onsdag 21 april 2010

Ägglandet i HakoneIdag har vi haft sol och varmt så vi tog en utflykt till "ägglandet". Jag har alltid kallat detta ställe för ägglandet, det ligger i Hakone ungefär 30 minuters bilfärd från min morbrors hus. Bilden är tagen från parkeringen och de andra bilderna är tagna där det lilla gula huset i mitten på bilden är. Träden har inte fått några löv ännu, så därför är miljön ganska torr vid den här tiden på året.

Uppe vid de varma källorna var vi 1050 meter över havet och det luktar ruttna ägg. Lukten kommer inte från äggen som kokas i källorna utan det är svavel från ångorna om jag inte minns fel. Vi vet inte riktigt var idén med att sälja svavelkokta ägg kommer ifrån, men det är ett måste för alla turister som besöker Hakone att äta dem.


Utsikten uppe från det gula huset där de även säljer äggen med svart skal. Härifrån kunde vi se toppen på Mt Fuji som ligger bakom bergen.


Här kokar de äggen i det 80 grader varma vattnet och det är snören och skyltar överallt så ingen skall röra vattnet.


Äggen är vita då de läggs ner i det varma vattnet och när de tas upp är de svarta och ser ut som äggformade grillkol-bitar.


Inuti ser de ut som helt vanliga ägg med vit vita och gul gula. Barnen tyckte att det var lite konstiga att äta men eftersom det var så roligt att få skala svarta ägg åt de även upp äggen som smakar precis som vanliga hårdkokta ägg.


Den lilla linbanan som tar upp äggen till källorna på höger sida ser ni en liten svart prick och det är linbanan som tog oss ner till Lake Ashinoko.


En bild från linbanan som var ganska läskig att åka eftersom vi var väldigt högt upp.Väl framme fick barnen åka i en svan-trampbåt med pappa K i sjön Ashinoko som faktiskt är resultatet av ett vulkanutbrott för 3000 år sedan. Det finns väl en mening med allt och Islands vulkanutbrott gjorde att vi hann med att besöka den vackra sjön och ägglandet. Jag vet faktiskt inte vad det heter på riktigt, jag ska ta reda på det med min halvdanna Japanska till en annan dag.

Imorgon är det sista dagen att anmäla sig till utlottingen av den lilla börsen så har ännu inte gjort det så kan du göra det här, det går att anmäla sig under hela dagen imorgon. Jag hade tänkt ha dragningen när jag kommit hem till Sverige men eftersom vi inte kom hem som vi skulle så hoppas jag att vinnarna inte har bråttom att få hem vinsten.

10 kommentarer:

 1. Så fina bilder! Man blir helt sugen på att åka utomlands! Väldigt häftiga ägg! Hoppas ni har det bra trots väntan på flyget...

  SvaraRadera
 2. Har känt sådan svavellukt på vulkanen Etna en gång så jag vet hur det luktar, urk. Förstår inte hur man kan bli sugen på ägg just då, men finfina blev de, kanske inte att äta men att titta på.

  SvaraRadera
 3. Hejsan!

  Jasså ni blev kvar ett tag till. =)

  Vad kul med svarta ägg, jag tycker också att det blev fina.

  På tal om fina så har du köpt en fin klänning och annat fint såg jag. Ser fram emot att få se det sen när du är hemma och får tid att fota.

  Vi ska inte ha någon kattunge kvar den här gången. Första kullen i Gammelbo blev 7 ungar och då sparade vi en. Nästa kull blev 3 ungar och då sparade vi en och min dotter tog en med hem till sin pappa. Sista kullen blev bara en och det är den som ska ha egna kattungar nu.

  Hoppas ni hittar hem till slut. ;-)

  Kraaaaam

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder!!
  Ha det bäst & var rädda om er..
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder, skojigt med svarta ägg...
  Länken till butiken Vita rosor och förgätmigej funkar inte.
  Hoppas ni får en trevlig resa hem...när det nu blir av ;)
  Elsa

  SvaraRadera
 6. Jo den funkar förlår en miss av mig.
  Kram Elsa

  SvaraRadera
 7. Ojoj... den linbanan skulle de inte få upp mig i.... tycker det är superläskigt!
  Vilka häftiga ägg - sådana skulle man haft till påskfesten!
  Ha det bra!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Har inte hunnit titta runt i bloggar så mycket så nu fick jag läsa ikapp här. Vilken resa ni har!!! Otroligt intressant att få ta del av den så det tackar vi för!!!
  Sköt om dej! Kram Cilla

  SvaraRadera
 9. Hejsan Syster,
  Ägglandet, det kallar jag fortfarande Hakone för. Bilderna bringar minnen minsann.

  Trist att höra att ni blir kvar men det kanske är helt ok för då kan ni slappa och njuta av våren.

  Här i NY händer inget kul, förutom min födelsedag! Gratta Elliot så mycket! Kanske kan ringa ikväll förresten!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Svarta ägg... här sitter jag och tittar på mina alldeles vanliga vita.
  Vet du vad jag hörde på nyheterna ikväll... Flygplanen har börjat gå igen! I morgon ska de tydligen flygas hej vilt!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!