7. Ahh, det kommer bli superfint!
  Supersnygg bild när rutorna ligger där på träet.
  kramis Malin

  SvaraRadera
 8. Vilken fin filt det kommer bli... Själv kan jag ju inte virka alls, men jag tycker rutorna ser jättefina ut! Och angående utmaningen, det var så lite lite fusk att det inte räknas. Tycker jag iallafall. Och jag är liadan som du, köper också en liten grej sådär om man fått hjälp i affären.

  SvaraRadera
 9. Hej! Det är inte så farligt, tycker jag! Rutorna blir ju skitsnygga, riktigt najs. Det är skillnad från förra gången, verkligen. WOW! Filten kommer bli jättefin! /petra.h

  SvaraRadera
 10. Helt rätt gjort, det var verkligen inte så farligt!! Fina rutor!

  SvaraRadera
 11. Fina rutor! Jo det kan bli lite segt när man sitter i det röda båset.

  Gick du till "min" garnbutik?

  Om jag inte inte pratar med dig imorgon så önskar vi alla er en "Happy Turkey Day"´
  -Mami, Peter, Betsy, Gretchen & Pete.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!