lördag 10 april 2010

Kyoto


Det finns ju listor och böcker om saker man ska göra eller se innan man dör, och då är nästan alltid körsbärsblomningen i Kyoto med som ett måste. Och det kan vi nog skriva under på efter två dagar här. Vissa vyer är så vackra att man tappar andan.

Ovan ser ni Kinkaku-templet (Golden Pavilion), detta är inte originalhuset för det brändes ner för ungefär 40 år sedan av en munk som var verksam där.

Idag var vi i Kiyomizu-templet. Det är en stor träbyggnad som står på höga pålar uppe i skogen. Här är utsikten från byggnaden, "terrassen" lutade en del så det var lite läskigt att stå där. Vi var lite oroliga att vi skulle missa körsbärsblomningen i Kyoto men träden blommar fortfarande så hela stan är full med rosa fluffiga träd. Idag på väg till templet åkte vi på en tre kilometer lång väg med körsbärsträd hela vägen vid flodkanten bredvid.


Så här ser byggnaden ut nerifrån, imponerande höjd.


Visst är det vackert med alla körsbärsträd mitt bland de gröna nyanserna. De höga träden i bakgrunden är cederträd och de ljusa är japanska lönnar.

Kyoto är också geishornas stad, och idag finns det cirka 50 aktiva geishor. Vi fick ta kort på en "kopia". Under några dagar på våren kan nämligen vanliga japanska tjejer betala massa pengar för att kläs och utsmyckas som en geisha och gå runt i staden.

Vi har haft tur med vädret några dagar och idag har vi faktiskt gått i t-shirts och svettats lite, över 20 grader och sol! Vi bor hos en vän till min syster och hennes familj och de är så vänliga och tar så väl hand om oss och visar oss runt i sin vackra stad.

10 kommentarer:

 1. Vilken resa ni gör! Helt fantastiskt!
  Förstår att ni njuter av allt vackert och intressant ni får se och uppleva!
  Ha det riktigt gott!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar resa du gör!
  Jag blir så otroligt sugen på att åka dit och få uppleva körsbärsblomningen.

  Tack för alla fantastiska bilder, så kul att få se :)

  Varma kramar
  Linda

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen!
  Underbara bilder från Kyoto!
  Kul att ni fick med en "Geisha-kopia" på bild:)

  Vill oxå åka till Japan!!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Oh, vad underbart att ni får uppleva det man bara kan drömma om! Bra att ni har tur med vädret också!
  Fortsätt njut!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 5. Åh! Det är nog det enda jag får fram. Lovely!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara fotografier, kan ju tänka mig att det är hundra gånger vackrare i verkligheten....

  SvaraRadera
 7. Vad fina bilder! Trevligt att ni haft bra väder också. Det kommer att vara en vår som tar emot er här hemma när ni landar så ni har rest bort helt rätt period.

  Stor kram

  SvaraRadera
 8. Ser så fantastiskt fint ut där i japan! Dit vill jag absolut åka, speciellt efter de spännande reporterna här på din blogg. Får nog en väldigt annorlunda bild av japan än jag haft av dessa bilder. Min bild av japan har varit storstad, skyskrapor, trafik och massor av människor. Men det är säkert inte det enda som finns där!

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk resa! Det är så man tappar andan bara genom att se på dina bilder. Såååå kul att du delar med dig till oss här hemma i norden...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 10. Min absoluta dröm är att få uppleva en sådan resa som du gör just nu... Man blir inte lite avundsjuk...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!