söndag 28 februari 2010

Bokhyllan i syrummet är färdig



Nu är äntligen bokyllan färdig i arbetsrummet, denna hyllan står på ena kortsidan av bordet. Ni har ju tidigare fått se sakerna i hyllan allt eftersom jag gjort om dem och nu är alla saker klara. Blev faktiskt riktigt nöjd. Vill ni se flera närbilder på sakerna i hyllan kan ni gå in här.


Några spikar på väggen där linjaler och kurv mallar får hänga så jag lättare skall hitta och nå dem när jag gör mönster. Idén med spets i burk är tagen efter fembarnsmamma jag tyckte det var ett smart sätt att förvara gamla små spetsbitar.


Ännu en IKEA moppebyrå har målats vit och fått text efter innehåll, lådan längst ner är full med verktyg som hammare, tänger till tryckknappar, saxslip och håltång. En liten låda uppe är till för saxar och de andra har jag inte riktigt bestämt vad de skall heta eller om de skall få bo kvar i lådan.


Sista hyllan är till för pennor, sudd, penvässare och andra bra att ha saker. Glasburkarna är gamla rom och sill burkar från Abbas och de har fått små virkade hattar, i ligger säkerhetsnålar, pärlor och hårclips. Gamla krosssadetomat burkar fick bli pennburkar.
Det är inte så här städat i resten av rummet bordet som hyllan står på är så fullt att jag inte får plat.

Har haft mycket i helgen men tittar in hos er andra ikväll nu skall det sys byxor till pojkarna så högen på bordet minskar. Jag har fått lite sytid idag Kenneth är på Torget med barnen.

Glömde skriva att den fina gröna klänningen som Juliette hade på sig lottdragningen kommer från Made by mama.

20 kommentarer:

  1. Åh vilken fin hylla du har gjort dig! Själv har jag rena kaoset just nu i mitt syrum, men jag arbetar på att få lite ordning:)

    SvaraRadera
  2. Åhh vad fint det blev med din nya hylla!
    Fiffigt med konservburkarna!
    Hoppas du också får en underbar Söndagkväll!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  3. Så fint det har blivit - ordning och reda! Har också band och syattiraljer i fina burkar i min syhörna men de har liksom försvunnit under all "bråte" :)

    SvaraRadera
  4. Åh, for en herlig orden!!

    Og så søte barna dine var på loddtrekningen:)

    SvaraRadera
  5. Vad fint det blev! Det är så man vill komma hem till dig och pyssla om man skulle bli insläppt i detta rum...är inte säker på det när man har tummen mitt i handen! :)

    SvaraRadera
  6. så rent och fint, kinoko ska det va´

    SvaraRadera
  7. Vad snyggt det blev och vilken ordning du har! Jag gjorde i ordning en syhylla härom veckan men det är redan kaos och jag kan omöjligt få plats med symaskinen *hihi*. Det fanns ingen vit sån duk på Nisses där jag köpte min duk, men jag har hört att ICA-Maxi har såna i vitt. Börjar oxå så smått fundera på om det inte skulle vara kul att ha en i vitt oxå för att kunna byta lite. Kvalitén är huuuur bra som helst. Än så länge har varken paprika eller tacos fastnat på den. Verkliga eldprov... Tack för din snälla kommentar och dina tips. Ska prova stryka i morgon.
    Ha en skön söndagskväll!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  8. Vad snyggt det ser ut! Ser lockande ut att gå in och jobba i ett sådant arbetsrum. Ett bra sätt att snygga till gamla burkar med virkade hattar.

    SvaraRadera
  9. Åh herregud...nu ska man få dåligt samvete också ;-) *hehe*

    Snacka om att du har det fint i syrummet. Det är verkligen kul att hålla på när man vet var man har sina prylar.

    Sen är det också så att det är roligt när man har det man behöver hemma. Om man får för sig att göra något och så måste man jaga grejor så hinner lusten i bland försvinna, ungefär som att baka men man inte har alla ingredienser hemma.

    Jag måste faktiskt ta tag i det där snart så jag hinner få lite ordning på mina sysaker innan det är dags att vara ute och hålla på med renovering av uthuset.

    Nu ska jag snart gå upp och lägga mig för i morgon är det vardag igen och jag blir ensam för Fredrik ska till Danmark och jobba en vecka till.

    Ha det gott i ditt välstädade och inspirerande syrum!

    Kramar,
    Maria/Javabönan

    SvaraRadera
  10. Åh vad snygg bokhylla du gjort i ordning. Måste ju vara roligt att sy och pyssla på i det rummet! Smart att använda gamla konservburkar, allt behöver ju inte vara nytt och kosta pengar. Kul att du gillar retrogalgen i mitt senaste inlägg på min blogg och att du har flera likadana! Skulle säkert bli ännu snyggare att klä om den i ett vackert tyg. Är lite nyfiken på om du sysslar med "Kinoko" på heltid?

    SvaraRadera
  11. Hej Mia!

    Vad fint det blev i din bokhylla i syrummet. Det känns alltid extra skönt när man får lite ordning och reda på torpet. Vad sött det var med spetsen i burken. Moppelådor är oerhört praktiska. Har gjort en liten byrå av två stycken sådana i vår hall. Perfekt för allt småpryttel.

    Hoppas att du får en skön start på veckan!

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  12. Oj vad fint, och vad härligt med lite ordning och reda. Här är det kaos ibland sygrejorna. Kaos överallt faktiskt, men det finns ju ingen plats att lägga grejor på!!! Förutom alla horisontella ytor förståss...

    SvaraRadera
  13. Vilken härlig hylla i syrummet! Både inspirerande och organiserat. Så söta små hättor i vitt till de små burkarna! Att förvara spets (och annat fint) i glasburkar tycker jag är super, det blir ögongodis. Men nu har jag mer spetsar än burkar - ett trevligt problem iofs...

    Nu måste jag stöka klart i vårt arbetsrum så att jag också får så där fint!

    Ha en fin måndag!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej! Så fint du har det i ditt arbetsrum. Så välstädat har absolut inte jag det. det är rätt så rörigt faktiskt. Var på IKEA igår och drömde mig bort bland höj och sänkbara bord och saker till ett framtida syrum. Det börjar bli jobbigt att stå och konstruera mönster vid matbordet, det är så lågt och man vill ju gärna stå upp. Alternativet är ju att krypa omkring på golvet! Vad roligt med videon när ni drog vinnarna i tävlingen, så kära barn du har. Ha en fin vecka! /petra.h

    SvaraRadera
  15. Vilken ordning och reda!! & så snyggt allt blev.. Kanon fint & alla saker har sin plats!
    Önskar dig en underbar vecka!
    Kramen Cilla

    SvaraRadera
  16. Verkligen ordning och reda!! Jag får dåligt samvete nu ;=
    Ja Leilas bakbok kan jag verkligen rekomendera. Enkelt och smidigt =)
    Vilken hejjare du är på att sy!!! Jga är inte ens i närheten av dig =(
    Jag kommer tillbaka hit!!!
    Kram Fia

    SvaraRadera
  17. Så fint du har gjort!!!
    Jag skulle älska att ha sån där ordning hemma hos mig... Ett eget smyckesrum - det vore drömmen! Eller åtminstonne ett eget litet arbetsbord. Just nu är jag på köksbordet och det fungerar INTE särskilt bra:(
    Kanske kan du komma hit och organisera mina pärlor och kedjor och verktyg...?

    Ha en bra måndag!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  18. Vilket vackert och romantiskt namn din dotter har. Jättegulligt!

    Du har gjort såå fint med dina pysselsaker, underbar inspiration

    Kram LEna

    SvaraRadera
  19. Hej!

    Kikade in hos dig för första gången idag och jisses va duktig du är på att sy, förstår verkligen att du behöver en fin pysselhörna för att hålla ordning på att fint småplock!!

    Bröllopsklänningen var UNDERBAR och dina barnkläder är ju såå charmiga, de klänningarna du säljer görs de i olika storlekar?

    Ha en fin dag!
    Kramar Linda

    SvaraRadera
  20. Vad fint det blev! och vad smart att sätta text på byrålådorna så att man enkelt ser vad som är i vilken.
    Hoppas du fått en bra start på mars :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!