onsdag 9 juni 2010

Lekstugan och kakvinst


Skepp ohoj! Här kommer husbåten, sockerbiten, kojan eller lekstugan. Vet inte riktigt vad jag skall kalla den saken, den är tänkt som en lekstuga men när ratten sattes dit uppe blev det helt plötsligt en husbåt och den ser mer ut som en hemmabyggd koja än en lekstuga. Jag har byggt den av Kenneths pappas gamla bruna fönsterjalusier och är lite sned och vind.
Om ni tittar noga på Leonards huvud ser ni att han har en studentmössa som kaptenshatt. Ni vet den där fula hatten man var tvungen att ha på studenten som sedan hamnar i en låda tills man får barn. När Elliot var 3 år såg han den i skåpet och sa - titta mamma en polishatt. Sedan dess har den legat i utklädningslådan.


Bilder på huset från andra hållet med den lilla uteplatsen som har fått en nytt vitt parkbord från Rusta, 500kr för ett färdigmålat bord och ett sött litet parasoll. I den vita trälådan har jag planterat buxbom och jordgubbar.


De fina virkade bakverken är min vinst från Marie med bloggen Alla kan sys utlottning. Två bullar, två chockladkakor och en tårta. Barnen tycker om dem jättemycket och är så glada. Tack snälla för den fina vinsten. Den kommer att få vara inne i deras kök inomhus och godsakerna i plast kommer att flyttas ut. Jag tror inte de virkade mår så bra av vatten och sand....

Nu har även kaffemalaren hamnat i lekstugan och i den läggs det sand som de sedan maler, jag har dessutom tagit ut en gammal kaffepress som de pressar sand och vatten i. Jag vet inte vem som tycker lekstugan och allt i den som är roligast, jag eller barnen. Det är så roligt att pyssla, leta och göra fint till barnen. Insidan tar längre tid än vad jag trodde men snart så är det färdigt. Om ni tittar in i fönstret ser ni att det finns gardiner och en vimpel i hörnan. Nu är det bara lite målning och lister kvar.
Jag blir alltid så glad då jag får se mina kläder på andra barn. Här och här kan ni se den prickiga klänningen på två söta tjejer.

15 kommentarer:

  1. Åh så mångsidig du är. Och så mycket tid du verkar skaffa dig själv. Säger "skaffa" för att jag själv känner att jag BORDE ha massor av tid till sånt eftersom jag är mammaledig, men känner att allt i min närhet bara blir halvdant gjort. Är så avis på din självdisciplin och händighet. Lekbåten/stugan blev superläcker! Unik och rolig. Önskar jag också hade en sådan till mina barn.

    SvaraRadera
  2. Men Mia! Att du kan snickra också! Jag blir så imponerad. OCh dina barn är så söta! Ni verkar ha det så vackert och härligt, jag blir så glad av din blogg, det visuella betyder så mycket! Kram!

    SvaraRadera
  3. Men oj, det er nok det kuleste lekehuset jeg har sett!! Åh, skulle gjerne hatt et sånt i vår hage til jentene mine!

    Så smart å bruke de gamle tresjalusiene, du er bare så god:)

    SvaraRadera
  4. Guuud, vilken mysig lekstuga/lekbåt.
    Och riktigt fiiiina saker att leka med fanns det också, visst förstår jag att "mamma" vill vara med på ett hörn och leka där:)
    Ha det bra!
    Camilla

    SvaraRadera
  5. Hej Mia!
    Åh vilken mysig lekstuga/båt!! preciis en sån man själv velat ha som barn!
    Elliot är riktigt stilig i sin "kaptensmössa";)

    Den där blåa klänningen är så fin! Både på Juliette o på de andra två töserna!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  6. Nej gud så mysigt och fint! Den stugan hade mina ungar älskat! Har länge tänkt att vi skulle fixa en lekstuga till dem men det blir aldrig av... och vilken fina klänning, vad duktig du är! Måste nog tänka på det nästa gång fina klänningar ska inhandlas till de tre töserna där hemma :)
    kram

    SvaraRadera
  7. Så fin stuga/sockerbit/båt du har byggt till barnen och vinsten passade ju perfekt till dem :) tror nog dem har minst lika skoj som du har :D

    Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Åh, nostalgi. Jag malde alla möjliga saker i en sådan där kvarn i timmar när jag var liten! Superhärlig lekstuga och gård också. Verkligen lek-inspirerande :)

    SvaraRadera
  9. åh så härligt det ser ut!

    SvaraRadera
  10. Härligt att paketet kom fram! Hoppas dem kommer till användning, ute eller inne. Dem är ju till för att användas.

    Vilken fantastisk lekstuga. Vi har alldeles för liten tomt för att ha plats med något alls, men vi bor större nu iaf. En sak i taget som man brukar säga...

    SvaraRadera
  11. Ha ha, exakt samma sak hände med min studentmössa som ibland är polishatt och ibland kaptenshatt. Underbart lekstuga och vad roligt med utrymme att pyssla med uteplats och allt.

    SvaraRadera
  12. Vad roligt att du kikade in hos mig igår, blev såå glad för dina rader! :)

    Du är inte dålig till att bygga, vilken DRÖM för en liten kille *ler*

    Vilke ljuvliga små bakverk du vunnit åt din dotter :)

    Kram kram
    Linda

    SvaraRadera
  13. Vad mysigt det ser ut! Vilket bra sätt att bygga en lekstuga på, att ta tillvara gammalt material. Nu ska jag anmäla mig i din utlottning :)

    SvaraRadera
  14. Hallojsan!

    Det var den häftigaste lekstuga jag någonsin sett! Den är så fantasifull och stimulerar helt klart barn till en massa skoj lek!

    Visst är det demidekk vi har använt - kulör skimmergrå..

    Ha en fin kväll!! Kramis Sanne!!

    http://anglarnashus.blogspot.com/

    SvaraRadera
  15. Hej sötis , ååååååh va fin den blev lekstugan!!! Dörrarna är perfekt röda, absolut inte för mycket! Otroligt orginell och fin! Jag hade ju stora planer på att bygga en åt tjejerna förra året, en bred lekstuga som man kunde öppna upp hela långsidan på! Ritningen finns kvar men vi fick ju en av vår underbara granne, allt den behövde var lite färg och så platsbyggde jag en soffa. Gick betydligt snabbare, hihi! Denna vecka har vi MÅLAT fasad, så nu är vi bruna och myggbitna :-)Men snickarglädjen är på plats på punchverandan, yheeeha! Kram på dig vännen!/Tess Ps. såg att du fått upp en kronärtskocka, fråga inte vad som hände med mina....kanske glömde vattna dem...en dag eller två ;-) Ds

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!