söndag 24 januari 2010

Fint i syrummet

Mellan all sömnad håller jag nu på att få ordning i mitt syrum och det är mycket jobb. Här har en gammal moppe byrå från Ikea har fått lite färg.

Lådorna har sedan fyllts med färdiga fickor till byxorna. Eftersom barnbyxorna har olika storlek på fickorna har varje storlek fått en egen låda och på lådan har jag skrivit vilken storlek det är i. Konstig mening hoppas ni förstod.

Jag och barnen har dessutom sorterat knappar efter färg dessa har sedan lagts i olika gamla glasburkar. Denna är en gammal barnmatsburk och för att göra den roligare och finare fick den en underlig hatt. Mitt första försök till ett virkat burklock. Ser ut som en halv prinsess bakelse jag var tvungen att vända på en för åt andra hållet blir det en grop. Hoppas att de andra blir lite finare


Den förra trådhyllan har nu fått en kompis och lite vit färg. Jag har dessutom börjat tömma och rensa min sypuff så fler trådrullar har fått flytta upp i stället.

Mina etiketter har fått behålla sin plats på hyllan. Trådhyllorna kommer från Slöjddetaljer länk finns längst ner till höger. Gå in på trä och halvfabrikat, för hemmet, hyllor och lådor sedan är du där. De är av obehandlad trä och man måste själv sätta ihop det med spik och lim.

Jag vet att några redan har varit inne och läst men efter de vänliga kommentarena måste jag bara skriva att det är inte så här välstädat och fint i resten av rummet ännu. Jag jobbar på det och det är mycket kvar.

16 kommentarer:

  1. Vilken härlig ordning o reda du har!!!
    Jag har en röd Moppebyrå som väntar att bli vit, nu fick jag en puff i rätt riktning, den blev fin!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  2. Oj, det var nog det mest ordningssamma syrum jag sett! Och verkligen fint också. Har ett liknande lådsystem för sysaker som på din översta bild, som jag tänkte måla vit för länge sen, men har inte blivit av.
    Det är svårt att hålla ordning på mitt syutrymme som är i sovrummet. För lite utrymme och för mycket saker helt enkelt!

    SvaraRadera
  3. Vilka schyssta trådhyllor! Och vilken fin ordning du har!

    SvaraRadera
  4. Vad fint du har det! Det är verkligen skönt när man får ordning bland sysakerna! Skulle själv behöva får lite ordning bland sakerna.

    SvaraRadera
  5. Vad fint det blev och vad duktiga barnen ä som hjälper till att sortera knappar. Är det det som kallas barnarbete? ;)

    SvaraRadera
  6. Blev nyfiken på sypuffen - kan du inte fota den också:-)

    SvaraRadera
  7. Men hej o hå vilken ordning o reda!
    Det ser ut som värsta syateljen hemma :) Så roligt att ha sån ordning på alla pinaler.

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  8. Oj, vad inspirerad jag blev att ta tag i mitt pysselrum! Har inget syrum men ett litet krypin som ska bli ett pysselrum med grejer högt och lågt! Gillar verkligen färgsorteringen och det var ju supersnyggt att texta storlekar på lådorna!

    Hoppas du får en fin start på veckan! Kram

    SvaraRadera
  9. Hej Mia!
    Vad fint och välorganiserat du har det i din syhörna!!

    Lilla Vera var här och hälsade på sin moster idag. Hon hade sina Kinokobyxor på sig,hon hade tydligen vägrat ta på sig något annat än dem, hihi! Hörde från syrran att hon beställt de fina tofflorna oxå:)

    Stor kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Vilken ordning!! Önskar att jag hade hälften så fin ordning på mina sygrejor... - blev oerhört inspirerad - måste vara så mycket enklare att jobba i ett sånt syrum!
    Ha en riktigt bra vecka,
    kramar Marie

    SvaraRadera
  11. Och jag som har alla mina trådrullar i en plastlåda huller om buller.... Och här trampar man inte omkring med toa papper under foten, utan två meter tråd. En sån trådhylla måste jag se om man kan få tag i här, men det kan man nog glömma.... Och TACK för awarden, blev jättejättejätteglad....

    SvaraRadera
  12. Så fint du har fått det!!!! Holder på å lage egen sykrok på soverommet, så takk for inspirasjon!!

    Så koselig at du ville bli med på min giveaway!!! Det varmer.. Siden du linker, er følger og har skrevet en kommentar får du 3 lodd :) Lykke til!! Legger meg til som følger hos deg også, jeg gleder meg til å følge deg :)

    SvaraRadera
  13. Oj....vilken fantastiskt underbar ordning. Jag blir alldeles mållös. Så fint du har!!!

    Ha en go måndagskväll - kram!

    SvaraRadera
  14. åh vad fint och prydligt, och mysigt! Vi ska snart flyrra så då får jag oxå mer plats för mina grejer, längtar!

    Har ingen aning om varför du får mail när du skriver kommentar hos mig... ingen annan har nämnt nåt sånt. konstigt. jag vet ju inte ens vad du har för email... hoppas det löser sig.

    SvaraRadera
  15. Men vilket underbart syrum. Själv sitter jag ute i vårt enda förråd och trängs mellan frysboxen och pant-insamlingen, typ. Tack för all inspiration du just gav mig och för en underbar blogg.
    / Erika (Little Tia bloggare)

    SvaraRadera
  16. Underbart syrum:) jag kommer själv att göra ett syrum i höst när min son flyttar hemifrån. Länkar till din blogg från min blogg för jag tycker den är full av inspiration och ideer så jag kommer fortsätta följa den.. /Camilla

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!