tisdag 22 december 2009

Önskelistor och papiljotter i skägget

Det enda tomteskägget jag hittade i går var ett rakpermanentat. Det ser inte alls riktigt ut, funkar kanske om man skall vara tomte till en 1 åring. Så jag tog några papiljotter och lite hårgelé eftersom det var det enda jag hade hemma. Lite spray hade varit bra.

Så här tråkiga såg den ut när jag köpte dem jag har nämligen köpt några som skall vara som hår bak . Nu ligger en på vardagsrummsbordet och vi får se om det blir lite lockigt. På julafton får ni se hur tomten ser ut.

Idag två dagar innan jul tyckte barnen att det var dags att skriva önskelistor. Juliette med sina två saker, Leonard gjorde lite kludd och Elliot hade ungefär 7 saker. Vissa använder fingerborg när de syr och Juliette använder fingerkork när hon skriver, då vet hon ialla fall var hon har korken när hon är färdig.

De satte listorna i varsitt kuvert och jag sa att de skulle lägga dem på trappen så kommer det en stark vind och blåser upp kuverten till tomten. Det låter ju egentligen lite konstigt för han bor ju inte uppe i himlen men de verkade inte reagera alls.
När de tittade på tre julkalenderavsnitt som de missat sprang jag ut och hämtade kuverten.

9 kommentarer:

 1. Hihi, vilken fantastisk fantasi du har! Och barnen tyckte inte att det lät konstigt alls=) Det ska jag komma ihåg till nästa år, då kanske det är lagom för Noah att skriva första önskelistan (med lite hjälp, han blir tre år då). Hoppas ni får en jättehärlig jul och en riktigt krullskäggig tomte=) Kram

  SvaraRadera
 2. Så gulligt med tomteskägget. Hoppas utstyrseln blir bra. Jag önskar dig en riktigt God Jul. Hoppas ni får det jättemysigt. /petra.h

  SvaraRadera
 3. En riktig god jul till er, jag har dig eller en liten bit av dig hemma hos mig, hehe. tack för det! Feliz navidad para ti!

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att se tomtedräkten:
  Tror inte på att det var du som hämtade önskelistorna. Det måste varit tomten!!!

  SvaraRadera
 5. Visst luktar dem, så gott. Lite lavandel, och lite Juliett, och lite Elliot och lite Leonard, och lite dig, go´som f.....

  SvaraRadera
 6. Hi, hi- så smart. Vi ska ut och jaga skägg idag så jag kanske får stjäla din idé. Ha en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 7. Hej Mia!
  Hihi, tack för dagens skratt! Både jag och sambon hade jätteroligt åt papiljotterna i tomteskägget:) Man tager vad man haver sa Kajsa Warg..;)

  Vilka söta listor till tomten Eliott och Juliette gjorde!

  Ha nu en riktigt GOD JUL!!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Ville önska dig en riktigt God Jul!!
  Marie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!