torsdag 12 november 2009

pyssel med kottar


Ett fat med kottar kan man göra mycket av, men det blir lite begränsat när man sitter med små barn och pysslar. Även om de hittar på mycket själv och vill göra allt själv måste man hålla koll på glitterburkarna annars tar de slut på en sekund. Jag lyckades få till en tomte och en ängel på 10 minuter och det blev inte som jag tänkt mig. Jag skall nog sitta själv lite på kvällarna och pyssla i lugn och ro. Började lite smått på ullhjärtan idag, och en ide till änglar som kommer senare.

En tomte med ben och armar av garn och små kottar till fötter som dinglar när han sitter på kanten av kottfatet. Eftersom jag är med i Beas "använd det du har hemma"-utmaning och inte får köpa något blev det lite svårt att pyssla. Det var L som vill göra en pojkkotte men jag fick göra klart den eftersom vi bara hade superlim eller ett limstift som inte är det bästa när man skall limma fast ett huvud. Superlim är inte något man låter barnen använda själva för då vet man inte vad som fastnar var.

En liten ängel. Så för att få glittret att fastna fick vi måla kottarna med färg innan. Hon har litet födelsemärke gjort av superlim på halsen. Fattar inte att jag inte har vanligt textillim hemma.

Barnens små tittskåp. J har sin överst med massa snöflingor och snö och en julgran gjord av en kotte som målats grön och sedan strödd med glitter. L har mest målat och fylld den med allt han hittat.

J s gröna härliga lilla julgrans kotte.

L s lilla julgrans kotte.

Igår kväll hittade jag dessa värmeljushållare som vi köpte på ikeas julrea förra året. De har använts som reservglas men passade perfekt till värmeljushållare i kransen.

6 kommentarer:

 1. Vad mysigt med julpyssel. Jag gillade ängeln jättemycket. Hon ser jättesöt ut i sitt krulliga hår! Vag är det gjort av? Håret alltså? Tomten var cool! Jag tycker om att pyssla, med lite mindre grejer. Ni får ha en superfin fredag! /petra.h

  SvaraRadera
 2. Herlige med kongle-engler og nisser, nå nærmer julen seg, kjenner jeg:)
  Har endelig fått gjort utmaningen fra deg så hvis du vil er det bare å lese hva jeg har skrevet.
  //Ruby:)

  SvaraRadera
 3. Så härligt med julpyssel - söta kottar och krans!

  SvaraRadera
 4. Oj, i den här familj är kreativa alla, ni är så begåvad, gillade allt, skulle garna åka dit och pyssla med er, det älskar jag, hemma har vi inte börjat, känns inte helt rätt med julgladje just nu, men tycker synd om barnen, så jag måste det. kram!

  SvaraRadera
 5. Åh vilket roligt pyssel. Kanske jag skulle ta och leta upp alla kottar som jag plockade en sensommar för flera år sen. De var så fina, men jag visste inte vad jag skulle ha dem till...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!