söndag 17 januari 2010

Klänning till mig


Har inte visat någon bild på klänningen jag hade på mig på kusinens bröllop. Den blev lite för stor och jag fick sy in den några gånger och ett skärp behövdes för K tyckte jag såg gravid ut annars eftersom den var så vid.
Tyget är från Ohlssons vår- och sommarsortiment och finns tyvärr inte kvar längre men det kommer nog in nya fina snart igen. Det är ett tunt bomullstyg som alla klänningar från Kinoko har. Den tunna bomullen är faktiskt skönare att ha på sig än trikå eftersom den är så tunn, mjuk och svalkande, speciellt på sommaren. Svår att hitta men när jag väl hittar en så köper jag mycket av den.


Nästa helg skall jag på Formex på Stockholmsmässan för att titta på tyger. Det är några stora tyggrossister som jag beställt tyger av tidigare som kommer att vara där. I år tänkte jag även köpa garn och mera spets i flera färger.
Det kommer att vara mycket inredning där också men det är inget jag får köpa eftersom jag varken har en blomsterbutik eller inredningsbutik (men det är kul att titta).

Nu skall jag sy klart några beställningar och ett par jeansbyxor till Elliot som jag gjort av ett par av mina gamla jeans. Bilder kommer imorgon.


12 kommentarer:

 1. Så fin klänningen blev - läckert tyg!

  SvaraRadera
 2. Klänningen är jättefin och vilket fint tyg.
  Vad hade du utanpå och hade du någon väska?
  Snygga skor! I like the outfit!

  SvaraRadera
 3. Klänningen var urläcker! Jag ska ta mig tid detta året att sy mer till mig själv. Har en del tyger som ligger och väntar. Förstår inte varför jag inte syr mer till mig själv, är ju mer van att sy och konstruera damkläder än barnkläder. Men jag antar att det är mer inspirerande när syendet är en utmaning. Åh du inspirerar mig att ta tag i det nu. Har du några tips på bra tygaffärer eller framför allt nätbutiker. Här i Malmö finns bara Stoff och Stil och de har inte alltid det tyget man vill ha. Lite mer speciellt tyg. Jag vet att Furulunds hade nätbutik men den stängde de ner synd. I Malmö fanns Ohlssons innan men den gick inte längre pga Stoff och Stil. Ha en fortsatt fin helg! /petra.h

  SvaraRadera
 4. så kul att få gå på Formex, lycko dig!

  Kram L-L

  SvaraRadera
 5. Klänningen var ursnygg, läckert tyg! Lyckliga du som får gå på Formex...

  SvaraRadera
 6. Så fin du är i din vackra klänning! Du är ju bara såå duktig!!!
  Vad kul att jag inspirerat dej att göra skrinen vita! Dom blir så fina då. Hoppas knopparna dyker upp!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Speciellt fint med den höga midjan och den vida kjolen. Gud va kul att gå på tygmässa förresten. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Tack för din titt hos mig*L*
  Jag är bara inköpare på mässan*L*

  ha de
  annbritt

  SvaraRadera
 9. Den var som alla andra bedårande, vilket fin tyg! jag tycker sitter perfekt på, inte ska man så tätta kläder i vår alder, och du K, du vet inte hur det känns, att ha så fin sälskap, snygg och duktig, man hittar inte samtidig en fru med dem två egenskaper. jag skulle nog se ut som ett korv, men du ser ut som en alv i den. vackert!

  SvaraRadera
 10. Så snygg!! Jättefint fall precis som du skriver. Är det svårt att sy i slinkigt tyg? Har fått ett 50-talstyg av min mormor, men vågar inte klippa i det än eftersom jag är rädd att sabba det...

  SvaraRadera
 11. Hej!! Ååå jag vill också gå på Formex. Kanske skulle försöka att ta mig dit någon dag under helgen. Vilken dag ska du dit? Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!