tisdag 13 april 2010

Torgvantar


Nu har vi kommit tillbaka till staden som inte har prickar dvs Tokyo. Min dator gar fortfarande inte att koppla in internet till sa jag lanar min kusins dator. Vi lyckades inte heller lagga in bilder med kabeln sa jag far anvanda nagra kort fran forra gangens overforing da jag fick hjalp av min kusin som just nu ar pa jobbet. Vi har gjort massa roligt, bl a har vi varit pa Kyoto studio som ar ett stalle dar de spelar in Ninja och samurajfilmer. Elliot har fatt en svart Ninja drakt med skor och ar sa glad. Bilder pa det och Ueno Zoo kommer nar min kusin har tid att hjalpa mig eller da vi atervant till Gotemba.
Har ar Julitte med sin nyfodrade kappa pa tunnelbanan i Japan och pa handerna har hon de nya virkade torgvantarna. Bilder pa det blommiga fodret kommer en annan dag.

Jag har virkat dem av mormors rutor som skulle bli en filt jag borjade padet forra aret men har insett att jag inte har talamod att gora klart filten, sa rutorna repades upp i Gotemba och virkades om till torgvantar. Nar resandet till de andra staderna borjade har vi inte haft sa mycket tid over till annat an sjalva resandet. Pa kvallarna har vi umgatts med alla hjalpsamma, trevliga och snalla personern som tar hand om oss och later oss bo i deras hem. Vi har verkligen fatt leva som Japaner gor. Det borjade lite trakigt med minus grader, regn, sno och ovader men de senast dagarna har faktisk varit underbart harliga. Huset som vi bodde i i Kyoto hade golv varme och varmvatte och Kenneth har nu ocksa vant sig vid att sova pa golvet efter tre veckor.
En natt sov vi pa hotell med riktiga sangar i ett vasterlanskt rum och det var trakigt det kandes som vi hade kommit hem till Sverige igen. Nu ar det inte manga dagar kvar av resan och det kanns sorligt jag skulle vilja stanna annu langre. Tjejen vi bodde hos i Kyoto har en syster i Tokyo som vill hyra ut sitt hus i nagra ar, jag kanske kan overtala Kenneth.

Kul att det ar sa manga som tycker om att lasa om var Japanresa jag har fatt en fraga fran Vita rosor och forgatmigej som undrade om jag kunde spraket. Jag kan prata lite och forstar om personen pratar langsamt och tydligt. Nar det galler lasning sa kan jag de enkla bokstaverna som finns i barnbocker men efter resan skall jag forsoka prata mer sa jag kan prata battre till nasta gang. Familjen i Kyoto pratade vi engelska och lite japanska med och med min morbror pratade jag nastan bara japanska med. Har hos mina kusiner ar det engelska och japanska de vill garna prata engelska for att ova och jag japanska sa vi blandar lite. Men i ovrigt ar det svarta att prata engelska med japaner vet inte om de inte kan eller inte vill.


Little Perky hade fatt en helt annan bild av japan efter att ha last om varan resa hon har alltid trott att det ar mycket hoga hus och bilar. Men det finns mycket gront och det mesta ar byggt efter naturens form. Sma aar rinner aven pa gatorna i Tokyo och det finns mycket stora vackra trad med mycket historia. Men mitt i city ar det mest hoga hus, bilar och manniskor. Bilen ovan togs forsta dagen i Tokyo da korsbars blommingen var som finnast. Till hoger ser ni den lilla an med blommor och stenar. Familjer och vanner samlas under traden med matlador och dryck och umgas ni ser lite av det till vanster. Det finns manga fina stora parker i stan och det ar verkligen haftigt att se skogen med tempel och storstadens hoga hus samtidigt.

Hoppas ni forstod nagot av det pricklosa inlagget det ar svar och blir sa konstigt skall be K titta igenom det nar han vaknar innan laggdags. Tyvarr kan jag fortfarande inte lasa eller skicka mail.

15 kommentarer:

 1. Man får verkligen anstränga sig för att läsa utan prickarna i alfabetet!

  SvaraRadera
 2. Resan låter helt underbar! Förstår att ni njuter av tiden där! /petra

  SvaraRadera
 3. Jätte roligt att läsa om er resa i ett land jag själv drömmer om att få besöka! Alla bilder gör att jag längtar mer än nånsin, och jag förstår att jag måste planera ett besök så det sammanfaller med körsbärsblomningen...

  SvaraRadera
 4. Det känns nästan som om man är med er. Du beskriver så levande om det ni har varit med om. Häftigt att kunna japanska! Kan inte vara det enklaste språket att tala direkt... Du kanske ska ta med maken på en språkkurs först så han blir mer sugen på att flytta han med.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Går fint att läsa:-)!
  Så fina torgvantarna är, gissar att de värmer gott! Låter fantastiskt att få bo hemma hos olika familjer, tänk vad mycket man missar på en traditionell resa.

  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Vad roligt det är att läsa om dina miljöbeskrivningar. Du har en så himla allsidig blogg. Alltid lika skoj att titta in här.

  SvaraRadera
 7. Hej Vännen!
  Fick läsa lite saktare nu när det saknas prickar:)

  Juliette är bedårande söt!

  Ha en fortsatt trevlig resa:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Du är väldigt bra på att beskruiva er resa. Det har varit mycket roligt att få läsa om den!
  Ska bli kul att se dig hemma igen dock =)

  Stor kram

  SvaraRadera
 9. Hej igen.

  Hoppas ni har det bra.
  Om ni ska flytta så får väl K starta upp
  Japanska Bostäder, så att han också bidrar till försörjningen :)

  Välkomna hem sen.

  /Thomas

  SvaraRadera
 10. Vilka fina kläder J har och vantarna blev så söta!
  Jag visste förstås att det finns annat än storstad i japan, och framförallt älskar jag japanska trädgårdar, men har inte sett så mycket bilder. I trädgårdsböcker har jag sett japanska trädgårdar, men det är roligt att se bilder på riktiga landskap, hus m.m. Det ser ut som ett fantasilandskap den där nedersta bilden!

  SvaraRadera
 11. Det är så intressant att läsa dina reserapporter. Japan för mig är ett exotiskt land som jag knappt vet något om. Bilderna är underbara! Det känns lite som om man är med och reser själv när man ser bilderna.

  Kram Outi

  SvaraRadera
 12. Vilka söta torgvantar det blev :)

  SvaraRadera
 13. Åhhhh; vilken drömresa !!! Jag kom att tänka på en bok jag läste och älskade som liten , Den handlade om en flicka som kom till Yokohama (ursäkta stavningen ) Och sen dess har jag fascinerats av Japan men aldrig kommit dit.

  SvaraRadera
 14. Hallå!

  Jag kan inte låta bli att tänka på vilken underbar resa ni gör och vilket minne för barnen.

  Du undrade om jag hade något mer än mollysar i min garderob och svaret är ja. =)

  Min garderob är väldigt brokig och innehåller allt möjligt. Inte så överdrivet mycket märkeskläder, en del basplagg från HM o Lindex, lite arvegods och ev något hemsytt plagg.

  Jag har sytt mycket kläder men det var mest i tonåren. Då kunde jag bli arg för att det inte fanns något som jag letade efter och då tog jag helt enkelt och köpte tyg och sydde själv.

  Sen sydde jag en hel del kläder till mig men främst till barnen när tonåringarna var små. De senaste 10 åren har det inte blivit så mycket sytt men nu funderar jag alvarligt på att sy mig en egen OM Fonda Dress i rött när jag inte fick tag i någon av de få som släpptes i Danmark.

  Det senaste jag sydde var en balklänning till min dotter när hon gick ur nian.

  Kläder är kul och jag har alltid mycket idéer men lite tid till att förverkliga dem. Jag är ingen slav under mode eller märke utan klär mig lite som jag tycker själv. Detsamma gäller min inredning.

  Nu till något helt annat, måste hålla med ovanstående kommentarer. Din dotter är verkligen jättesöt. =)

  Hoppas ni har det bra och välkommen hem sen!

  Kraaaam,
  Maria

  SvaraRadera
 15. Hejsan!

  Jag har en liten award till dig men se det mer som en länkning än något annat... ;0)
  Hoppas ni har det bra!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!