tisdag 11 maj 2010

Award och toaletter i Japan


Först vill jag tack för alla vänliga kommentarer på kjolarna, jag glömde skriva om de röda skorna som är från H&M sommaren 2009. Jag letade runt halva stan efter dem, hon skulle nämligen ha på sig dem på en modevisning för kinoko. Modevisningen gick så där men bilder på skor med prickig klänning hittar ni här.

När vi var i Japan fick jag denna awarden av Vita rosor och förgätmigej men har väntat med att skriva om det till nu eftersom jag inte hade tid att skriva då

När man fått utmärkelsen bör man,

-kopiera in award-bilden i sin blogg för att visa att man fått den
-tacka och länka till den som nominerade en
-nominera sju andra bloggare och länka till dem och sprid lite glädje
-berätta sju intressanta saker om sig själv

Vet inte om ni tycker att detta är intressanta saker men ni får se det som saker om är jag

1. Älskar att hänga tvätten ute, ett sommarminne från Japan då jag varje morgon hängde upp tvätten med min mormor. Det är så härligt att känna solens värme på morgonen det gör mig pigg och glad hela dagen. En annan god sak är att det torkar fort och luktar gott.

2. Efter en månads sovande på golvet känner jag att sängen inte är så bekväm längre. Jag är så trött på att hamna i gropen mellan sängarna. Men det kommer väl en dag då barnen sover i sina sängar hela natten.

3. Kommer försent till skolan 3 av 5 dagar vilket gör Elliot stressad, men jag förstår inte hur det kan bli så. Det spelar ingen roll hur tidigt eller sent vi går upp, alltid är det någon som är Alfons och "ska bara"...

4. Jag har tidigare skrivit att jag gillar smör och äter gärna direkt ur förpackningen. Nu får ni även veta att jag gillar grädde helst flytande som man kan dricka.

5. Vill har rent i sängen så alla sängar hemma har överkast och är bäddade på dagarna.

6. Om jag tappar en ätbar sak på marken måste jag slänga ner en till för att den inte skall känna sig ensam.

7. Jag är så nojig när det gäller offentliga toaletter och drömmer konstiga drömmar om toaletter. Tyvärr har det smittat av sig på Elliot.
Resten av dagens inlägg får därför handla om toaletter.

Nästan alla har väl hört talas om toalettstolarna som man inte behöver toalettpapper till, min kusin i Tokyo hade en. Jag kan tyvärr inte berätta hur det var eftersom jag föredrog vanligt papper. Det känns lite konstigt och hur skall man veta att det blivit rent, jag skulle nog torka mig igen efter vatten rengöringen och då var den till ingen nytta. Ser ni handfatet på toalettstolen?Vatten kommer när man spolar, i Japan har man inte toaletten och det riktiga handfatet i samma rum.


Alternativen är rengöring med svag eller stark stråle samt inspelat spolningsljud som du kan sätta på när du vill undvika generande ljud.


På offentliga toaletter kan man oftast välja sådana med vattentvätt som kallas för Western Style eller dessa porslinstoaletter som sitter i golvet (Japanese Style). Jag tycker att de är ganska bra, man slipper sitta på en toalettstolen men har man bråttom kommer det lätt utanför om man inte har vanan inne och vet var man skall stå för att pricka rätt.....

Då var det dags att skicka den vidare till sju andra och jag gör som vanligt och skickar till för mig nya bloggar.

Då var det långledig nu för många och jag kommer att sy, fixa i trädgården och vinster och piffar kommer att skickas. Jag önskar er alla en trevlig ledighet.

7 kommentarer:

 1. Vad roligt att du visar lite bilder på hur det kan se ut i Japan! Toaletterna är ju helt otroliga! Fast jag föredrar oxå papper..

  SvaraRadera
 2. FYI för er som är intresserade av den här apparaten som kan göra jobbet åt dig.... man behöver inte köpa hela toaltten utan köper sitsen med knapparna. En separat tub för vattnet installeras vid sidan av toaltten! Har ni plats i resväskan nästa gång ni åker till Japan så kan ni packa med en sån här också :). (Jag äger peronsonligen inte den här apparaten men jag var på dim sim här om dagen där en person precis hade köpt en från Japan...).

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt lärorikt att besöka din blogg! =)

  Tror jag föredrar de vanliga hederliga toaletterna, och med papper, men det kan ju lika gärna bero på att jag inte provat något annat...

  Ang de 7 sakerna om dig själv; jag fick ett stort leende i hela ansiktet när jag kom till nr 6. Du måste vara en av de mest omtänksamma personer jag mött! ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 4. Nämen såå kul läsning!!! Hade ingen aning att såna toaletter existerade! Spolljud för generande ljud:) Hihi! Fast hellre dom toaletterna än dom jag besökt i Ryssland och Egypten... ett hål i marken och knappt en vägg som skydd! Gissa om man håller sej!
  Vad härliga och ärliga sanningar om dej:) Tack för att du låter oss få lära känna dej mer:)
  Jag skulle så gärna besöka Japan, det känns som ett så vänligt land!
  Ha en fin helg! Kram Cilla

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för den fina awarden!! Jag blev väldigt smickrad och glad. :-) Ska givetvis skriva om detta på min blogg. Och om du vill länka till min sida (såg att alla andra som du nominerat var länkade) så är min bloggadress: http://simsalabimbloggen.blogspot.com.
  Återigen stort tack! You made my day!
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Vet du, det där med att slänga ner något ätbart för att den andra ätbara saken på marken/golvet inte ska känna sig ensam tycker jag är fantastisk! Jag ska fundera på hur jag berätta om den för min barn! DIn blogg är mycket vacke!

  SvaraRadera
 7. Det låter som om det är en hel vetenskap att gå på toa i Japan:)
  Var på en toa en gång med yngsta dottern, en sådan där med bara ett hål i ett betonggolv. Det bar sig inte bättre än att Lovisa var VÄLDIGT kissnödig och hade svårt att pricka rätt....allt kom så att säga framför....det var bara det att JAG stod framför......ja, jag hoppas du har god fantasi för jag skriver inte vad som hände:))

  Måste såklart tacka så hemskt mycket för Awarden jag fick i ditt förra inlägg. Var ju inne och läste den för några dagar sedan, men hade inte tid att kommentera då.
  TACK, igen, och tack för en trevlig blogg!!
  Camilla

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!