onsdag 20 januari 2010

En virkad mössa


Nu är det inte bara Josef som har fått en virkad mössa, min blev färdig i förrgår och jag har använt den i två dagar nu. Det har varit en lång tillverkningsperiod på denna mössa som har varit två andra tidigare. Först tänkte jag sticka en och började lite och eftersom jag inte kan beskrivningar och har lite bråttom så började jag lägga upp så många maskor jag trodde att det behövdes. Och det blev nog 40 för många och då kan ni ju tänka er hur stor den blev. Efter 7 varv insåg jag att det kunde bli en tröja till mig instället. Jag repade upp allt och sen har den legat i tre veckor i min virk- och stickkorg. Förra veckan tänkte jag att det kanske var lättare att virka en mössa så jag började och i lördags blev den andra mössan färdig. Lite knölig och lite för rund men det tyckte jag var ok tills jag provade den och den var minst 8cm för stor bara att repa upp och börja om.

Tredje gången gillt brukar man ju säga och det var verkligen så. På söndagskvällen började jag om och den blev bättre än jag hade förväntat mig och jag är så nöjd. Jag virkade någon slags blomma och satte en svart knapp som jag hittade i en av knappburkarna som igår sorterades av Juliette och Leonard.
Mössan har jag virkat helt på frihand utan mönster men med en bild i huvudet om hur den skall bli. Och tittar man nära ser man att ökningen är konstig för det blir ett konstigt jack. Känns som jag aldrig kommer lära mig följa en beskrivning helt det är alltid något som blir konstigt och inte stämmer men det går uppenbarligen att virka ändå....


Tänkte visa en bild på mössa när jag har den på mig tillsammans med mina torgvantar från Emilia med som hjälpte mig med torgvantarna till bröllops klänningen och det broderade hjärtat som jag bytte med Nina . Halsduken är köpt på H&M för några år sedan och jag vet inte om den är handstickad. Eftersom Kenneth är på jobbet när det är bäst ljus ute så fick Juliette hjälpa mig att ta en bild på bloggen och det blev sådär (halva mössan hamnande utanför). De andra bilderna blev suddiga eller så gjorde jag någon konstig min.

12 kommentarer:

 1. Å, vilken jättefin mössa du virkat! Gullig blomma!

  Hoppas du får en härlig torsdag!

  SvaraRadera
 2. Åh en sån vill jag också ha! Den var riktigt snygg. /petra.h

  SvaraRadera
 3. Jag vill också ha. Får man beställa en?

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin mössa!! Passer perfekt till snön ju.

  (det är smeknamn och betyder "kex". han heter ju så som din lillpojk ;))

  SvaraRadera
 5. Fint med den svarta knappen i blomman, den blev vacker som kontrast! Jag kanner igen det dar med svårigheten att folja beskrivningar...for mig (de gånger jag vågar mig på att forsoka), så brukar det hela sluta i en "egen variant" som mer ar inspirerat av ett fardigt monster...hihi.

  oj, spanska tangentbordet vill inte gora mina svenska vokaler, men du fattar sakert, eller hur?

  SvaraRadera
 6. Så snygg den blev! Det blev som ett set med halsduken, vantarna och hjärtat! Roligt, för jag har virkat en nästan precis likadan åt min mamma för några år sen. Den hade en virkad blomma också, men ingen knapp på. Det var i samma garn som hjärtat jag skickade.

  SvaraRadera
 7. Vad fin mössan blev. Vilket tålamod att repa upp gång på gång!

  Kika in på min blogg, du har fått en award :)

  SvaraRadera
 8. Tassar förbi o tipsar om två st tävlingar hos mig som jag tror passar dig..

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_19.html

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

  ..med chans att vinna presentkort från två underbara inredningsbutiker :)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin mossa!!! Och all sno... Vill ocksa ha lite sno, men det kan jag nog glomma...

  SvaraRadera
 10. Mössan blevjättefin, nästan finare än Josefs;-)
  Vad duktig du är som virkar utan mönster, jag behöver en tydlig mall för att det ska likna nåt!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 11. Silken underbar mössa, vad du är duktig och modig!. själv har inte ens köpt mina vertyg, men jag ska! trevlig helg som börjar just nu.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!