fredag 18 juni 2010

Fåret Ulle på grönbete


Jag har länge tänkt att jag ska snickra ihop en häst till barnen som de kan sitta på, klättra påoch mata. När jag byggde lekstugan förra året kom Kenneths pappa inte bara över med jalusierna utan även lite andra restbitar, bland annat en vit stor konstig grej (som är kroppen). Dessutom har jag fyllt på med fler träbitar efter växthuset. Igår kände jag att spillhögen med träbitar började bli lite stor. Jag delade den stora konstiga träbiten i tre delar och nu är det första djuret färdigt. Det skulle bli en häst men som ni ser så liknar han mer ett får. Grannflickan tyckte han skulle heta Ulle. Just nu ser gräsmattan runt lekstugan inte så rolig ut, det ser nästan ut som ett får har varit där och betat på riktigt.

När jag visade er bilder på utsidan av lekstugan förra veckan glömde jag visa den lilla parkeringen som finns bredvid. När jag ändå var i farten med penseln så gjorde jag ett P på ena staketstolpen.


Nu har äntligen blommorna blivit smultron och jordgubbar och mycket är det. Förra året var det något djur som åt upp alla jordgubbsblommor och vi blev så ledsna. Men i år klarade sig blommorna och vi väntar nu på att de gröna bären skall bli röda.


Jag planterade en chokladmynta förra året som nu har spridit sig i kryddön det mesta där har nu börjat växa ordentligt.

Kul att det var så många som gillade teckningsupphängningen. Jag har sytt en till Leonard i jeanstyg idag. Bilder på det kommer en annan dag.

6 kommentarer:

 1. Vad gulligt med en liten parkering!
  Bra idé att göra ett band av jeans. Jag är väldigt inne på att återanvända gamla jeans på olika sätt. Ser fram emot bilder!
  Ha en härlig helg!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 2. Ulle är såå söt, mysigt med nån att mata och rida på:-)

  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Ett så gulligt får! Det är så roligt att se skapande människors alster. Och kul att se hur det spirar i trädgården.

  Kram Outi

  PS. Jag har en liten utlottning på min blogg just nu. Välkommen in!

  SvaraRadera
 4. Supergulligt men inte så ulligt får:) Ska bli spännande att se vad du gör med de andra två delarna;) Har några smultronplantor på balkongen, men de har inte ens blommat än...hmmm. Får se om det blir några smultron till lilla A i år...

  SvaraRadera
 5. Min Salomon skulle älska Ulle - samma namn som ett litet får i en film han älskar! Din trädgård ser så härlig ut, så skönt att njuta där! Vi åker till landet nästa fredag, då först blir det riktigt trädgårdsnjutande. Idag ska jag dock plantera lite fröer härinne!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!