söndag 16 maj 2010

100 yen-saker har flyttat in i mitt lilla växt-/drivhus


Eftersom vår tomt inte är så stor får det tyvärr inte plats något stort växthus så det fick bli ett litet växt-/drivhus. Jag hittade några billiga fönster på blocket för 25kr styck och byggde ett litet hus. En gammal julkorg har målats med vit färg och där förvarar jag mina trädgårdsvantar. Tre par har jag men de ligger aldrig där samtidigt eftersom jag lyckas lägga dem ute i trädgården hela tiden. Den vita lilla spaden köptes i Japan i 100 yen (ca 8kr) butiken och saxen är från Östasiatiska museet.
I bakgrunden ser ni barnens lekstuga. Nu har jag äntligen tagit bort de gröna banden som var en konstig och väldigt ful dörr under hela vintern och i veckan ska det städas där och en dörr skall snickras. Så kanske kan jag visa bilder på det lilla huset i slutet på veckan....


Den här lilla korgen köptes i samma 100 yen-affär och i den har jag lagt små lerkrukor ca 5 cm höga, de är så söta att man inte vill att växterna skall bli större. I dessa är det aubergin och paprika, tyvärr såddes de lite sent men vi får hoppas att sommaren blir lång och varm så de hinner växa till sig. Kommer ni ihåg min stackars ensamma sparris jag skrev om, den har faktiskt fått sällskap av två små smala kompisar.


Förra året planterade jag en liten tomatplanta i en gammal bonsaikruka och i år fick det bli en pumpa men den kommer säkert att behöva en ny kruka snart för den växer fort.

En minikorg, även den från 100 yen-butiken har jag fyllt med frön som blivit över. Förra året gjorde jag felet att lägga ut alla frön samtidigt men i år har jag hållit mig till två eller tre rader för att sedan fylla på under sommaren. Då har vi förhoppningsvis fräscha grönsaker hela sommaren. Min mamma är så duktig på att samla fröer och lägga i små söta påsar som hon sedan skriver på och jag fick några med mig hem från henne förra veckan.

Just nu känns det svårt att få tiden att räcka till allt som jag vill hinna med som sömnad, trädgården, hemmet och barnen. Helgen var till för sömnad men med de fina vädret gjorde det svårt för mig att sitta inne och sy, så det blev städning i växt-/drivhuset och plantering av pioner. Och igår var det så varmt att vi åkte till barnens farfar för att bada lite i poolen som det nu var 22 grader i. Jag är en riktig badkruka och satt bara med benen i vattnet men barnen badade, i alla fall två av dem.

Nu funkar min mail och vi har fått tillbaka internet så nu går det bra att maila på den vanliga adressen.

11 kommentarer:

 1. Hej Mia!
  Fint litet växthus du har! Vilka fina grejer från 100 yen butikerna! (kom o tänka på Femman o tian, en affär som fanns i Stockholm när jag var liten, gick alltid dit med mormor o handlade, allt kostade mellan 5-10kr typ:))

  Skönt att höra att det finns fler än jag som är badkrukor;)

  Ha det gott!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Litet men väldigt fint! Man får ju använda dom ytor man har! O så mycket vackra saker du har där också. Jaa, jag drömmer vidare om växthus jag, en vacker dag slår drömmen in! I helgen slog en annan dröm in, min man kom hem med en hammock till mej!!! Lycka!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt du har det i ditt lilla växthus! Fina saker du har fyndat hem också!
  JA visst hoppas vi på en läng och varm sommar!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. Halloj!

  Vad fint du har det i ditt lilla växthus. Det verkar som om att du har gröna fingrar med. Själv har jag planterat lite i mina drivbänkar idag. Jag drömmer också om ett stort, fint växthus. Drömmar brukar slå in så en vacker dag sitter vi nog där i våra hus, du och jag.

  Hoppas att du får en skön start på veckan!

  Kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 5. Åh, vilket härligt växthus. De små korgarna från Japan är ju underbara...önskar man kunde finna sådana här! Särskilt om de inte kostar så mycket heller!

  SvaraRadera
 6. Vilket gulligt litet växthus. Och visst är det svårt med tiden just nu, vill ju även hinna med att bara vara och njuuuta av våren.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder från ditt lilla gröna krypin. Jag tycker det ser så mysigt ut med växthus men har så väldigt ogröna fingrar.
  Helgen har varit ljuvlig och vi har fått mycket gjort i/på huset men tyvärr tar ju allt längre tid än vad man tror.
  Ha en trevlig vecka.
  Kram Cia

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt litet växthus du har! Roligt med så många fina saker från Japan från 100 yen affären! Vi hoppas på en varm och lång sommar! Här uppe i norr har vi haft lika härligt väder hela helgen.

  SvaraRadera
 9. Grattis till att du fått tillbaka mejlen :) Måste vara skönt.
  Härligt väder och vi spenderade helgen på landet. I går kväll gick vattnet men har inte fått några värkar än så det tar väll sin lilla tid.

  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Vilket fint litet växthus! Å vad jag önskar mig ett också! Underbart fina detaljer har du i det också. Mmmm mycket jag vill ha. :) Och känner väl igen det där med trädgårdhandskar på vift. Mina är aldrig där jag tror att de skall vara. Och då har jag både en liten trädgård och en liten trädgårdsbod...

  Smart att repa lakan vid tvn. Mitt problem är min lille ettåring som vill äta upp remsorna. Bokstavligen. Kan aldrig vara bra för magen...

  Ha en fin måndag!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 11. Ibland blir jag lite trött på alla dessa awards som seglar runt, men jag blir själv lika glad varje gång jag får en så denna gång bestämde jag mig för att sprida den vidare. Och denna gång ville jag ge den till dig, jag har hittills inte sett finare kläder... Önskar att min dotter kunde ha fina kläder just nu, då skulle jag köpt en hel hög.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!