söndag 30 maj 2010

Vit kjol med spets och volang


Ännu en dag på galleriet och jag hade idag på mig min vita marängkjol. För att inte det skulle bli för mycket hade jag ett vitt vanligt linne på mig. Det ser snarare ut som en klänning och kläderna passade så bra idag då det var soligt och lagom varmt. Istället för dragkedja och linning är det en vit skön mudd, en sådan skön så man kan äta mycket då man är på fest utan att det klämmer och blir obekvämt. Detta blir nog det sista i vårutmaningen hos Tokigt å likts vårutmaning. Kjolen passar även då man är gravid men hamnar då något längre ner.
Hoppas ni inte har tröttnat på bilder av mig och mina hemsydda kläder för det kommer att komma mer under sommaren.

För att variera mig lite hade jag ett annat skärp som köptes för sex år sedan. Ni undrar nog varför jag skriver hur många år allting är. Det är mest för att visa att vi kanske bör bli bättre på att spara och återanvända våra kläder istället för att följa modetidningar om att rensa bort kläder som vi inte använt på ett år. Det är inte bara bra för plånboken utan även för miljön men det kräver lite plats i skåp och garderober. Sjalen fick jag av min morbrors fru när jag var i Japan, hon ville inte ha kvar den och tyckte den passade mig bättre. Den kommer att användas mycket i sommar.

Kjolen har fått spets i nederkant och i sömmen mellan kjolen och volangen.

Halsbanden är reafynd från H&M och de hänger på en galge i sovrummet när de inte används. Jag tycker det med pärlorna är lite roligt fast väldig tungt och klumpigt men fint till kläder som är lite tunnare och ljusare. Idag var det dags för de gamla vita skorna igen men Leonard tyckte inte alls att jag skulle ha dem - Dom är för gamla mamma, sa han.

Idag satt jag vid symaskinen på morgonen innan galleriet medan Kenneth och barnen var och handlade mat. När de kom hem hade de med sig två havtornsbuskar i mors dag-present. Så nu står Romeo och Julia (hane och hona som krävs för att det ska bli frukt) och väntar på att få en plats i trädgården. Det stod inget om de behöver mycket sol eller vandrande skugga så om det är någon som vet är jag tacksam för svar.

Dags för en utlotting här snart men jag kan inte riktigt bestämma vad jag skall lotta ut. Ibland känns det som det är så mycket kläder till barnen som lottas ut kanske är det dags för mamma att få något fint. En kjol, ett linne eller en börs, vad tycker ni?

19 kommentarer:

  1. Ännu en fin ustyrsel, älskar dessa inlägg, så fortsätt!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt fint. Ser också fram emot fler inlägg i liknande stil :)

    SvaraRadera
  3. Vad trevligt med utlottning. Jag röstar på en kjol, absolut! Tycker att marängkjolen var jättefin.

    SvaraRadera
  4. Håller med Singh. Det är jättekul att läsa om och se bilder på dina kläder till dig själv. Kjolen ser verkligen skönt ut. De andra inläggen du gör är också kul, så fortsätt gärna som hittills.

    SvaraRadera
  5. Inte ledsnar vi på dina hemsydda kläder!!! Sååå fina :) En sådan kjol skulle jag hemskt gärna vilja ha.. Säljer du även vuxenkläder?
    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Så fin du är! Gillar verkligen stilen, typ en sån stil jag drömmer av - fast det är verkligen inte jag... fast du!
    Havtorn ska ha sol!

    SvaraRadera
  7. Absolut något till mamma:-) Tyckte din vita kjol var jättefin, en i blått med vita prickar och vit spets kanske;-)

    Hoppas du haft givande dagar på galleri Hemsytt, såg så fint ut på bilderna. Hade kommit direkt om det varit närmre!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  8. Jag tröttnar inte på bilder av dina hemsydda kläder. Blir snarare inspirerad! Allt är så fint!
    Och utlottningen får gärna vara till mamma!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  9. Så somrigt och vackert!

    Kollade på Galleri Hemsytts hemsida och kände igen dina kläder innan jag förstorade bilderna. Vad fint allt såg ut, även dem andra som var där och sålde såklart :).

    SvaraRadera
  10. Oj så fin du var =O

    Åh de där söta ballerinaskorna igen... *hihi*

    Jag kastar aldrig nånsin kläder för att de inte är mode, dels för att jag aldrig varit slav under modet och för att jag inte är en slitosläng människa.

    När kläderna har gjort sitt hemma så åker de till Tyngsjö(sommarstället) och där blir de kvar tills de lämnas till nån insamling om de inte är trasiga totalt.

    Kjolen var inte alls för marängig, defintivit inte till den där kombon. Kanonvackert verkligen och skärpet var snyggt som bara den och sjalen pricken över i:et.

    Ha det nu bra till veckan!

    Kraaaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  11. Så søt! Både du og skjørtet:)

    SvaraRadera
  12. Kjolen e jätte-fin - och det ser faktiskt ut som att du har klänning ihop med linnet! Ser fram emot att skåda fler av dina kläder i sommar!

    SvaraRadera
  13. Så många fina kläder och andra saker du visat under tiden jag inte haft tid att kika in. Kjolen var verkligen i min smak som det mesta du gör.
    Hoppas det gått bra med Galleriet och under en tid kan man ju klara sig på mindre sömn. Hoppas du nu får en lugnare vecka.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  14. Men duuuu så fin! hade jag kunnat sy som dig hade jag banne mig inte köpt ett plagg! Har alltid velat kunna sy, men bara att inse att jag är helt uppåt väggarna för pedantisk för att kunna få till det haha :D Roligt att ni skall på bio, är lite barnslig och tycker det är en riktig lyx fortfarande haha :D Kanske för att man inte har tiden så mycket nu när man har småbarn.. Kram

    SvaraRadera
  15. Vi tröttnar INTE på att se söta dej i dina vackra kläder!! Tycker om din filosofi att vi ska återanvända! Jättevackert bälte!
    Och kjolen är ljuvlig!!!
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  16. Vad kul att du gillar min rabatt:)
    Plåten kommer från ett plåtslageri och det viktiga är ju att den är lite tjock så det inte blir som en uppstickande kant att skära sej på. Och att den går en bit ner i jorden så att den ger stadga.
    Ha en fin dag! Kram Cilla

    SvaraRadera
  17. Godmorgon...
    Och tack för din snälla kommentar på min blogg!
    Vilken finn stass du har på dej!
    Helt otroligt vackert!
    hoppas du får en fin Dag!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  18. Kul att se kläderna du syr! Inspirerande. Det var ganska längesen jag sydde ett plagg nu förutom underkläder då.
    Ha det gott!
    Kram.

    SvaraRadera
  19. Du är så himla fin Mia...elegant rent av:) Kjolen är ljuvlig...älskar ju spets...och den blev perfekt i kombination med ett enkelt linne och ett fint skärp! Tycker absolut att du ska lotta ut något fint till alla oss mammor:) Det behöver vi!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!