lördag 3 april 2010

Oväder
Natten till igår var det ett riktigt oväder. Vi åkte till ett fantastiskt onsen på kvällen och blev därefter bjudna på en god middag på en stor restaurang. När vi sedan skulle åka hem började det regna och just som vi satte oss började det spöregna. Väl hemma började det blåsa jättemycket sedan fortsatte det hela natten vi vaknade flera gånger under natten av den starka vinden. Jag väntade på att det skulle flyga in något genom fönstret. Tågen var inställda och elen bröts flera gånger, men runt lunchtid upphörde det. Tydligen hade det varit värst där vi är och det var tak som flög av och folk fick saker i huvudet och skadades. Bilden här visar ett skjul/förråd hos grannarna mitt över fältet som vänt sig, jag vet inte riktigt hur de skall vända tillbaka det. Det bor en äldre stakars person där så jag hoppas hon får hjälp. Några av min morbrors bonsaiträd ramlade ner men de stora sitter fast med snören ifall det skulle bli jordbävning.


Vi har nu fått uppleva mer än vår här. När vi kom såg det ut som på bilden till vänster några dagar senare kom snön sedan regn och oväder. Det föll så mycket regn att risfälten såg ut som små sjöar.


Idag är det lite sol och varmare så vi hoppas på vår när vi åker vidare till Tokyo där körsbärträden nu är 100% utslagna. Man kan följa hela blomningen i landet på tv och de skriver hur många procent av blommorna slagit ut. Mina kusiners lägenhet där vi ska bo har utsikt över en allé och man kan se träden från fönstret. Jag hoppas att vi får igång Internet och dator i de andra städerna. Har ännu inte visat vårjackan på, Julietts nyfodrade jacka och torgvantar.

Glad påsk önskar jag alla som tittar in idag. Vi ska snart åka till stationen och ta bussen till Tokyo.

8 kommentarer:

 1. Vilket oväder ni haft!

  :*¨¨*:♥ GLAD PÅSK♥:*¨¨*:

  Önskar Maud

  <Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

  SvaraRadera
 2. Så otäckt med stormen, det var en spännande resa ni fick. Hoppas körbärsblomningen blir en positiv kontrast. Ser fram emot ditt nästa inlägg och bilder.

  Glad Påsk
  önskar Outi

  SvaraRadera
 3. Glad Påsk! Hälsa familjen, Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Vännen!
  Usch, vad otäckt med ovädret! Desto roligare var det att läsa om blomningen på körsbärsträden och att det rapporteras om det på TV:)

  Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket dramatiskt väder ni är med om! Hoppas på lugnt och vårigt väder i fortsättningen! Ha en fin påsk!

  SvaraRadera
 6. Oj, vilket oväder, men låter i alla fall mysigt med körsbärsblommor i Tokyo.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 7. Aj då, vilket oväder!
  Hoppas det blir bättre i Tokyo. Härligt att få se körbärsblomningen... Ha det riktigt fint!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Träden är verkligen vackra!
  Om ni "råkar" snubbla över en Hello Kitty film (dvd), så önskar sig Julia en sådan i 2 års present :). Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!