tisdag 26 januari 2010

Nya tyger


Idag kom tygerna jag beställde på Formex det blev en del pysslande i det överfulla rummet som just nu är upp och ner. Jag har rullat upp några av tygerna i platta balar istället för långa rullar eftersom de tar så mycket plats annars. Det blev ett blommigt tyg sedan är det mycket blått, vitt och svart. Det kommer att komma en del tunna sköna Emilskjortor till sommaren.


Jag hittade även ett svart jeans/denim tyg som kommer att fylla ut jeanssortimentet i vår. Hittade även lite tunna fina poplintyger som kommer att bli kjolar och kanske klänningar till vuxna . I ett av de blåa tygerna kommer jag sy en sommar skjorta till Kenneth.


Här är lite smygvisningar för er som är nyfikna på kjolarna och klänningarna till vuxna som kommer till sommaren. Och nu har den svarta spetsen kommit som jag väntat på och den skall få en plats på en gravidkjol jag syr till Vardagslycka . Bilder kommer senare i veckan när den är färdig.


Nu skall jag upp och sy, rita mönster, pyssla, städa och rensa i syrummet så kanske det kommer fler bilder i morgon.


14 kommentarer:

 1. Vilka härliga tyger och fina bilder från syrummet - hoppas du får städat och fixat i resten av rummet (det hoppas jag även för egen del, för oj vad jag har stökigt där jag sitter och syr...)!

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!
  Vilka fina tyger, jag gillade speciellt det blommiga på den första bilden!

  Nu blir jag moster igen när som helst, syrran har åkt in till BB nu ikväll efter att vattnet gått! Är så nyfiken på om det blir en pojke eller flicka:)

  Kunde inte köpa något i antikaffären i lördags även om jag hade velat, plånboken var tom, hihi! skönt att lönen kom i måndags!


  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. Ooh, tygporr! :D Det ser ut att vara väldigt fina tyger! Själv åker jag till "Skroten" och köper tyg på lördag, inte riktigt lika flärdfullt som att köpa på Formex... ;)

  Roligt att du gillade vår "ruckelblogg", vi kämpar på. Eller vi kommer att kämpa på när isen har smält och vi väl får komma ut till ön igen...

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att se allt fint du kommer sy av tygerna!

  Hela vetekärnor finns i hälsokostaffären och hälsokosthyllan i mataffären i små förpackningar eller hos Granngården, f d Lantmännen i stora säckar, då s k fodervete.

  SvaraRadera
 5. Jag ser fram emot resultatet! Det blir nog fler beställningar efter detta. Börjar se ut som en tunna.

  Vet du att barn är nog bäst i sammanhanget för de brukar säga vad de menar. De är inte så konstlade som vi vuxna.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina tyger - ska bli spännande att se vad som kommer ut av dem...
  Lät himla mysigt med Emilskjortor!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Det blommiga var väldigt fint! :)

  SvaraRadera
 8. Va fint du har i ditt syrum! Inspirerar mig till lite bättre ordning med mina pärlor och smycken. Mycket roligare att jobba då!

  Tack för tipset om Nordiska muséet. Tror nog att Julia skulle gilla det!

  Emilskjortor - åh, vad gulligt! Synd att pojkarna är för stora:(

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. men, mia, vad fina alla, och ser fram emot med spänning vad som kommer, spetsar äslkar jag, så jag mest sugen på kjolarna, men emilskjortor också är så himla fina, jag vill ha en pojke!

  SvaraRadera
 10. Mmmm, så mycket härliga tyger. Hoppas du får ordning på alltihop - tror jag att du får när vi såg övriga förvaringen i syrummet häromdagen:)

  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 11. Å, vilka härliga tyer! Arbetar du fulltid med Kinoko eller har du ett annat arbete vid sidan om? Låter i alla fall underbart att att kunna arbeta med sitt eget=)

  Ja, min sambo är utbildad snickare och har renoverat en hel del, både hos oss och åt andra men han jobbar som inköpsansvarig på ett byggföretag. Jag har verkligen tur som har en så kunnig sambo=)

  Sköt om dig! Kram

  SvaraRadera
 12. vad härligt! ska bli jättekul att se vad du skapar av dessa fina tyger. Mysigt med emilskjortor, det har jag ocksa funderat pa.

  SvaraRadera
 13. Vad fina tyger! SKa bli spännande att se vad du hittar på! Ha det finemang! /petra.h

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!