torsdag 18 mars 2010

En sjal och dålig hamburgare

Jag har haft några dagars paus bloggen och det har berott på en dålig hamburgare jag åt på McD i tisdags. Vi hade varit och hämtat passen och köpa lite baskläder till barnen inför resan helt plötsligt var klockan middagsdags och vi hamnade på McD. När jag skulle äta hamburgare sa jag till Kenneth att de ser lite konstig ut dessutom var den geggig han tyckte jag skulle byta ut den men eftersom den inte smakade konstigt åt jag den ändå. Efter två timmar fick jag jätteont i magen och tre timmar senare kom allt upp igen. Hela onsdagen mådde jag jättedåligt och sov nästan hela dagen. Men på kvällen var det ett möte som jag kände att jag ville vara med på så jag åkte in till stan och det gick bra, mer om det kommer en annan dag. Så här har det inte hänt så mycket men denna sjalen syddes och fotades i måndags.


Vitt bomullpoplin med en spetskant, hoppas ni inte har tröttnat på mina spetskläder för det kommer mer. I detta tyget tänkte jag även sy en klänning.


En detaljbild hur jag sydde fast spetsen, först overlockade jag runt därefter har jag vikt upp overlockkanten (går bra med vanlig zigzag också) och lagt spetsen på då syns inte overlock (zigzag ) kanten. För att hålla allt på plats gjorde jag en till stickning .

Detta får bli en liten accessoar till vår utmaningen hos Tokigt å likt.

15 kommentarer:

  1. Aj, matförgiftning är inge vidare. Tur att du känner dig bättre nu. Och vilken tur att det inte skedde precis innan resan. Vi ska iväg på lördag så jag är lite nojjig just nu, säger åt barnen i tid och otid att tvätta händerna och sitt inte nära någon som är sjuk i skolan och så vidare,och ät inte på Mc Donalds, hi hi. Vet inte om det hjälper men då har man i fall gjort sitt bästa.
    Men sjalen blev jättesöt, du är så himla duktig du.
    Ha det bra.
    Camilla

    SvaraRadera
  2. En kollega hade något liknande på sig igår och då tänkte jag precis, nåt sånt kan man ju sy! :) Fin.

    SvaraRadera
  3. Urtjusig...minner om forna dar! Låter ju jättejobbigt med matförgiftning...skönt att du är OK igen:)

    SvaraRadera
  4. Din stackare! Jag trodde du hade försvunnit in i syverkstan för gott... *blink*. Vilken söt liten sjal, jag älskar vitt och spets så det kan det aldrig bli för mycket av! Tur i oturen att det inte var magsjuka och hela familjen drabbades... Åh, vad jag är äckligt positiv hela tiden *haha*. Ta hand om dig!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  5. Aj då, hoppas du mår bättre nu!!
    Inte ledsnar vi på dina spetsar - skirt o vackert.
    Ha en bra torsdag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Nämen.....usch då, stackars dej! Vilken dålig reklam för mac donalds, de som skryter så med sina fräscha råvaror :-/.

    Vilken snygg sjal, får mej att tänka på Snödroppar (alltså blomman som heter så). Ser fram emot mera spets!

    SvaraRadera
  7. Söt sjal - kan aldrig bli för mkt spets :)
    Bäst att jag slutar surfa runt på bloggar nu och tar itu med vårutmaningen jag med :)

    SvaraRadera
  8. Jag tröttnar i alla fall inte på spets så bara ös på! Jag funderar faktiskt på hur jag skall kunna kombinera in lite gammal spets på mina virkade kuddar (japp, det har blivit fler...). Jag virkar ihop dem. Är ju så kass på de olika virkningarna så om du ursäktar beskriver jag bara hur jag gör; det vita garnet ligger i en maska om nålen, sedan i med virknålen i det blå garnet (genom både fram och baksida på kudden) fånga upp den vita garntråden och gör en vanlig maska. Måste surfa runt och se om jag hittar någon bra beskrivning. Eller fota hur jag gör :) Så fortsätter jag runt om. Skall de tvättas är det bara att repa upp det vita garnet och göra om tänkte jag.

    Virknål och garn är ju lättare att ta med sig på en resa och jag kan tänka mig att du måste ha något kreativt att göra även på resande fot.

    Ha en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Så mycket vackert du syr, själv har jag inte ens fått symaskinen på plats men till helgen då banne mig. Just nu syr jag bara inne i huvudet. ;-)

    Tråkigt med matförgiftning, de gör ju ondare än magsjuka men brukar gå över när man fått upp det som finns i magen. Stackars dig! *tröstar*

    Syr du på heltid eller jobbar du och syr på fritiden?

    Önskar en fin helg till dig och de dina! (Ja jag har fredag i hjärnan fast det är bara torsdag)

    Kramar från Gammelbo!
    Maria

    SvaraRadera
  10. Hej Mia!
    Usch, matförgiftning är inte kul! Det fick jag en gång efter att ha ätit en kycklingsallad från Statoil..fy vad dålig jag var efter det..Blä!
    Hoppas du mår bättre nu!

    Jag gillar dina spetskläder:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  11. Æsj da, håper du har det bedre nå!

    Søtt sjal:)

    SvaraRadera
  12. Men usch! Hoppas du mår bättre nu! Jättefin sjal!

    SvaraRadera
  13. Men FY! Tur att du känner dig bättre nu. Och att du har några dagar innan resan att återhämta dig på.
    Ingen fara att jag tröttnar på spetsbilder i alla fall.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  14. Men guuuud vad hemskt! Jag som lider av bacillskräck får rysningar av berättelser om dålig mat! Usch! Hoppas du mår bättre!
    Vet du, jag påskpysslar trots att vi åker bort... jag tänker åka till ingenmansland o fylla 40 år!!! O jag som tror att jag är 25...känns inge vidare!
    Jag tröttnar aldrig på vitt o spets o framförallt, jag tröttnar aldrig på dina skapelser! Du är amazing!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  15. Nääää! Jag har iaf inte ledsnat på spets! I löve it! Ryyyys, dålig hamburgare! Ang grönsakerna! Vi odlade också i sommras och då gick det bra att äta allt, sen kom vintern och då droppade den ena grönsaken efter den andra av, men jag försöker med alla knep ;-) men de är ganska duktiga, svårast är just sallader och dyl. Nu ska jg vara lite duktig och få mycket gjort på min lediga dag! Jobbade 16 timmars pass så jag har varit lite mör såhär på morgonkvisten ;-) kram duktiga du!/ Tess

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!