lördag 27 mars 2010

En hälsning från Japan

Efter en lång och rörig resa med lite sömn kom vi äntligen fram till Japan. Vi lyckades glömma Leonards flygväska i bilen, min ena fina torgvante tappades någonstans på Helsingfors flygplats och matpåsen med frukost från flyget glömde vi på en bänk. Trots att vi flög på kvällen mellan 17- 02 var det svårt att sova. Elliot sov en timme, Juliette, Kenneth och jag 2 och Leonard 5, han sov till och med under frukost och landning. Han hade även den bästa platsen två egna säten som han låg på.
Nu bor vi hos min morbror i byn Gotemba som ligger ca två timmars bussfärd från Tokyo. I år är det kallare här än vad det brukar vara, mellan 5-10 grader och vi som hade sett fram emot vår och värme men det är på väg. Det jobbigaste är att de bara har värme i ett rum så dörrarna måste hela tiden vara stängda in till det rummet så värmen inte försvinner ut. Det enda rummet med Internet har ingen värme så jag sitter med filt, tjocktröja och tofflor.Fingrarna är så stela att jag bara skriver lite kort idag och visar en bild på Fuji (4000 m) som vi tagit idag då berget/vulkanen kände för att titta fram, den har inte synts tidigare pga moln. Körsbärsträdet är en tidig variant och inte lika fin som de som blommar senare (enligt japanerna).
Jag har en ny klänning och puffbyxa som syddes innan jag åkte och massa fler bilder att visa men det får bli en annan dag.

Tack för alla fina kommentarer på börsen och kul att så många vill vara med i tävlingen.

12 kommentarer:

 1. Det låter ändå som om ni har det bra, men lite kallt. Ser fram emot att få se mer av er resa. Njut nu, blogga i filt och tofflor är kanske ingen hit.

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Åh, Mia! Jag saknar dig redan... Känns lite tomt utan min bloggkompis.

  Hoppas att ni snart får det varmare. Jag är sååå nyfiken på hur det ser ut så du får försöka värma upp dig med en kopp te så du får lite fart i fingrarna och kan lägga upp lite bilder *blink*.

  Ta hand om dig och familjen!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Det låter som ni fått en lite skakig start på er resa. Men då kan det ju bara bli bättre och bättre nu då istället:) Underbar bild på Fuji och lite körsbärsblom...himla vackert! Hoppas värmen kommer snart och att ni får en fortsatt trevlig vistelse. Ser fram emot att få se lite fler bilder sen och även plaggen du gjort inför resan.

  Kram H

  SvaraRadera
 4. Oj lite rörig start på resan, men sådant brukar vara bra tycker jag. Om allt flyter, så blir jag nästan för orolig att ngt extra dumt ska hända. Samtidigt så blir man nöjd när man löser saker som strular! :) Och ni glömde ju bara saker, inget barn eller annat viktigt! ;)

  Det ser alldeles förtjusande ut på bilden, så jag hoppas och ser fram emot många fler bilder från er resa!
  Ha det så himla gott!

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Vad spännande det låter att vara i Japan!! Din mormor måste vara glad att få se er:)

  Ser fram emot fler bilder och inlägg från er resa!

  Håller tummarna i din tävling oxå, börsen är jättesöt!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Jo men det blir så när man reser med tre barn. Hoppas det inte blir lika stökigt tiden ni är i Japan. Önskar er en riktigt riktigt härlig semester och Glad Påsk!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Mia!
  Vad härligt det låter med Japan, trots allt strul... Hoppas verkligen ni vår en riktigt härlig tid där och att solen kommer att skina på er! Spännande att följa er resa!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Hoppas ni får en trevlig vistelse trots den röriga starten. Bilden är vacker på Fuji och körsbärsträdet. Ser fram emot fler bilder och även bilder på dina nysydda kläder! Hoppas ni får värme också och solen får lysa på er! :-)

  SvaraRadera
 9. Ahhh, bilden är underbar! Gå inte och förkyll dig nu gumman! Är grön av avund här hemma i leran!Kram på dig!/Tess

  SvaraRadera
 10. Det där berget har jag velat besöka sedan jag var liten (kanske är det tom ditt fel att jag har sån travel bug). En dag ska även jag dit :)

  Hoppas att ni har det bra.

  Stor kram

  SvaraRadera
 11. Skönt att ni är på plats efter en jobbig resa. Hoppas det snart blir lite vårligare för er. Ska bli så kul att träffas sen o utbyta resupplevelser!!! Hälsa alla. Kram!

  SvaraRadera
 12. ÅÅÅ vad underbart vackert det ser ut! Och ni verkar ha en livsupplevelse.Härligt för barnen att få uppleva detta tillsammans med er och ni med dem. Ha det underbart. Jag har inte hunnit läsa allt då jag har ont om tid men ska försöka vid ett senare tillfälle. Stor kram till er alla.

  Lotta i Solgård!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!