söndag 31 maj 2009

mors dag



Idag är det mors dag och jag passade på att sy något till mig själv, det blev en volangförlängning på en klänning jag sydde förra året. Med ett skärp som min mamma hade när hon var yngre, blev det en fin kalasklänning. Juliette hade sin fina klänning som jag sydde för någon månad sedan.
Vi var på 7-årskalas i den varma solen.


Mors dags-presenter från barnen. Elliot skrev ett brev som jag fick öppna prick kl 9 på kvällen. I brevet skrev han förlåt för att han inte bäddat sängen i morse och att han önskade mig en trevlig mors dag-kväll. Leonard gjorde en stor boll och Juliette ett katthus. Den bästa morsdag presenten kommer från barnen.

lördag 30 maj 2009

gurka

Idag klippte vi bort gurkan så att de andra skall kunna växa till sig ordentligt. Rädisorna är gallrade och ruccolan och spenaten måste ätas upp nu.







onsdag 27 maj 2009

morgonrock 2

Igår kväll sydde jag en fleecemorgonrock till Juliette, hon har velat ha det hela våren men det har dykt upp andra viktiga uppdrag. Hon har fram till i dag använt en kofta med fleecefoder i som morgonrock. Eftersom hon gillar knappar sydde jag fast knappar från en av hennes favorit tröja som blivit för liten över trycknappsringarna. Hon blev så glad och ville ha den på sig hela dagen.
På kvällen kom hon fram och sa,
-Jag älskar dig jättemycket om du syr en till min bebis (man får inte säga docka).
Så nu är det till och sy en till bebisen.




söndag 24 maj 2009

skansen

Elliot fick träffa EMD i går på Skansen, han skulle dela ut blommor efter deras allsångskonsert på SBs vårvimmel. Innan det är dags att dela ut blommar passar Elliot på att leka brandman. Bilden på blomutdelningen blev inte bra jag får återkomma med bild.





Grillen var inte tänd så det blev kalla korvar på trappan.

växthus

Idag har vi varit ute i trädgården hela dagen. Växthuset\drivhuset är halvfärdigt. Vet inte om det är ett växthus eller drivhus, måste man kunna gå in i det för att det skall kallas växthus? Eller är båda rätt?Någon som vet?



Stommen byggdes i carporten med tre barn. De fick lite träbitar, spik, hammare och såg. Sedan satt de och byggde egna saker och tog en cykeltur ibland. Elliot var den som uppskattade det mest.

Fönstren sätts fast i stommen

Några växter får flytta in men hyllorna är ej färdiga, endast fönstret i mitten sitter fast de andra två skall sitta som dörrar.

torsdag 21 maj 2009

gurka

Det är inte ofta jag tycker att jag börjar på något och sedan undrar hur jag skall hinna göra färdigt det. Men mitt lilla växthus/drivhus känns som ett evighets projekt och fönstret i vardagsrummet börjar bli fullt. Jag vet inte vad som är viktigast, tunikorna och sommarhattarna som måste bli färdiga, så de kan fotas och sättas in på nya hemsidan som behöver justeras lite. Eller det röriga fönstret i vardagsrummet som måste tömmas för att jag skall kunna koncentrera mig på något annat. Vi kommer iallafall att ha tomater hela sommaren och om resterande gurkor växer lika fort och bra som denna kommer vi att kunna äta en gurka om dagen. Melonerna, paprikorna och psysalisarna är lite tröga. Grönsakslandet växer så det knakar och rucculan går nog att skörda snart.







måndag 18 maj 2009

klänning

Idag hade Juliette sin nya klänning hon tackade mig flera gånger för den fina klänningen. Märket är how to kiss a frog och köptes utav barnklädesbutiken http://www.chickenpox.se/ på söder som också var med på mässan.

söndag 17 maj 2009

Då var mässan över och det fina vårvädret gjorde att många gjorde andra roliga saker än att gå på mässa. Lite fick jag sålt och en del visitkort delades ut. Jag passade på att fynda lite köksgrejer till lekstugan för 1kr styck. Juliett fick en klänning. Så här såg mitt lilla bord ut.








Juliettes jack syddes i fler exemplar 1 blev 9 och nu finns det 6 kvar. Och alla nya fick ett rutigt foder som uppskattade att flera. Kanske en killvariant till hösten.

måndag 11 maj 2009

kidz market

söndag skall jag stå på kidzmarket i Solnahallen så nu är det till och sy färdigt allt jag börjat på. Klänningar, jackor, kortbyxor och tunikor. Den som har tid får gärna komma och titta på min lilla minikollektion. Eftersom jag var lite sent ute var platserna upptagna i företagshallen så jag hamnade i seconhandhallen på plats nr 71. Vi kanske ses.

http://www.kidzmarket.se

fredag 8 maj 2009

gurkor

Nu händer det mycket, av de fem gurkfröna jag sådde i februari är det en som har klarat sig den har blivit så här stor och fått 9 små gurkor.







Jag har även ställt ut lite kryddor i fina krukor från Tre små rum. De passar inte bara bra till kryddor de är jättefina på mitt bord jag gjorde förra året. Ett vanligt bord som jag satt kökets gamla mosaik på, i mitten är det en gammal spetsduk som jag målat över så den skall kunna stå ute.



söndag 3 maj 2009

kungamantel


I lördags var vi på 6-års kalas hos Elsa. Mycket skoj för barnen med ansiktsmålning, dans, dekorera krukan de planterade i och saga om ett troll med en gömd skatt. Eftersom det var prins och prinsses tema så fick vi använding för kungamanteln jag skrev om första gången. Nu endast två månader senare kommer bilden jag lovade. Jag gjorde även en krona i papp med fina stenar.

fredag 1 maj 2009

plantering

Jag har varit dålig på att skriva men det beror på mycket halvfärdiga saker ute
i trädgården bla detta;





Rabarbern har fått flytta till en mer solig plats. Liljorna är i kruka och väntar på
en plats i rabatten tillsammans med stenar och rabarber löv i betong som jag
gjorde förra året.




GRÄS VÄX UPP!!!!!!!!!!!!!!!




Grönsakslandet där rädisorna, salladen och ruccolan
redan kommit upp efter 3 dagar.