tisdag 19 januari 2010

Pelargoner, tofflor och gungstol för barn

Idag tänkte jag visa några bilder på vår trappa och hallen på övervåningen. Där står denna röda söta gungstol som vi köpte några år innan vi fick barn. Den har hängt uppe på väggen i tidigare lägenheter men nu har vi plats för den på golvet.

I ligger en kudde som Kenneth har haft sedan han var liten.


Ett fint märke på ryggstödet och jag vet inte när den tillverkades men det känns lite 50-tal och det verkar som den kommer från USA. I bakgrunden ser ni lite av Elliots rum som är lite 50-talsinspirerat, men det är inte riktigt färdigt så fler bilder kommer en annan dag.

Går man ner en bit i trappen står mina pelargoner där och väntar på att sommaren skall komma så att de får flytta ut igen. Det är meningen att de ska vila nu för att orka blomma i sommar men de har stått i fönstret och fortsatt växa hela vintern. Så nu har de hamnat på trappan där det är lite mindre sol. Jag har lindat silkespapper om de svarta krukorna så det inte skall se så rörigt ut.

En bild uppifrån, nu har jag äntligen hittat en bra plats till tofflorna och de står faktiskt där hela tiden. Ibland rasar de ner när man skall bära upp eller ner något stort och kommer åt dem. Tidigare har de legat lite överallt men de var lite jobbigt när de låg utspridda i barnens rum och vi inte hittade dem bland leksaker, under sängen eller i varandras rum. Trappan är halvmålad och nu är det trappstegen som väntar på att få slipas och målas kanske till sommaren.

Krukan i trappan är så här fin men det syntes varken med svart kruka eller vitt silkes papper. Tittar man nära ser man det. Krukorna är från Miljögården och är köpta från min favoritbutik här; Tre små rum heter den och ligger i Fullersta (Huddinge), hon har tyvärr ingen nätbutik.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig trappa ni har! Extra fin med mystofflorna ;). Har kommit fram till att mitt hus inte är ett "pelargonhus". Har mördat över 30 plantor i varierande stadium. Begriper inte vad jag gör för fel, har tom gått kurs (!). Men hos dig måste de verkligen trivas.

  Och gungstolen var himla söt! Ser fram emot att få se rummet så småningom.
  ha en fin kväll!
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig gungstol Mia! Kudden passar perfekt. Vad fint ni har det.

  SvaraRadera
 3. Kul att få kika in lite hos er :)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder - jättefint! Du har något att hämta på min blogg...
  Såg att du redan blivit uppmärksammad - men jag tycker du är värd ytterligare en...
  Kram Marie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!