söndag 14 februari 2010

Polkagrismattan är nu färdig


Polkagris mattan har nu fått flytta in i Juliette och Leonards rum. Den blev mindre än vad jag trodde tänk att det är ett helt påslakan i den lilla mattan. Det vita skåpet har vi tagit över efter Kenneths mamma och det rymmer dockkläder och leksaker.


Eftersom det är alla hjärtansdag passade detta inlägg ganska bra med hjärtkudde som jag fick när jag slutade på Ikea och en hjärtlampa efter Kenneths lilla syster.
Överkastet är en större variant av den lilla bebyfilten som finns på hemsidan, jag tycker att det ljusblåa är så fint ihop med det röda. Juliettes bebis har ett likadant överkast och det är babyfilten.


Tycker att mattan är finare mot ett vitt golv men jag känner inte riktigt att jag orkar måla några golv just nu.


En liten detaljbild på de små öglorna runt mattan och de härliga röda nyanserna som blir många eftersom tygbitarna vrider runt när man virkar. Jag har börjat på nästa matta och den skall till tvättstuga blir förhoppningvis färdig i veckan. Känns som jag har en jättehög med olästa tidningar nu när jag virkar istället för att lästa på kvällen innan jag somnar. Kanske dags att säga upp en prenumeration.


Under sängen finns två sådana lådor fulla med duplo den bästa leksaken. Lätta att städa upp, kreativ lek och passar både pojkar och flickor. De kan faktiskt sitta en hel dag och bygga hus, affärer och djurparker, och det bästa är att mamma och pappa också tycker att det är roligt att bygga.

Jag hade ju tänkt att visa mina hemsydda sailor jeansbyxor men de blev inte riktigt färdiga vi har haft storrensning på vinden, klädkammaren och vårat sovrum. 7 lådor med kläder har rensats ut och skall skänkas bort eller bli något annat.

Måste bara skriva ett roligt ord Leonard sa igår. Det är inte alltid så lätt för barn att uttala långa ord och i går efter badet ville han se på esebiesibalen och det betyder melodifestivalen.


Trevlig alla hjärtans dag önskar jag er alla som läser min blogg.

23 kommentarer:

  1. Men gud så fin den blev!!!! De avslutande öglorna runt om ramar in mattan på ett jättefint sätt. Efter mitt badrumsmattaprojekt funderade jag på att testa att göra en avlång hallmatta i samma teknik....har dock inte blivit av än...så mycket annat som kommit emellan. Jag är periodare...stickning, virkning, fotografering å sömnad...men nun blev jag faktiskt lite inspirerad till att ta upp virkningen igen. Tack för det:)

    SvaraRadera
  2. vad fin den blev. här ska klippas mattrasor!!

    SvaraRadera
  3. Å nu blev jag inspirerad att virka mattor, det verkar kul! Visst är det roligt med nya ord och språkliga missuppfattningar? I fredags när vi åt middag sa Julius: kan jag få mer varulvar tack? (vi åt vårrullar)

    SvaraRadera
  4. fin matta! Jag gillar inte att virka, men min man har tänkt virka en rund matta till vår dotters rum! kram, ida.p

    SvaraRadera
  5. Vilken fin matta!! Än en gång måste jag berömma dig.. Du är så duktig!! Jag önskar jag hade lite mer tålamod.. hmmm
    Önskar dig en underbar alla hjärtans dag!!
    Kramen Cilla

    SvaraRadera
  6. Superfin matta! Passar så fint i rummet. Smart sätt att återanvända lakan. Ha en fin alla hjärtans dag!

    SvaraRadera
  7. Jättefin matta, jag tycker nog att den såg vääldigt fin ut på trägolvet! Vad är det för nummer på virknålen egentligen...? Hihi, jag har också jobbat på Ikea förresten, i Gbg, i kassan.

    Glad alla hjärtan!

    SvaraRadera
  8. aha, såg nu att det var nr 9 på virknålen.

    SvaraRadera
  9. Å så fin mattan blev! Vad kul! Nu blev jag ännu mer inspirerad att göra ett fösök!

    Hoppas ni haft en härlig helg! Kram

    SvaraRadera
  10. Så fin den blev - nu blev jag inspirerad att göra klart mattan till sonens rum som påbörjades innan jul...

    SvaraRadera
  11. Kom ni iväg och tittade på huset?? Kram Anna

    SvaraRadera
  12. Vad fin den blev. Jag är dock besviken att du inte orkar måla golvet vitt!!!

    SvaraRadera
  13. Hej Mia!
    Himlans söt mattan blev:) Juliette har ett jättemysigt rum!

    Hoppas ni haft en härlig Alla Hjärtans Dag!

    Tittade oxå på esebiesibalen igår, hihi;)

    Stor kram!
    Jenny

    SvaraRadera
  14. Vad fin den blev, mattan! :) Jag har testat att virka med lakanstrasor, men kom inte så långt, det var så stumt. Jag kanske använde fel storlek på nålen? :)

    Duplo och Lego måste ju vara världens bästa leksaker! Jag älskade lego som liten och det är fortfarande det jag blir mest sugen på att leka med om jag kikar in i ett barnrum. Om det inte finns ett dockskåp dvs ;)

    SvaraRadera
  15. Mattan blev ju verkligen fin!!! Upplever dock som du, att det går åt väldigt mycket lakan för att göra lite matta. Till min gick det åt två 90-sängs lakan plus två spjälsängs dito. Öglorna på mattan blev verkligen prickn över i. Vågar inte visa för Emilia för då vill hon också ha en lika dan. Håller med om att duplo är en superleksak! Vi har mängder och behöver bra förvaring, nu har jag ju fått tips på det också. Tack!

    Kram

    SvaraRadera
  16. Har du verkligen virkat den mattan?? Den blev ju såååå söt!!!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  17. Tittade ni på esebiesibalen:)))
    Kul, ibland är det nog bara föräldrarna som kan tyda sina barns språk. Min dotter sa männä när hon ville ha välling, och memmor till farmor. Det är himla kul tycker jag att komma ihåg. Och duplo var också en favorit bland min barn.

    Tycker att mattan gjorde sig himla bra i barnrummet. Jättegullig blev den.
    Ha en skön och härlig dag.
    //Camilla

    SvaraRadera
  18. Oj oj vad fin mattan blev! En sådan kan jag tänka mig att göra! Apropå virkning...jag lärde min sambo att virka luftmaskor omkring jul i år. Han virkade virkade och virkade...till sist var det 10 meter med endast luftmaskor. Hi hi det var himla gulligt, men nu blir det inget av det. Typiskt män...han ville inte fortsätta för han tyckte att det var ett kvinnogöra! Ja ja...ha det fint! /petra.h

    SvaraRadera
  19. Hej Mia,

    Åh vad duktig du är. Jättefin matta!

    Kram
    Nettan

    SvaraRadera
  20. Mattan blev så fin, gillar kanten!
    Min helg gav mersmak, jag tycker du ska unna dig det:-)

    SvaraRadera
  21. Väldigt fin matta!!
    Har du anvánt 1 lakan eller mer?
    Visst ár det kul med alla knasiga ord och andra saker som barnen ságer. Jag började skriva upp allt men har inte gjort det pá ett tag, fár nog göra det igen.

    SvaraRadera
  22. gunilla sundsvall3 maj 2010 kl. 11:43

    HEJ
    Vilken fin matta du har gjort.
    Jag undrar om du dellar med dig mönster på den?
    Jag har så mycke trikåtrassor hemma.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!