torsdag 11 mars 2010

Kökssoffa med praktisk förvaringHär är vårat kök med röda kläder efter som ni var fler som inte tyckte det var så farligt juligt har jag behållit det röda. Det blåa får komma tillbaka när det blir sommar. Duken är i vanliga fall bara på halva bordet men jag skulle helst ha det så här eller få tag i en plastad vit linneduk, någon som sett det någonstans?


En bild som visar var barnens lilla kök är och det är väldigt praktiskt har jag märkt när man får gäster och de har barn. Ni som har små barn vet ju att man hela tiden måste gå ifrån bordet för de vill gå och leka men här finns det bakom ryggen så man kan äta i lugn och ro. Kanske inte riktigt för det serveras en hel del från lekköket men man får sitta still.


Min egentillverkade griffeltavla och en chilifrukt på tork. Nu har jag äntligen målat min sopskyffel köpte den i Augusti och blev så glad att jag hittat en i trä. Inbillar mig att de håller bättre. Men saker i trä går nästan alltid att laga plast däremot går inte.


Vår fina brandfilt som Kenneth fick i julklapp så bra för någon som mig som lyckats tända eld två gånger och bränt x antal kastruller.


Nu till den praktiska kökssoffan/bänken som vi tagit över efter Kenneths mamma och hon efter sin mamma. Den var brun från början men jag kunde inte låta bli att måla den det enda var att den hade en konstig färg eller lack som gick igenom den vita färgen så soffan är lite svagt rosa. Jag har slipat den innan målning men det verkar sitta djupt ner i träet egentligen ville hon inte att den skulle målas kanske är det därför den inte går att måla över helt.
Under locket ligger våra returer som skall till återvinningen en låda för papper, en för tidningar och en för glas, plast och metall. Hur förvarar ni själva era returer?Idag kom de här väsk och börs klämmor i tre storlekar vad det skall bli av dem får ni se nästa vecka eller en i alla fall.

8 kommentarer:

 1. Hej Mia! Ja visst är är det jobbigt med all återvinning! Självklart vill jag återvinna och dra mitt strå till stacken men förvaringen av det man ska åka iväg med är så himla jobbig. Nu håller vi på att lösa det genom att sambon bygger en stor vit ruffig låda som rymmer tre-fyra pappåsar. På lådan ska jag sy någon sittkudde så att det blir en praktisk bänk också! Vi har ju så himla litet kök så allt som får ta plats där inne måste ha minst två funktionaliteter;-)

  Ha det så bra, kram

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tyckte om spjälsängsskyddet. Vadden jag använde var ganska tjock. Typ 2 cm. Detta för att skydda lillkillens fötter vid ev sparkar tänkte jag. Men problemet är att det blir lite trångt mellan madrassen och spjälorna. Men det funkar.
  Vilken supersmart förvaring för återvinning! Själv fyller jag ett helt högskåp i köket med olika backar. Så ditt system är både snyggt och listigt.
  Ha det gott!
  Kram, Ellinor

  SvaraRadera
 3. Sååå fint du har det!
  Verkligen jättefint!

  Smart förvaring!
  Vi får ha allt ute i ett littet pytterum intill garaget. Där står de i tråkiga pappkassar:(

  Må så gott!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Vilket mysigt kök ni har. Ungarna måste bara älska att kunna leka så nära när du lagar mat. Jag blir helt till mig i trasorna när jag ser den där kökssoffan... Vi har en som är mer trasig än hel som N har lovat att laga, vem vet när. *hihi* Jag har för mig att man kan grunda med en oljebaserad grundfärg först innan man målar över med vanlig lackfärg när det "blöder" igenom sådär. Borde fungera att bara tvätta av med målartvätt, grunda och sen måla med vanlig färg igen. Den var i alla fall huuuur söt som helst! Jag mailar dig i morgon för nu måste jag få min skönhetssömn *blink*
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Har du klippt ut dessa från en tidning, eller bor ni verkligen sådär fint....

  SvaraRadera
 6. Hallå!

  Smart det där med soffan men hos oss som är så stort hushåll med alla tonåringar i bland så skulle det bli ett fasligt lyftande på locket.

  Jag har köpt stora IKEA soptunnor i vit emalj som jag har en påse i och där lägger vi det som ska i väg till sortering. De töms rätt så ofta och läggs i bilen, det får lov att fungera helt enkelt.

  Det finns vaxat linne att köpa, bl a här:

  http://www.hansonsmagasin.se/group.asp?group=78

  Är faktiskt riktigt snygg om man måste ha något lämpligt på bordet. Själv har jag ett gammalt träbord och det är nästan fyrkantigt så det blir att se konstigt ut med duk över hela. Det är egentligen ett gammalt slagbord.

  När man målar gamla trämöbler som har haft färg tidigare så måste man ha speciell grundfärg. Ja, eller måste är väl inte rätt ord men man bör ha det för att inte typ den gamla färgen ska gå igenom. Men det vet de där du normalt köper färg så fråga där.

  Drygt att måla om allting igen men om det stör dig mycket så. Har man andra vita saker bredvid så ser man ju hela tiden hur rosa soffan verkligen är.

  Sopskyffeln var kanonsnygg och trä vinner över plast hundra gånger av hundra. ;-)

  Nu får du och dina goa ungar...jaja gubben också då...ha en kanonmysig helg!

  Kramar,
  Maria

  SvaraRadera
 7. Så kul att få se så många bilder från ditt hus. Det ser så mysigt ut!

  Jo, jag känner igen det där med att få hjälp med bakningen... I onsdags njöt jag väldigt mycket av att vara ensam och få göra allting själv..!

  Ha en skön helg!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Mia, du är så pysslig och duktigt!! Hoppas vi ses snart! Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!