lördag 8 maj 2010

Äppelbonsai och blommor i gamla träd

Just nu finns det inte mycket att visa från min egen trädgård där det mesta är halvfärdigt. Som t ex lekstugan med sin gröna plastjalusidörr och fönster. Så idag visar jag lite bilder från min morbrors och hans frus trädgård i Japan. Ni som har följt bloggen under resan vet att han samlar på bonsaiträd och har en hel trädgård full med stora och små. Bilden ovan visar en äppelbonsai som faktiskt får små äpplen på sommaren. Denna är ca 25 cm hög och blommorna är lika stora som på ett vanligt träd trots att äpplena bara bli några cm.

Ett annat intresse som min morbror har är att jobba med trä i olika former. Hela huset är fullt med möbler i varierande träslag som han själv har byggt. Han skulle nog tycka synd om alla vitmålade möbler hemma hos oss. Ute i trädgården har han tagit vara på gamla träd och stubbar och den här är full med violer och diametern är ca 70 cm, ganska stor alltså.


Ett gammalt träd har gröpts ur och fyllts med vita stenar och på dem står små krukor med mossa och andra växter. Detta är något som jag också vill göra till min trädgård. Den vilar på kryssade bambuträd.

Denna har fyllts med jord och växter.

Under månaden som vi var där fick vi nästan uppleva alla typer av väder som regn, snö, minusgrader, sol och värme upp till 25 grader. Ändå har blommorna i trädgården klarat sig. Min kusin i Tokyo följde med till Gotemba för att hälsa på sina föräldrar och umgås lite med oss. Då passade hon på att plocka dessa blommor från trädgården som hon skulle ta med sig till sina vänner i storstaden. Alla papper och band är återanvända från tidigare paket. Det finns tydligen fler som sparar på fina papper och band även om de är lite skrynkliga.
Idag är det regn vilket är bra för då hinner jag med det som ska göras inomhus och jag slipper vattna i grönsakslandet.
Trevlig lördagkväll önskar jag er alla som tittar in idag.

6 kommentarer:

 1. Bonsaiträdet var ju så himla läckert! Sådana skulle man ha i hela trädgården! Fast först kanske man skulle ha en trädgård ;-)

  SvaraRadera
 2. Här skiner solen o vi har fått ordning på altanen, så härligt! Men någon grönsa att tala om har vi inte!
  Ljuvliga bilder att se! Bonsaierna är så söta tycker jag men jag har aldrig haft något eget.
  Ha en mysig dag!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Blev alldeles hänförd av det gulliga bonsaiträdet med ljuvliga äppelblommor. Har förstått att det är en riktig konst att hålla på med dessa små träd. De kräver lite ompyssling:)
  Det ser riktigt spännande ut i din morbrors trädgård, förstår att du får mycket inspiration därifrån.
  Ha en härlig kväll!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Bonsaiträd är riktigt gulligt! Vackert med en som blommar äppelbonsai. Jag köpte en liten (ej äppelbonsai) söt en åt min svärmor för några år sedan och hon skötte om den säkert 2 år innan hon inte kämpade med den längre. Din morbror verkar ha en jättefin trädgård.
  Tack för kommentaren på min blogg! Tyget är second hand och kvar har jag några bitar, det har varit en gardin med både längder och kappor. Ser ut som 60-tal kanske..? Funderar på att jag skulle ha en tävling snart och man kunde välja av det tyget bl a en valfri klänning! :-) Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt litet bonsaiträd. Men okunnig som jag är undrar jag om det är någon speciell sorts äppelträd eftersom äpplena inte blir mer än ett par centimeter?

  SvaraRadera
 6. Vilka fina blommor och växter du visar! Jag har en utmaning till dig inne hos mig! Ha en härlig söndag! Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!