onsdag 19 maj 2010

Sommar, sol och shortsNu är sommaren här eller det känns åtminstone så. Vi är ute hela dagarna, från 9-18 och vi går bara in för att laga mat och då helst något enkelt. Inte mycket sytt med andra ord, tur att man har kvällarna. Visar i dag ett par kortbyxor med brett uppvik nedtill och mudd upptill. Mjuka sköna och lekvänliga alltså. De här är ett par gamla som användes flitigt förra sommaren och jag funderar på att ändra modellen lite. Kanske med knappar fram istället för fickor. Helt enkelt ett par sailorshorts som kan vara fina till det blommiga linnet eller ett vitt vanligt linne (som på bilden). Sommar är lika med jeansshorts och vitt linne även för barn enligt mig. Vad gör vi ute då vi gungar...


...klättrar i träd (eller bara Leonard som nu har lärt sig att komma upp i äppelträdet men inte utan att hela magen, benen och armarna fulla med rivsår). Han har en alldeles egen sittgren som Ellen och Olle i "Ellens Äppelträd". Om ni inte läst den boken så rekommenderar jag och barnen den verkligen. Jag lyckades inte ta några bilder på honom sittandes på hans sittgren så det blir en klätterbild vid träden bakom lekstugan. Klättrar gör vi på andra ställen med som..


... upp på lekstugetaket där jag har satt några klossar som trappsteg för att man lättare ska komma upp på taket. Idag har jag lagt klart pappen där men den är inte så mjuk och skön att sitta på så dynor och kuddar är på väg. Jag funderar på att lägga en plastmatta där, lätt att rengöra, mjuk att sitta på och torkar fort om det har regnat. Dessutom...

...sitter vi på lekstugans tak och funderar...

...eller ligger på taket och tittar på träden och den lilla himmel som syns.


En liten tjuvtitt i lekstugan som är lång ifrån färdig. På insidan nu håller taket tätt och det känns som det viktigaste. I brist på kunskap la vi bara råspont på taket och det läckte och ruttnade men förra sommaren la vi skivor och papp och i dag har jag som sagt spikat fast pappen och stängt alla skarvar.

Hur har ni själva haft det? Har ni kunnat njuta av det fina vädret? Idag har vi haft ugnen på 50 hela dagen och gjort rawfoodkex av linfrön. Recept kommer imorgon på min systers begäran.

7 kommentarer:

 1. Koselig med andre hage-innslag! Her er det også sol, men enda ingen varme å snakke om.

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder du bjuder på. Om du tittar in hos mig så bjuder jag dig på en liten utmaning.

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder Mia!!! Ser superhärligt ut att klättra i träd och ligga och njuta av träden på lekstugetaket...det skulle jag oxå vilja:)

  SvaraRadera
 4. Mmmm så mysigt det ser ut. Här nere är vädret lite mer blygsamt av sig. Dessutom är jag ju fastkjedjad på kontoret hela dagarna. Men i går tog jag en tur upp till hästarna och fikade ute i hästhagen. Härligt att kunna sitta ute fast klockan är sen.

  Hoppas ni får behålla det fina vädret ett bra tag till!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 5. Hallojsan!

  tack för dina alltid så goa kommentarer hos mig!..Värmande!

  Så spännand eför de små med en lekstuga..vi hade en när våra var små..och där lektes det flitigt! Ett tips1 Gör den inte "för2 fin.. sand, blad och annat fantasieggande lekmaterial används vid lek där..hihi...

  Ha en härlig helg!!

  Kramis Sanne1

  SvaraRadera
 6. Hej Mia!
  Vad härligt ni har det! Leonard har riktiga "sommarben":)

  Ska bli kul att få se mer av lekstugan!

  Ha en trevlig helg,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. Mia! Har du sett den japanska barnfilmen Totoro!? Du skulle säkert gilla den!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!