tisdag 2 mars 2010

Virkfodral i linne


Då var jag färdig med mitt virkfodral. Detta är ett som jag tycker passar mig och mitt hem kanske inte det mest praktiska att ta med sig men det går ju faktiskt att tvätta det. Det är sytt i ett linnetyg och fodrat med ett vitt bomullstyg.

Så här ser innehållssidan ut med lock som har fått en kant av spets och en handbroderad text som talar om vad som finns i. Jag köpte en jättebra penna på Syfestivalen som ser ut som en vanlig bläckpenna men den avdunstar av sig själv efter ett tag. Och fort gick det jag hann inte brodera klart hela texten innan texten försvann. Tur att det bara var två bokstäver kvar.


När jag var färdig med fickorna och började fylla den och kom till min fina trävirknål var den för lång så den får ligga löst. Eller så får jag göra ett till för långa virknålar.


En liten bomullsbit för nålar och saxen har fått en speciell plats. Eftersom jag tyckte att den var så fin ville jag att den skulle synas så det blev en ficka i spets, ett gummiband som håller saxen på plats och ett skydd av plastad duk så spetsen på saxen inte skulle göra hål i tyget.

Jag är inte den första som gjort ett virkfodral/etui här är flera andra fina fodral som jag säkert tagit en del ideer från. IA Nyckelpiga, saltaste bönan, why keep to one project och alla kan sy. Om jag glömt någon så säg till.


Klänning från kinoko.se, där det just nu är 20 % rabatt på hela sortimentet.

Till slut så ville jag bara visa att Juliette har lärt sig virka med händerna och nu fylls huset med långa virkade flätor, även grannens hus. Jag gjorde ett försök att lära Elliot förra året men hans tålamod är inte lika bra som Juliettes. Hon klarade faktiskt av att virka lite med nål men tyckte att det gick lite fortare med händerna så hon la bort virknålen.

17 kommentarer:

  1. Hallojsan!

    Men ett sånt fint fodral!!..har blivit helt såld på att virka igen..Ja, jag började för två dagar sedan skall tilläggas, och tänkte ge mig på mormorsrutor nu..får se hur långt tålamodet räcker ;)..borde få ihop fyra till en grytlapp iallafall hihi :)

    När jag gör ljusen behövs inget special papper alls :)
    Skriv bara ut en fin bild ifrån nätet på ett vanligt papper..klipp ut..och stryk på..använd lägsta värmen!!

    Ha det gottis!
    Kram Sanne!!

    SvaraRadera
  2. Å så gulligt fodral! Med ett sådant vill man säkert ta fram det hela tiden och välja virknål och börja virka! Vad roligt! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilket vackert fodral, romantiskt! Har också lärt Magge virka idag :-). Hon ville hellre lära sig virka än läsa godnattsaga, och beslöt sej för att vi ska byta ut sagan till virkning varje kväll. Men vi får se...

    SvaraRadera
  4. Vilket vackert fodral,romantiskt! Har övat virkning med Magge idag också, istället för godnattsaga :-).

    SvaraRadera
  5. Så sött! Du måste verkligen ha värdens ordning hemma... Jag får lite dåligt samvete och ska nog försöka städa i ordning lite i morgon. Det blir ju mycket roligare att pyssla när det är ordning och reda. Vilken underbart söt dotter du har! Hon ser sååå fokuserad ut där hon sitter...
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  6. Så tjusigt och romantiskt virknålfodral du sytt. Jättefint!

    Själv har jag fastnat i haklappssömnad, men det är kul att dem är uppskattade. Börjar kunna det där med kantband nu ;) Lånade en bok av Meedom på biblioteket idag, fast jag tyckte inte det fanns några bra modeller i den. Några boktips?

    SvaraRadera
  7. Åh, världens sötaste allt, sötaste fodral, sötaste saxen, fy var har du ärv den ifrån? säkert din mamma!, och sist men inte misnt världens sötaste underbara virkare, lilla juliette. HON ÄR SÅ GOD!

    SvaraRadera
  8. Det var jättefint. Man blir så glad varje gång man tittar in på din sida. Du gör så fina saker, har så fin familj och så fint runtomkring dig. Man kan inte få annat än inspiration av dig :-)

    SvaraRadera
  9. Oj så du fixar. En massa fina saker till hemmet och allt pyssel. Beundrar dig så mycket att du tar dig tid till allt och allt du gör får en helhet tillsammans. Så himla fint. Lilla Juliette ser så koncentrerad ut. Jag kommer ihåg att jag också gjorde sådana när jag var liten, himla kul! Kanske hon ärver sin mammas intresse för att sy och virka. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  10. Så fint! Det var kul med länkarna också. Roligt att vi alla gjort så olika fodral. Ha en härlig resa!

    SvaraRadera
  11. Så fint etui! Hade själv behövet ett, mina virknålar verkar ofta få ben ;). Så duktig Juliette är! Det krävs ju lite tålamod för att få till det. Jag försökte lära Em men hon är nog lite för liten än så länge. Fast hon vill gärna...

    Ha en fin dag!
    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  12. Tack för din kommentar! Inte tycker jag du är galen - du har ju helt rätt! Det där med att bita ihop och vara tyst funkar inte på mig heller. Det är ju då man blir så där arg och irriterad! Så vänta bara till nästa möte..!;)

    Så mycket fina saker du fixar. Och så söt och duktig hon är, din dotter! Hom kommer bli ett riktigt proffs, precis som sin mamma!

    Ha en bra dag!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  13. Vad fint det blev! Saxen är ju underbart.
    Roligt att Juliette virkar. Tessan hade en likadan period och alla var tvugna att ha hårband helt plötsligt.

    Kul med rabatten!

    SvaraRadera
  14. Åh, vad himla fint - å smart!
    Här hemma ligger det virknålar lite varstans... och inte hittar man just den storleken man behöver - så det här är nog något jag får försöka imitera...
    Ha en bra dag och hoppas solen skiner på dig oxå!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  15. Ja men du är ju bara sååå duktig!!
    Så praktiskt och ljuvligt fint :0)
    Vi tycks klarat oss från magsjukan.. tjohooo
    Ha det bäst idag!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  16. Supergulligt fodral! Annars ligger ju virknålarna spridda både här o var.
    Vilken söt liten virkerska också:)))
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  17. Åh så fint det blev - och kul att dottern också börjat virka :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!