fredag 11 juni 2010

En hemlig väg


Idag är det regn och det öser ner vilket är bra efter veckans soliga dagar. Eftersom det är många nya plantor i trädgården så har det varit en del vattning, men idag slipper vi det. Idag visar jag en av barnens två små hemliga vägar till grannkompisarna. Den här går mellan syrenerna, det har tidigare varit en syren i öppningen men den togs bort då barnen hela tiden gick där.

Det doftar så gott om syrener och man önskade att det gick att ta in dem för att sprida den härliga doften inomhus. Men det går inte alls, Juliette plockade en kvist och tog in den. Dagen efter var den så ledsen och verkade inte alls glad över att ha tagits bort från sin familj. Så de får faktiskt stanna kvar i trädgården....

Igår bakade jag bullar och de fikades på barnens egna lilla uteplats vid lekstugan. Jag är så glad att jag byggde lekstugan där den står nu för det är skugga nästan hela dagen. Annars skulle det bli varmt som en bastu i huset.

Värmen har gjort att allt växer och växer. Nu har humlen passerat det lilla fågelbordet och tagit sig upp högst upp i portalen. Jag satte den för två år sedan och den ena verkar trivas bättre än den andra, det kan bero på att den har lite soligare plats.

Just nu händer det inte mycket i syrummet. Jag försöker städa upp efter Galleri-röran och fylla på lagret men det går långsamt eftersom vädret varit så fint. Vi håller på att möblera om lite hemma och Juliette har fått ett eget rum som skall gå i färgerna ljusblått, rött och sedan lite prickigt.

Önskar er alla en härlig fredag.

12 kommentarer:

  1. Nydelige sommerbilder! Jeg har akkurat plantet et syrin-tre og håper på blomster neste vår.

    SvaraRadera
  2. Så mysigt att ha en egen uteplats att fika på :)

    SvaraRadera
  3. Kul att du ville tävla hos mig!
    Men vilket sött fågelbord! Helt otroligt!
    Vad mysig fikan vid lekstugan ser ut.
    Har fått ett tips om att om man "skalar" nedersta biten på syrenens stjälk så skall den klara sig bättre i vas. Men har inte provat själv än. Och nu har de väl snart blommat över...
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vilken mysig trädgård ni har! Ser så gulligt ut när barnen fikar vid sin egen uteplats! Syrener doftar så gott! Här blommar de också men är inte helt utslagna ännu. Vi har haft en härligt solig dag idag och vi har njutit i vår lekpark på gården. Roligt att du vill delta i min tävling! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vilka mysiga sommarbilder! Tänk vilka härliga minnen dina barn kommer att få av den hemliga gången och doften av syrén! Ha en skön helg! Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Hej Mia
    Vilken underbar hemlig gång och så mysigt med eget fikabord.
    Ha en fin helg. Sköt om dig
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  7. Du har en liten utmärkelse att hämta hos mig, som tack för all inspiration du ger ♥

    Kram
    Nettan

    http://jazz67.blogspot.com/

    SvaraRadera
  8. Underbara bilder!!! Barnen verkar ha roligt på sin alldeles egna lilla veranda:) Riktig lyx...borde vara varje barn förunnat:)

    SvaraRadera
  9. Hej Mia!
    Himla mysigt ni har det i trädgården! Kan tänka mig att barnen tycker det är kul att använda den "hemliga vägen":)

    Du visar väl oss bilder på Juliettes rum sen??

    Ha det gott!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Ja gisses vad det regnar här idag. Med allt detta som kommit idag kan det inte finnas mycket kvar resten av sommaren. Håller en tumme för det.
    Så härligt barnen har det i trädgården. Spännande att se hur du fixat barnrummet. Här skall det bli att ryck med tjejernas rum bara jag också får lov.
    Fortsatt trevlig helg.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  11. ungarna ser ut att ha det jätte mysigt där på den lilla bänken :) nästan som att komma in i en liten pysslings väg. Och vad skoj med en liten hemlig väg :P

    Kram malin

    SvaraRadera
  12. Tack för titten inne hos mig. Vad kul att du lämnade ett litet spår efter dig så jag kunde hitta till din fina blogg! Härliga sommarbilder....Kram Therese

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!