måndag 15 februari 2010

Mitt syskrin är färdigt


Då var mitt syskrin färdigrenoverat lite vit färg och nya knoppar. Jag tog över det efter Kenneths mormor, jag har faktiskt sparat mycket av hennes saker till syrummet och även hans farmors saker finns där. Jag vet inte vad som kommer från vem men det spelar egentligen ingen roll, de passar så bra tillsammans. Bilderna är tagna i vardagsrummet på vardagsrumsbordet som är fyllt med ljus.


Några gamla saker som ligger kvar, några används och en del ligger bara där och ser fina ut. Det som används är bl a kritorna, måttbanden, prylen och fingerborgen. En del saker vet jag faktiskt inte vad jag skall göra med, som den där grejen bredvid den gamla saxen. Det ser ut som en spruta i trä, någon som vet vad det är?


Nya knoppar som Kenneths pappa hjäpt mig med, det är egentligen garderobsknoppar från Indiska och var därför för långa. Han kapade dem och kom även med nya skruvar. Jag började såga med en slags metallsåg som var ganska värdelös, det skulle nog ha tagit flera månader för mig att såga en. Tack snälla du för hjälpen!
En gammal ärvd magnecylask i plåt får fortsätta vara nålask för jag tyckte det passade så bra.

Det var faktiskt Cilla med bloggen Vit som snö som fick mig att göra om den. Jag är så glad att jag hittade till hennes fina blogg med massa roligt pyssel. Tittar ni in måste ni kicka på hennes fina spetstelefon. Hon har tyvärr tagit en liten bloggpaus, men bloggen finns kvar.

Hade en före bild som jag inte hittar men syskrinet var i björk med björkknoppar, ett helt vanligt syskrin alltså. Tar alldeles för mycket kort nu när jag börjat blogga så det tar tid att hitta gamla bilder.
När jag ställde den på hyllan i arbetsrummet kändes den lite för vit. Kanske skulle ett par knoppar i rosa passa bättre. Någon som vet var jag kan hitta rosa knoppar?

Tack så mycket för alla snälla kommentarer om polkagrismattan. Hoppas ni gillar den nya mormorsmattan lika mycket.
Och glöm inte bort min tävling, här hittar ni den. Det kan kännas som lång tid men helt plötsligt är det den 26 februari....

12 kommentarer:

 1. Hvor er det fint - jeg har selv et i orange, som jeg købte brugt i sommer og som jeg er rigtig glad for og så synes jeg det hygger:-)

  SvaraRadera
 2. Så fint syskrin!!!

  Tusen takk for koselig kommentar, vi hadde det utrolig skøy på aketur!

  Klem

  SvaraRadera
 3. Ett sånt syskrin hade min mormor oxå, nu har min mamma det. Det är en sån fin känsla att ha fin, ärvda saker.

  Angående din kommentar hos mig så kanske det kan bero på att jag ibland börjar skriva på ett inlägg men sen inte avslutar det förrän flera dagar senare... det måste jag kolla upp i så fall.

  SvaraRadera
 4. Så nydelig syskrinet ble - godt jobbet :)

  SvaraRadera
 5. Fint syskrin!

  Ang. galgen: Jag har virkat två "tuber" och trätt på från båda håll och sedan näst ihop på mitten (och en liten tub till "skaftet")...pilligt!

  SvaraRadera
 6. Mmm så fint syskrinet blev i vitt. Extra roligt att ha gamla vackra saker i det också, gillar magnecylasken (tycker mig minnas att mamma hade en sådan till knappar). Och skall bli spännande att se din andra matta!

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen vacker med gamla syskrin.


  Ha en bra dag
  Hälsningar Louise
  www.louisealexandersson.se

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Tack för att du tittade in hos mig! Det är ett jättejobb att ha butik!, puh!Så tänk riktigt noga igenom innan du startar. Webbutik är ju inte alls samma sak, lite lugnare!
  Vilket fint syskrin du gjort! Jag älskar min atelje, det är på ca 30-32kvm, sköööönt! Ha det så gott och titta gärna in hos mig igen!
  kramis, ida.p

  SvaraRadera
 9. Vad fin den blev och vad inspirerande det måste vara att sitta i det rummet att sy med alla dessa kvinnors närvaro på sina sätt...

  ha en fin fet-tisdag!

  SvaraRadera
 10. Det blev riktigt snyggt. Fint och stilrent. /petra.h

  SvaraRadera
 11. så fint! jag har samma syskrin men utan renovering, likaså mina kökstolar, jajaja. hur har du inne på bh? där behöver jag verkligen en renovering, hehehe

  SvaraRadera
 12. Hej Mia!
  Vad fint ditt syskrin blev o en sån söt liten ask:)


  Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!