måndag 9 november 2009

Små tossor





Veckans första sak i använd det du har hemma utmaningen hos Bea. Nya små kantarelltossor som jag sytt av jeanstygsspill. Som ni vet kastas inte mycket tygspill här utan det mesta används till andra små saker som fickor, vantar, napphållare och nya tossor.

Spillbitarna kommer från när jag klippt till byxor. På tossorna har jag satt två skarvar på sidorna och en mudd så toffeln skall sitta på ordentligt. Den blå mudden blev lite för sväv och på resten av tossorna kommer mudden att vara som den röda. Jag gillar muddar, de är mjuka, lätta att ta av och på och sitter bra.


Ni som följt bloggen från början kanske kommer ihåg att jag fick hjälp med att trycka 500 tygbitar i början av sommaren. Det var tänkt att det skulle bli fickor men har även blivit några vantar. Nu har några av fickorna med kantarelltryck blivit sulor på tossorna.

Eftersom de små oftast ligger ner ser man sulan så jag tyckte att det kunde vara lite fint när de sitter eller ligger i vagnen.

Det var lite trixit att få till mönstret och toffeln alltid lite krångligt när man skall sy något nytt. Resten av tofflorna kommer att gå fortare att sy.

Bilden ovan visar vilken toffel jag utgått från. Det är en gammal toffel som J har haft. Jag har bara använt nedre delen som mall eftersom jag inte tycker att den satt så bra. Den var lite för vid i skaftet och satt inte på om man inte hade dem under overallen och då sitter det ändå ett kardborrspänne på sidan.

12 kommentarer:

  1. Så söta! Jätte-snyggt med trycket under sulan!

    SvaraRadera
  2. Vilka söta små tossor! Fin och orginell idé med kantarelltrycket under tossorna!

    SvaraRadera
  3. Himla fina tossor!!! Och så fint med tryck på sulorna, gillar verkligen idén! Skall absolut ta mig en titt i din shop, har ju både en liten och en på tre år.

    Tack för titten hos mig
    Ha en fin dag
    Cathrin

    SvaraRadera
  4. Hej Mia!
    Åh vilka sööta tossor!! Säljer du såna oxå?? Måste gå in i din butik o kika! De skulle vara helrätt på lilla Vera;)

    Ha en bra dag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Åh Mia vad mycket fint du gjort. Tossorna var ju bara för söta! Helt underbara! Vilken bra idé, så kan allt spill användas, toppenbra! Har haft en helt underbar helg i min stuga på landet, spelat spel, långpromenader och bara ta det lugnt. Det är till och med roligt att diska för hand i stugan! Ha en fin vecka Mia! /petra.h

    SvaraRadera
  6. Søte, og så herlig med kantarelltrykket på sålen, en ekstra detalj som bare gjør seg så godt:) Jeg har liggende inne en bestillig også på slike tøffler i ull, så det må jeg få sydd opp en av dagene.. Ha en fortsatt fin dag! //Ruby

    SvaraRadera
  7. Vad fina dom är Mia!

    Vi ses runt den 26/11.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Underbara! Har själv ocksa provat mig pa tosser en gang men tyckte det var sa förskräckligt pilligt. Kantarellen pa undersidan passar perfekt!

    SvaraRadera
  9. Hei igjen:)
    Kommentaren din kom bare opp en gang, kanskje den slettet seg selv...

    Ja, jeg har en egen butikk som jeg har drevet i drøye tre år, samt nettbutikk. Det begynte med egne kjoler men så begynte jeg å ta inn Danske barneklær av de kjente merkene men nå er jeg inne i en fase hvor jeg går bort fra det, alle butikker har jo det samme etterhvert, så nå satser jeg stort sett på egenproduksjon og supplerer med litt innkjøpt samt fine leker og gaver. Planlegger også en ørliten kjolekolleksjon til mor.
    Skråbåndene kommer fra en dansk grossist, jeg har også ved etpar tilfeller kjøpt de i butikk i København. Og når jeg får inspirasjonen over meg, så lager jeg de også selv av ulike stoffer, enten på frihånd eller men et sånt lite kantbåndsapparat som bretter stoffet riktig. :)

    SvaraRadera
  10. Jättefina tossor! Det var ju supergulligt med kantarellen på undersidan.

    SvaraRadera
  11. Jättesöta tossor! Gulligt med svamptrycket på sulan också.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!