onsdag 30 december 2009

PIF och stickad rutfilt


Tack för alla gratulationer igår och idag!

Jag hade som mål att göra en mormorsfilt innan året var slut och det gick lite trögt i början med stolpar som inte var riktiga. Några rutor blev det och dessutom lite stickat, jag virkade ihop rutorna med det blev inte så bra. Det blev lite stelt, kanske är det bättre för mig att sy ihop rutorna eftersom jag är bättre på att sy än att virka. Delarna ville inte riktigt passa eftersom jag använt olika stora virknålar, men jag skall prova pressa på och krympa delar som är för stora så kanske den får en fyrkantig form istället för en karamellform. Ni får nöja er med en detaljbild på den fina delen och resten får komma nästa år när jag är nöjd med hela. En halv filt blev det i alla fall...

PIF

Jag har anmält mig till min första PIF hos Lillofant och det går ut på att de 3 första som skriver en kommentar på detta inlägg får en handgjord gåva av mig inom 365 dagar. Enda kravet för att vara med är att du gör samma sak på din blogg.

Gör så här:

Skriv en kommentar som säger att du vill vara med.
Kopiera texten nedanför och lägg in på bloggen.
Du har nu 365 dagar på dig att göra något fint till de tre som vill ha en gåva av dig. Det måste vara handgjort av dig.
Det är bara de tre första som vill vara med som får en gåva och det går bra att skriva en kommentar även om du inte vill vara med.

PIF = PAY IT FORWARD


"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

9 kommentarer:

 1. Jag vill vara med! :-)
  Detaljbilden ser fin ut iaf! Här går det också trögt med min filt. Jag blev missnöjd då jag använde restgarner i olika tjocklekar på första försöket, och resultatet på rutorna blev knöligt och oformligt. Jag började på nytt med nya garner i samma tjocklek. Men jag har hållit på med annat emellan, så filten är på hälft.

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med! Vad spännande=)

  Gillar verkligen mormorsrutor! Sitter just nu och virkar på en filt till Nathalie. Har virkat på den i ett par månader och är inte klar än på några månader till men en dag...=)

  SvaraRadera
 3. Jag har hållt koll på din blogg ett tag, och du gör jättefina saker. Jag är gärna med. Första gången någonsin för mig. Lite nervöst att några ska få något av mig, när så många av bloggarna är så himla proffsiga.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Oj vad fort det gick att få tre som vill vara med. Ni kan väl maila mig era adresser till info@kinoko.se så jag vet var jag skall skicka gåvan. Skriv gärna om ni vill ha något till er själva eller till ert barn. Nina din adress har jag från bytet om du fortfarande har samma adress.

  SvaraRadera
 6. Åh jag ser farm emot att se hela mormorsfiletn. Helt underbara färger iallafall. Jag håller på med min tredje nu utav restgarner från bomullsbroderigarn. Men jag har inte så mycket så jag måste leta efter mer garn. Önskar dig ett riktigt Gott nytt år! Ha det mysigt! /petra.h

  SvaraRadera
 7. Ha ha jag är försent ute som vanligt!

  Stor kram på dig coh gott nytt år!

  SvaraRadera
 8. Kul att du vill vara med i min PIF. Maila mig din adress så dyker det upp något framöver! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 9. Ser fram emot att få se hela filten. Gott Nytt År på dig och hoppas att 2010 blir ett dunderår!!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!