fredag 27 november 2009

Beställning sommarklänning

Jag fick en beställning av en kompis på två sådana här set, de har varit lika populära som den prickiga klänningen är just nu.

Det här setet har funnits sedan kinoko startades för tre år sedan. Jag sydde dessa till min första marknad på Street som nu har lagts ner. Klänningen fick en brodyr i ärmar och nederkant. I ärmarna är det en rad blommor och i nederkanten är det två rader med blommor.

Byxorna har en två rader med enblommig brodyr som en ankstjärt och vit mudd i benslut och midja.

En närbild på ankstjärten. Tänk att jag inte tröttnat på detta klänningssett trots att den första syddes för snart två år sedan. Den prickiga klänningen är likadan, helt enkel tidlösa. Och det är det som är tanken med mina kläder: att man aldrig skall tröttna och nästan längta efter att få använda dem igen efter några år.

Jag har inte någon liten att prova på men min första modell förutom mina små trollungar ställer gärna upp. Första bilden är tagen för 1 1/2 år sedan och denna i somras. Nu har faktiskt klänningen kortats efter att denna bilden togs så man skall se ankstjärten mer och vara lite mer lekvänlig för det lilla barnet.
Lite kinoko-historia och det kommer säkert mer eftersom jag sytt kläder långt innan jag startade bloggen.
Även om klänningsetet ser somrigt ut kan det vara fint att kombinera det med ett par röda strumpbyxor och ett rött band i midjan till jul.

6 kommentarer:

 1. Hej Mia!
  Men du vilket ljuvligt litet set!!
  Om min syster får en dotter till i januari får du en beställning på dessa plagg från mig;)

  Ha en trevlig lördag,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart set!!! Och byxorna är bedårande söta... Jättefint!

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar den klänningen samt ankstjärten. Jag är ju lite kär i såna byxor med stjärt, som du säkert förstått. Jag hade jämt sådan när jag var liten, det fanns ju som strumbyxor med stjärt på också. Du gör så fina kläder Mia! Hoppas du får en fin helg! /petra.h

  SvaraRadera
 4. Bönan fick en sån i present av Sofia när hon föddes. Den är verkligen supersöt! Hon hade den som finklänning under kaffet efter dopet. Är nästan lite ledsen över att lillbrorsan inte kan ha den...

  SvaraRadera
 5. Gav bort ett set till Tali (Lauren & Eric) och de var absolut förtjusta!

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen jättesött! Kanske Annie kan ställa upp som modell? Hoppas att det går bra på julmarknaden! Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!