lördag 6 mars 2010

Marängcup till fåglarna


I går var J med pappa på jobbet och jag och pojkarna var hemma och gjorde mat till fåglarna. Jag har haft en förpackning med cocosfett i kylen sedan jul som behövde användas och med inspiration från Hemma hos Semlan gjorde jag marängcup till fåglarna. Chatrine hade använt pepparkaksformar men jag var lite orolig att jag skulle glömma de tomma formarna i träden och de skulle då rosta sedan var det slut på pepparkaksbak. Jag har använt gamla marängcups formar från glasbilen, fruktpure formar och chokladpuddings formar som jag hade i mitt väldigt röriga pysselskåp. Jag har sparat dem till ljus eller tvål tillverkning men nu blev det fågelmat i stället. Fågelmats smeten innehåller cocos fett och färdig fågel blandning från affären. Chatrine har ett recept som ni kan hitta här, jag tyckte att det var för lite fett så jag dubblade mängden men när vi började fylla formarna och mycket rann ut på bordet förstod jag varför det inte skulle vara så mycket fett.


Denna fick jag förra veckan av Vita rosor och förgätmigej och Vardagslyx hos Nilla tack snälla ni trevligt att ni tänkte på mig, precis vad jag behövde efter stolpskadan.


Här är reglerna för att mottaga denna award
The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Här kommer mina 12 inspirerande bloggar!


Jag tycker det är svårt att välja 12 bloggar bland alla fina som jag besöker men vill ändå skicka den vidare så jag har valt några bloggar som är nya för mig och några som är nya i bloggvärlden för i år.

Dessutom skickar jag den vidare till de två fina bloggar jag fått den av.

Hoppas ni vill ta emot den och skicka den vidare det tar lite tid men man blir så glad när man får en. Jag vet att alla snart kommer att ha fått den men vi bloggare är väl värd att få den av någon en gång dessutom är det ett sätt att få andra att hitta till nya bloggar .

Trevlig helg och tack för de omtänksamma kommentarerna om min stolpskada. Jag mår bra nu och är som jag brukar överallt och fixar hemma. Det var kanske naturens sätt att få mig att bara vara i några timmar.

11 kommentarer:

 1. Åh tack så mycket! Gud vad jag blir glad. JÄTTEglad!!!!! Känner mig jättesmickrad och överlycklig! Min allra första award. Ska lägga ut den på min blogg så fort jag har mer tid att sitta här vid datorn!

  SvaraRadera
 2. Grattis till din Award!...förstår att du har fått den...hos dig finns mycket inspiration =)

  Tack för att du är så gullig och skickar den vidare till mig...är ju så ny i bloggvärlden att jag blir barnsligt glad av sånt här. ;-)

  Sitter här med dagens latt och lite paj och glass...och funderar på det där med fågelmaten.

  Jag har nämligen också lite kokosfett kvar i kylskåpet sen tidigare...ska nog kolla på länken till Chatrine.

  Ha det mysigt i dag och hoppas ni får solsken..här lyser det som bara den =)

  *kramar om*

  SvaraRadera
 3. Grattis till awarden!
  Fåglarna blir säkert glada över att få godis. Säkert roligt att tillverka den.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla snälla för den fina awarden! Jag blev jätteglad:) Nu blir det till att klura lite på vilka 12 jag ska skicka den vidare till, vilket inte är alldelens lätt bland alla fina bloggar.

  Vilken härlig marängcup som ni har gjort till fåglarna. Nu fick jag genast lite inspiration och vill också testa:)

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för den fina awarden! Jag blir jätteglad! Skall när jag får lite mer tid över fundera över vem jag skall sända mina 12 st till! Ha en riktigt skön och avkopplande helg!

  SvaraRadera
 6. Hmmmm undra hur många som sitter hemma med ett nästan helt packe kokosfett i kylen. Det brukar ju inte gå åt sådär otroligt stora mängder när man gör ischoklad *blink*. Nu vet jag vad jag ska göra i morgon... Tack för tipset!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Nu måste ju jag också göra mig av med det sista cocosfettet. Fåglarna har dock varit rätt kallsinniga till våra fina kakor. Om jag hinner idag gör nog jag och Em en "bomb", vi också. Såg att någon använde sig av en terakottakruka med sittpinne, det kallar jag avancerat. Men fint!

  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Marängcup - vilken lyx för fåglarna!!

  Ville bara titta in för att önska dig en trevlig söndag!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Tack snälla rara gulliga du för awarden!!!
  Jag är inte så haj på det där med hur man länkar till det ;0) Men jag skall göra ett försök!! Hur är det stackarn med ditt huvud??
  Själv är det dax för magsjuke oro IGEN!!
  Ha det bäst & tusen tack än en gång för awarden!!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 10. Åh, vad rar du är! Tack så mycket! :D

  SvaraRadera
 11. Hej Mia!

  Grattis till den fina awarden och tusen tack för att du tänkte på mig. Jag blir såå glad. Jag blir också väldigt glad över alla rara kommentarer som du lämnar hos mig.

  Hoppas att du får en fin vecka!

  kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!