söndag 9 maj 2010

Börs och napphållare i denim


Lådorna med spillbitar har nu växt och börjar bli överfulla och trånga, så jag tyckte att det var dags att göra något av det. Det blev då en liten börs med vit spets. Bågen har jag sytt fast med vit knapphålstråd och det var svårt att få stygnen lika långa eftersom hålen inte är gjorda med jämna mellanrum. Jag har köpt nya bågar i Japan där man inte syr fast bågen men vet inte hur jag skall få delarna att sitta ihop med varandra. Kanske någon som vet?


Insidan är fodrad med spillbitar från den prickiga klänningen.


Några napphållare har jag också lyckats sy ihop. Jag sydde några förra året men blev inte helt nöjd, så de har legat på hyllan och väntat. Igår kände jag att det var dags att ta tag i dem igen och det gick väldigt bra. Lite knöliga blev proverna efter allt sprättande och ändrande men nu vet jag i alla fall hur jag skall sy dem på smartaste sättet.
För den som vill ha en tuff men ändå söt napphållare till tjejer har jag sytt på lite spets.

10 kommentarer:

 1. Så fina napphållare! Synd att barnet är 10 år... Hoppas du har en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Söt liten börs och härliga napphållare!

  Hoppas ni fått njuta av solen denna helg.
  Kram Cia

  SvaraRadera
 3. Jättefin börs och napphållare! Snyggt med denim!

  SvaraRadera
 4. Jätte-fin börs och söta napphållare!

  SvaraRadera
 5. Väldigt snygg börs, läckert med det prickiga tyget in i börsen! Jättetuffa napphållare , det behöver ju inte alltid vara rosa eller ljusblå. Ha en fortsatt trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Jätteförtjust! Vad vacker! Säljer du börsarna? Kan tänka mig att köpa en i så fall :)

  SvaraRadera
 7. Hej Mia!
  Men åh vad söta!! En sån där napphållare (den med spets) skulle jag vilja köpa till Veras lillasyster Agnes, säljer du dem??

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Vad snyggt! Hade Albin inte gett bort sin napp i påskas så hade jag köpt en sån napphållare till honom... Bo har tyvärr aldrig tagit napp. Man kan göra lapptäcken av spillbitarna också *blink*
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 9. Supersöta napphållare...synd bara att A lagt av med napp för länge sen:) Börsen var ju alldeles ljuvlig! Tänk vad man kan göra med spillbitar!!!

  SvaraRadera
 10. Kul att du kommit igång att sy. De blev mycket fina. Spännande att få höra hur de skulle sys för jag har ingen aning.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!